Connect with us

magazin

DKC KINO-UDRUGA SUPER 8-DORF FILM FESTIVAL / Za vikend u Sv. Filipu i Jakovu filmovi “Florian” i “Vlajternativa itd.”, izložba, DJ Ante Dujić…

Objavljeno

-

17 ožujka @ 18:00 – 18 ožujka @ 02:00

DORF FILM FESTIVAL

DKC Kino Ivana Danila 9, Sveti FIilip i Jakov

Udruga Super 8 s ponosom predstavlja suradnju s najdugovječnijim i najznačajnijim regionalnim festivalom dokumentarnog glazbenog filma: DORF.

???? DORF festival počeo se održavati 2007. godine u Vinkovcima i od onda se neprekidno provlači kroz cijelu regiju predstavljajući svojoj širokoj publici dokumentarne filmove čiji je zajednički nazivnik glazba i neprikosnovena ljubav prema istoj. Bilo da su filmovi prikazani na DORFu lokalni, regionalni ili pak internacionalni, jedno je sigurno, svi od reda prenose entuzijazam, borbu i magiju glazbenog stvaralaštva.

???? Po preporuci Tonija Šarića, osnivača i umjetničkog direktora festivala, 17. ožujka u prostorijama DKC Kina Sv. Filip i Jakov imate priliku upoznati se s idejom i okusiti komadić povijesti DORF festivala. Uz projekcije dva filma, Florian (2016) i Vlajternativa itd. (2022), čeka vas i izložba plakata DORF festivala, prodaja gramofonskih ploča s @tip_iz_butige (ŠI), ugodni razgovor s ekipom iz Vlajternativa festival Benkovac – Vlajter-ego, te zabava potpomognuta DJ Ante Dujić Pozivamo vas da okusite dio alternativne hrvatske glazbene povijesti i otkrijete neke svoje nove favorite.

???? Florian (2016) 30 min, dir. Dario Bukovski. Ovaj inspirirajući film prati životne priče jednog glazbenika, jednog klauna i jednog uličnog izvođača. Ono što im je zajedničko je napuštanje konformizma i želja da žive vlastitu viziju života. Pogledajte kako balansiraju svoje snove i realnost u egzistencijalnoj tjeskobi hrvatske stvarnosti u ovoj priči o idealizmu i samospoznaji.

???? Vlajternativa itd. (2022) 63 min, dir. Ante Storić. Plod ljubavi svih uključenih u njegov nastanak, film Vlajternativa itd. donosi razgovor s članovima udruge Vlajter-ego ali i s posjetiteljima i izvođačima njihovog, sad već kultnog, glazbenog festivala Vlajternativa. Kako je to stvarati i kulturološki rasti u benkovačkom zaleđu pod oblakom opresivne tradicije i postratne kvazi integracije, kako pronaći svoje mjesto u društvu kao nepoželjni element i ostati iskren, te kako se najljepše priče i prijateljstva stvaraju na naizgled najčudnijim mjestima, saznajte u ovoj ljubavnoj razglednici buntu Ante Storića.

Ulaz na događaj je besplatan!

 

magazin

USUSRET FESTIVALU VINA ZADARSKE ŽUPANIJE / Poziv proizvođačima na sudjelovanje. Evo svih detalja…

Objavljeno

-

By

foto: TZ Ravni kotari

Grad Benkovac, Turistička zajednica Ravni kotari i Udruga vinara Zadarske županije organiziraju 14. festival vina Zadarske županije “Vinfest Benkovac 2023”, u sklopu kojeg će se održati ocjenjivanje prijavljenih vina. Radi se o manifestaciji koja je vrlo brzo prepoznata kao jedna od najkvalitetnijih vinskih smotri u Republici Hrvatskoj, gdje se na jednom mjestu okupi ono najbolje što vinarstvo naše županije može ponuditi.

Pozivaju se svi zainteresirani proizvođači vina da od 12. lipnja (ponedjeljak) do 21. lipnja (srijeda) 2023. godine predaju svoja vina za ocjenjivanje u zgradu gradske uprave Grada Benkovca od 7,00 – 15,00 sati.

Za ocjenjivanje se mogu prijaviti vina na tržištu i vina u postupku proizvodnje. Poseban značaj je na autohtonim sortama Maraštini i Plavini koje će biti posebno ocijenjene izvan konkurencije s drugim vinima. Prigodne nagrade najuspješnijim vinarima biti će uručene na dodijeli 07. srpnja 2023. s početkom u 21h u hramu vinarstva Zadarske županije, Kaštelu Benković u Benkovcu uz svečanu večeru i prigodan zabavni program.

Za svako vino potrebno je dostaviti četiri uzorka (dvije za komisiju, jedna za svečanu večeru i jedna za Bukaru dan poslije) u bocama 0.75 l na kojima će biti vidljivi slijedeći podaci:

  • naziv proizvođača,
  • godina berbe,
  • sorta (sorte)

Svaki proizvođač po uzorku dostavljenog vina plaća naknadu od 20 EUR.

Za sve dodatne informacije, svi zainteresirani se mogu javiti na telefon 023/681-834 ili 091 526 3229.

 
Nastavi čitati

magazin

FOTOGALERIJA / Petak ujutro na Fish & Jazz Festivalu 

Objavljeno

-

By

 
Nastavi čitati

magazin

“PROĐE OVAJ DAN” Klapa Kontrada obradila poznatu pjesmu Drugog načina. Poslušajte…

Objavljeno

-

By

“Konačno je vani!” – objavila je na društvenim mrežama klapa Kontrade:

“Nadamo se da vam se sviđa. Nama… jako!”

Riječ je o obradi hita “Prođe ovaj dan”, a iz klape Kontrade zahvaljuju ovim putem Borisu Turini koji im je dozvolio, kažu, da koriste ovu predivnu pjesmu.

Poslušajte:

Dženan Salković- Autor glazbe

Dženan Salković – Autor teksta

Boris Turina – Autor teksta

Aranžman: Ljubomir Mićanović

Mastering : Saša Miočić

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu