Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO) PREDSJEDNICI MILANOVIĆ I BEGAJ U ARBANASIMA “Sličnosti su veće nego razlike”

Objavljeno

-

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i predsjednik Republike Albanije Bajram Begaj posjetili su danas Zadar. Drugog dana državnog posjeta albanskog Predsjednika Republici Hrvatskoj, dvojica predsjednika obišli su crkvu Gospe Loretske i Samostan Školskih sestara franjevki u Arbanasima.

U samostanu Školskih sestara franjevki u zadarskom naselju Arbanasi, dvojica predsjednika susreli su se s građanima te se upoznali s poviješću Arbanasa. Arbanasi su bili Albanci koji su se u 18. stoljeća doselili u okolicu Zadra te se taj dio grada po njima i zove.

„Sličnosti su veće nego razlike i na kraju mogu se vratiti na prvu rečenicu da smo svi, bez obzira na vjeru, braća i sestre“, rekao je, između ostalog, predsjednik Milanović u prigodnom obraćanju.

Predsjednik Republike Albanije Bajram Begaj stanovnicima Arbanasa je poručio: „Vaša prisutnost ovdje više od 3 stoljeća važna je činjenica koja je pridonijela jačanju dubokih prijateljskih i povijesnih veza naših država i naroda“.

Osim dvojice predsjednika na susretu s predstavnicima Arbanasa i albanske nacionalne manjine, uz kraći kulturno-umjetnički program, obratili su se predsjednica Kulturno-umjetničke udruge „Vicko Zmajević“ Arbanasi dr. sc. Maximiljana Barančić, profesorica na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zadru Arta Dodaj, predsjednik Mjesnog odbora Arbanasi Zvonimir Rogić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra Marko Vučetić.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

Tragičan kraj potrage, pronađeno tijelo nestalog muškarca

Objavljeno

-

By

U moru kod Paškog mosta noćas je nestao 29-godišnji ribar nakon što se prevrnulo brodica u kojoj su se nalazila četvorica mladića. Tri su se uspjela spasiti, a tijelo četvrog pronađeno je u subotu kod Paškog mosta na osam metara dubine, javlja Zadarski list.

Kako neslužbeno doznaje Zadarski list, četvorica mladića isplovila su sinoć iz naselja Rtine. Do nesreće je došlo kod Rta Tanka nožica, kada se prevrnula brodica, a mladići su pali u more.

Podsjetimo, ovo je već drugi slučaj nestanka ribara u Zadarskoj županiji u svega nekoliko danas. Već peti dan traga se za ribarom koji je nestao u Vrsima nakon što je išao podići mreže.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

12. PROSINCA / U prodaji ulaznice za božićni gospel koncert u HNK Zadar

Objavljeno

-

By

HNK Zadar najavljuje nadolazeći  BOŽIĆNI KONCERT koji će se održati u utorak, 12. prosinca u 20 sati.

Božićni gospel koncert Hrvatskog narodnog kazališta Zadar donosi pravo blagdansko ozračje i radost svim ljubiteljima glazbe. Pridružite nam se na nezaboravnom glazbenom doživljaju uz izvođenje najvećih božićnih gospel hitova u izvedbi američkog sastava GOSPEL VOICES FAMILY.

Ulaznice su u online prodaji u sustavu Eventim.hr https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/gospel-voices-family-usa-zadar-hrvatsko-narodno-kazaliste-628208/event.html i na blagajni HNK Zadar ( subotom od 11 do 13 sati, a radnim danom od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati.)

Cijena ulaznice iznosi 15 eura.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SATIRIČKO KAZALIŠTE KEREMPUH / U ponedjeljak u HNK Zadar hit komedija “Kako druga polovica voli”

Objavljeno

-

By

U ponedjeljak, 11. prosinca u HNK Zadar s početkom u 20 sati pogledajte hit komediju Satiričkog kazališta Kerempuh, KAKO DRUGA POLOVICA VOLI u režiji Filipa Detelića.

IGRAJU: Filip Detelić,  Nataša Kopeč, Mia Anočić Valentić, Marko Hergešić, Josipa Anković i Matija Šakoronja.

Kako druga polovica voli je komedija jednog od najplodnijih i najizvođenijih suvremenih dramskih pisaca – Alana Ayckbourna koji je napisao preko 80 kazališnih djela te osvojio najuglednije kazališne nagrade.

Ovaj suvremeni vodvilj, u brzom ritmu, uz upečatljive karaktere i niz komičnih obrata, vodi junake predstave u kaos iz kojeg će se uzalud pokušati izvući, propadajući sve dublje u živo blato svojih ljubavnih odabira.

Ova predstava  koja osvaja publiku gdje god da se izvodi, propituje čvrsto zadane društvene norme malograđanskih okvira te njima suprotstavljenu ljubavnu vatru.

Koliko smo uopće originalni i neponovljivi ili živimo u strogo utabanim stazama vrteći se u krug kao zamorci noću u svojim sumornim kavezima?

Mogu li strast i želja opstati u rutini predvidive svakodnevice? Odgovor je da mogu, ali ne nužno prema vlastitom partneru…

Ulaznice za predstavu su u online prodaji u sustavu Eventim.hr https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/kako-druga-polovica-voli-zadar-hrvatsko-narodno-kazaliste-628294/event.html

i na blagajni HNK Zadar. Cijena ulaznice iznosi 12 eura.  Radno vrijeme blagajne od 11 do 13 sati i na dan izvedbe od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati.

https://www.hnk-zadar.hr/hr/predstava/kako-druga-polovica-voli/344

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu