Connect with us

Sport

PK JADERA: 47 medalja sa Županijskog prvenstva 2023.

Objavljeno

-

01.04.2023. u organizaciji PK Zadar održano je Županijsko prvenstvo u plivanju na kojem su  nastupili klubovi PK Dupin, PK Jadera, PK Zadar. Natjecanje je održano u dva dijela u prvom su nastupili stariji plivači i plivale su se 50m discipline dok su u drugom nastupili mlađi plivači na 25m disciplinama. U oba dijela PK Jadera je nastupila sa ukupno 68 natjecatelja koji su doplivali do 47 medalja.

“Većina plivača je po prvi put nastupila na natjecanju te im čestitamo na rezultatima, onima koji su se penjali na postolje čestitamo i na osvojenim medaljama, a na žalost bile je puno članova koji zbog bolesti nisu nastupili na natjecanju te im ovim putem želimo što brži oporavak”, priopćeno je iz Jadere.

U prvom dijelu natjecanja u četiri discipline (50 m slobodno, 50 m leđno, 50 m prsno i 50 m leptir) za medalje su se borili stariji plivači podjeljeni u 6 kategorija: A (M ’05 i st, Ž ’06 i st), B (M 06.,07., Ž ’07.,08.), C (M ’08.,09., Ž ’09.,10.), D (M ’10.,11., Ž ’11., 12.), E (M ’12 i Ž ’13) i F (M ’13 i ml., Ž ’14 i ml). U ovom dijelu nastupilo je 37 naših članova koji su doplivali do 19 medalje (6 zlatnih, 7 srebrnih i 6 brončanih).

Dvije zlatne medalje osvojila je: Erika Sommer Bem, jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju osvojio je Mate Molnar, dok je jednu zlatnu i jednu brončanu medalju osvojili su:  Vito Petani, Jelena Šimunac, Vito Vukoša i Šimun Zdrilić, a do zlatnie medalje je doplivao i Antonio Dobrić. Jednu srebrnu i jednu brončanu medalju osvojili su: Luka Čulina i Toni Mršić dok su po jednu srebrnu medalju osvojili: Josip Gregov, Stipe Kasun, Jakov Marasović, Tin Mršić, Ante Šimičević i Cvita Vlatković. Do dvije brončane medalja doplivala je: Dora Babić, dok su po jednu brončanu osvojili: Ivan Ivić, Matija Plantak i Karlo Škifić

U drugom dijelu natjecanja nastupili su najmlađi natjecatelji koji su se u pet disciplina (25 m noge slobodno s daskom, 25 m slobodno, 25 m leđno, 25 m prsno i 25 m leptir) borili za medalje, a bili su podijeljeni u 4 kategorije početnici A (M ’13, Ž ’14.), početnici B (M ’14, Ž ’15), početnici C (M ’15., Ž ’16) i početnici D (M ’16 i ml., Ž ’17 i ml).  U ovom dijelu natjecanja nastupili smo sa 31 ribicom koje su doplivale do 19 medalje (6 zlatnih, 7 srebrnih i 6 brončanih).

Dvije zlatne medalje su osvojili: Kristian Bušić i Lorena Vuković. Jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju osvojila je: Leona Rakvin, dok je do zlatne medalje je doplivao: Lovre Colić.

Do dvije srebrne medalje doplivali su: Marko Samardžija i Loreta Vuković, do srebrnih medalje doplivali su Marta Batur i Lučano Grancarić. Dvije brončane medalje osvojio je Jakov Tomašević a po jednu broncu su osvojili: Žan Luka Kraljić, Ema Mitrović, Vito Mračić i Nikita Pavlov.

Kompletnu fotogaleriju možete pogledati na našim web stranicama: www.pk-jadera.hr

Na natjecanju su nastupili: Ante Maks Aralica, Dora Babić, Teo Banić, Lovre Baraka, Noah Bates, Marta Batur, Gabriel Bušić, Kristian Bušić, Lovre Colić, Niko Čurjurić, Karlo Delač,  Dino Demo, Antonio Dobrić, Pavle Galošić, Lučano Grancarić, Josip Gregov, Ivan Ivić, Stipe Kasun,

Jure Klarica, Roko Knežević, Vito Knežević, Gabriel Kovačević, Žan Luka Kraljić, Ema Lauš, Filip Lis, Tomislav Magaš, Mate Marasović, Jakov Marasović,  Roko Marasović, Leticia Marasović,  Karlo Maričić, Klara Maruna, Toni Mijolović, Niko Milin, A. Šimun Milković, Noa Miočić, Toma Mišković, Ema Mitrović,  Mate Molnar, Tia Morović, Vito Mračić, Toni Mršić, Tin  Mršić, Nikita  Pavlov, Vito Petani, Matija Plantak, Marcel Prenđa, Margareta Prenđa, Leona  Rakvin, Nikita Romanenkov, Marko Samardžija, Niko Senkić, Erika Sommer Bem, Bruno Steković, Marin Šimičević, Ante Šimičević, Jelena Šimunac, Karlo Škifić, Jakov Tomašević, David Torbarina, Cvita Vlatković, Jakov Vučenović, Vito Vukoša, Loreta Vuković, Lorena Vuković, Šimun Zdrilić, Stela Zubčić, Ivan Županović.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

ZAVRŠENI UPISI / 9. listopada s radom kreće besplatna univerzalna sportska škola u Zadru. Donosimo sve detalje…

Objavljeno

-

By

Iz Grada Zadra obavijest o završetku upisa i početku rada besplatne univerzalne sportske škole za djecu u Zadru koja se financira iz proračuna Grada Zadra. Prenosimo je u cijelosti:

Završeni su upisi u program Univerzalne sportske škole za sportsku godinu 2023./2024. Škola kreće s radom 9. listopada 2023. u sportskoj dvorani Klasične gimnazije Ivana Pavla II i u sportskim dvoranama Sportskog centra Ravnice. 

Ovaj program besplatne univerzalne sportske škole za djecu čiji roditelji ostvaruju pravo na doplatak za djecu jedan je od proračunskih prijedloga NL Enia Meštrovića,  a dodatno je proširen za ostalu djecu predškolskog i školskog uzrasta koja nisu uključena u sportske aktivnosti kroz rad sportskih klubova ili društava. 

Sukladno pristiglim prijavama, za ukupno 187 djece, rad je organiziran u skupinama za dob od 4 do 6 godina (111 polaznika); od 7 do 9 godina (58 polaznika) i od 10 do 12 godina (18 polaznika).

Za potrebe rada s djecom angažirana su tri trenera koji će provoditi treninge kroz rad u 4 skupine od 4 do 6 godina i tri skupine od 7 do 12 godina. Treninzi su svakog radnog dana od 16 do 18 sati, srijedom od 10 do 11 sati i subotom od 9 do 12 sati.

Cilj programa Univerzalne sportske škole je uključivanje što većeg broja najmlađih u sportske aktivnosti, odnosno stvaranje navike svakodnevnoga tjelesnog vježbanja. Djeca pod stručnim nadzorom kineziologa, igrajući se na zanimljiv i za njihovu dob pedagoški i kineziološki primjeren način, uče osnovne oblike kretanja, kao i osnovne elemente brojnih sportova.

 
Nastavi čitati

Sport

KIDS’ ATHLETICS / Najmlađi limači OŠ Zadarski otoci i AK Alojzije Stepinac udružili snage, kod starijih slavio AŠK Zadar

Objavljeno

-

By

Povodom Europskog tjedna sporta na terenima Sportskog Centra Višnjik održano je jesensko Prvenstvo Zadarske županije u Kids’ Athletics na kojem je sudjelovalo osamdesetak malih atletičara iz Biograda i Zadra.

U kategoriji mlađih limača pobijedila je mješovita ekipa Osnovne škole Zadarski otoci i Atletskog kluba Alojzije Stepinac. Drugoplasirani su bili limači iz Atletskog kluba Olympionik dok su treće mjesto osvojili mali atletičari iz Atletskog kluba Biograd.

U kategoriji starijih limača slavila je ekipa Atletskog športskog kluba Zadar ispred ekipe Nepobjedivi (Atletski klub Alojzije Stepinac) i ekipe AŠK Zadar 2. Četvrto mjesto osvojila je ekipa Munjeviti iz AK Olympionik.

Ovo je natjecanje označilo početak jesenskog dijela natjecanja za najmlađe na prostoru Zadarske županije. Uskoro nas očekuje Prvenstvo Dalmacije u krosu za sve uzraste, kojeg također organizira Atletski savez Zadarske Županije. Prvenstvo će se održati u šumi Musapstan u subotu 14. listopada 2023. godine.

Dodajmo kako će atletičari Atletskog kluba Alojzije Stepinac ovaj vikend, točnije u subotu 7. listopada, nastupiti na 5. Otvorenom prvenstvu Grada Dubrovnika u atletici, natjecanju kojeg tradicionalno pohode i u kojem uvijek ostvaruju dobre rezultate.

 
Nastavi čitati

Sport

KARIN DONJI, SUBOTA: 24. Kup Karinskog i Novigradskog mora. Donosimo propozicije i program natjecanja…

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

Dana 07. listopada 2023. godine u Karinu Donjem – plaža održava se tradicionalno natjecanje u športskom ribolovu panulom pod nazivom „XXIV KUP KARINSKOG I NOVIGRADSKOG MORA“.

Istog dana održati će se također i Natjecanje u lovu štapom sa obale za kategoriju U – 12 i kategoriju U – 16.

Detalje pregledajte u nastavku:

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu