Connect with us

Sport

Karmen Škiljić iz BBK Pakoštane nova državna prvakinja u Cross country maratonu!

Objavljeno

-

Odlične vijesti iz Premanture za Brdsko biciklistički klub Pakoštane.

Mala ekspedicija BBK Pakoštane ovaj vikend je nastupala na jednoj od najboljih i najdugovječnijih utrka u Cross Countryu u Hrvatskoj.

25. izdanje Premantura Rocky Trails UCI C1 utrka međunarodnog karaktera koja se bodovala i za Kup Hrvatske u kategoriji XCO i kao Državno prvenstvo u kategoriji maraton. Dvodnevno natjecanje privuklo je izniman broj natjecateljica i natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Njemačke, nemali broj onih koji voze i utrke Svjetskog kupa. Na prekrasnom Kamenjaku, krajnjem rtu Istre u subotu je održana utrka u Olimpijskom krossu ( XCO ) na kojoj su nastupali i naši natjecatelji Petar Škiljić u kategoriji Juniori, Robert Rosan u kategoriji Elite muškarci te Karmen Škiljić u kategoriji Elite žene.

Rezultati koje su postigli su za pohvaliti se. Petar je u iznimno jakoj konkurenciji međunarodnih Juniora osvojio 23. mjesto i to kao drugi Hrvat sa velikim brojem bodova za naš Kup. Robi je nažalost morao završiti utrku zbog bušenja gume u drugom krugu gdje je vodio odlične duele s Talijanima.

Naposljetku Karmen Škiljić koja je osvojila 8. mjestu u ukupnom poretku sa zaostatkom od 11 minuta za pobjednicom utrke Poljakinjom Krzystala Zuzanna što je u ovakvim okolnostima odličan rezultat samim time jer je Karmen prva od Hrvatica. I to su ogromni bodovi za naš Klub.

Nedjelja je bila rezervirana za poslasticu Cross Country Maraton koji je ujedno utrka Državnog prvenstva. Kao šećer na kraju članica BBK Pakoštane Karmen Škiljić, nova je Državna prvakinja u XC maratonu kategorije Elite. Karmen je maraton odvezla u svom stilu, jako i koncentrirano, svih 62 km u vremenu 2:54:26 s ukupnim 5. mjestom i samim time okitila se naslovom Državne prvakinje za 2023 godinu.

„Iznimno smo ponosni na našu Karmen, sreća i ponos se ne mogu opisati riječima . Karmen je ponovo pokazala da se trud i upornost isplate. Ovo je njezin uspjeh do kojeg ne bi došlo da Karmen nije od samih početaka pokazivala ljubav prema bicikli i da nije bilo potpore njezinih roditelja Jure i Yvonne koji nju i brata Petra godinama podržavaju u ovom sportu.“- naglasili su iz BBK Pakoštane

 

Sport

POLIČNIK / U subotu jedinstveni sportski događaj koji spaja atletiku i biciklizam

Objavljeno

-

By

Jedinstveni sportski događaj koji spaja atletiku i biciklizam ove će se godine održati u Poličniku u subotu 9. prosinca 2023. godine.

Atletski klub Sveti Ante Poličnik je organizator i domaćin 26. Atletske utrke Poličnik te 26. Memorijalne biciklističke utrka Zoran Bilosnić.

Start i cilj obiju utrka je na velikom nogometnom igralištu Grabi Poličnik. Atletska utrka na 10 kilometara ujedno je i Prvenstvo Zadarske županije u cestovnom trčanju podijeljeno u 14 kategorija, po sedam u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Glavnoj utrci prethodit će dječje utrke predškolaca te učenika osnovnih škola koje započinju u 11:30 sati. Za 12:20 sati predviđen je start biciklističke utrke na 10 km, a deset minuta kasnije kreće i glavna atletska utrka.

Organizator se pobrinuo i za nagrade pa će tako svi natjecatelji dobiti medalje za sudjelovanje kao uspomenu na ovaj sportski događaj, dok će troje prvoplasiranih u glavnoj utrci dobiti pehare te po troje najboljih u kategoriji odličja. Pehari su namijenjeni i za troje prvoplasiranih u biciklističkoj utrci.

Prijaviti se možete na miolovic@gmail.com ili 098/133 7036 (Slobodan Miolović).

 
Nastavi čitati

Sport

Nove medalje članova Udruge HVIDR-a Zadar sa državnog prvenstva u Poreču

Objavljeno

-

By

U Poreču su od 1. do 3. prosinca održane Sportsko rekreativne igre državne razine hrvatskog paraolimpijskog odbora i državno natjecanje u šahu.

20 sportaša Udruge HVIDR-a Zadar sudjelovalo je na državnim natjecanjima u četiri discipline: viseća kugla, šah, elektronski pikado i boćanje.

Kao i uvijek, sportaši su Udrugu predstavili u najboljem svjetlu, a medalje su osvojile sljedeće ekipe:

Ekipa pikada ( Berislav Maričić, Saša Grdović, Davor Magaš, Renato Dunat i Miraš Babović ) osvojila je uvjerljivo 1. mjesto u ekipnom poretku sa 5937 bodova ( Drugoplasirana ekipa imala je 328 bodova manje ).

Ekipa boćara osvojila je 1. mjesto u parovima ( Ante Šarić i Joso Šimičević ) i 3. mjesto u trojkama ( Dušan Gavran, Branko Gospić, Nikola Marić i Davor Bevanda ).

 
Nastavi čitati

Sport

PK JADERA: Antonio Dobrić donio broncu sa jednog od najjačih mitinga za mlađe kategorije!

Objavljeno

-

By

02.12.2023. na 25m bazenu u Sisku održan je 18. Sisak mali – Memorijal Miriana Vasilj. Na ovom izuzetno jakom natjecanju za mlađe kategorije u konkurenciji  603 natjecatelja iz 21 kluba pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. i asistentice Natalie Renée Vittori boje PK Jadere branilo je 12 članova.

Najbolje rezutlate je ostvario Antonio Dobrić (2011) koji je u disciplini 50m slobodno s vremenom 30.57 doplivao do brončane medalje. Među 10 najbržih se plasirao u disciplinama 100m mješovito (1:19.94) i 50m prsno (39.96) gdje je s osobnim rekordima doplivao do 8.mjesta.

U ženskoj konkurenciji najbolji plasman je ostvarila Loreta Vuković (2015) koja je u disciplini 50m leptir doplivala do 4.mjesta s vremenom 45.48.

Svim ostalim članovima iz Kluba čestitaju na isplivanim osobnim rekordima.

Ekipa koja je nastupila na natjecanju: Gabriel Bušić, Antonio Dobrić, Karlo Maričić, Klara Maruna, Noa Miočić, Leona Rakvin, Erika Sommer Bem,  Jelena Šimunac, Jakov Vučenović, Vito Vukoša, Lorena Vuković, Loreta Vuković.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu