Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO) TZ ZŽ NA SAJMU U MÜNCHENU Kadija: “Najave su da će veliki broj Bavaraca za svoj odmor odabrati Zadarsku županiju”

Objavljeno

-

Turistička zajednica Zadarske županije je kao suizlagač u okviru štanda Hrvatske turističke zajednice predstavila ponudu Zadarske županije na međunarodnom sajmu turizma Freizeit Reisen Erholung 2023 (f.re.e), a koji se održao u Münchenu od 22. do 26. veljače 2023. godine i na kojem je Hrvatska nastupila kao zemlja partner.

Sajam f.re.e najveći je bavarski sajam putovanja i slobodnog vremena, a održava se u Münchenu već više od 50 godina. Ovogodišnje se izdanje ponovo održalo u punom formatu i bez ikakvih ograničenja, pa se na sajmu predstavilo oko tisuću izlagača iz 70-ak zemalja, dok je sajam posjetilo oko 150 tisuća posjetitelja.

Turistička zajednica Zadarske županije se na štandu Hrvatske turističke zajednice veličine 325 m2 predstavila uz ostalih 26 suizlagača na vlastitom dijelu štanda, a zajedno s partnerima – Turisthotelom d.d. i Ilirijom d.d.

Posebnu dimenziju nastupa dala je činjenica kako je Hrvatska zemlja partner ovogodišnjeg izdanja te time plijenila veliku pozornost, kako samim otvorenjem sajma, tako i bogatim programom tijekom cijelog trajanja sajma, a kojeg je dio bila i TZ Zadarske županije. Tako se Zadarska županija uz podršku Turističkih zajednica s otoka Paga u sklopu programa predstavljala u udarnim danima, u petak i subotu 24. i 25. veljače 2023. i to glazbeno-umjetničkim programom odnosno nastupima klape „Leut“, prezentacijom kulture i tradicije putem nazočnosti djevojaka u paškoj nošnji s jedinstvenom čipkom kao i eno-gastro događanjem – prezentacijom i degustacijom sira s Paga i vina iz Ravnih kotara a koje su privukle brojnu oduševljenu publiku.

Tim je povodom direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija izjavila:

“Naše je značajno tržište odlično reagiralo na snažan nastup Hrvatske, ali i Zadarske županije na sajmu koji je za nas tradicionalno jedan od važnijih, osobito što je poznato u kolikoj nas mjeri posjećuju gosti iz Njemačke i posebice Bavarske. Najave za sezonu pred nama su izvrsne i za očekivati je kako će veliki broj Bavaraca za svoj odmor odabrati upravo Zadarsku županiju. Uz ulazak Hrvatske u Schengen i Eurozonu, ovako snažan nastup s iznimno bogatim i sadržajnim programom sigurno će pridonijeti njihovoj odluci.”

Također je istaknula kako je ogromno zadovoljstvo svim našim turističkim djelatnicima bilo „raspoređene po cijelom sajmu vidjeti brojne predivne vizuale Hrvatske i osobito Zadarske županije“.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

VIŠNJIK/ Obavijest o zatvaranju prometnice 

Objavljeno

-

By

Privremeno se zatvara Ulica Slavka Perovića dana 05. svibnja 2024. godine u vremenu od 06:00 do 22:00 sati zbog održavanja automobilističkog natjecanja „Nagrada grada Zadra” 2024., koje će se održati u tom vremenskom periodu na sjevernom parkiralištu ŠC Višnjik u organizaciji Auto karting kluba „Zadar” i  automobilističkog kluba „RTZ”.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VIR / U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 24-godišnji vozač quada

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja oko 18,30 sati, na Viru se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Prometna nesreća se dogodila na poljskom putu na predjelu Crvene stijene kada  je 24-godišnjak upravljajući četverociklom (quad) zagrebačkih registracijskih oznaka, iz neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad upravljačem te vozilom sletio niz liticu u more.

Na mjesto događaja su upućene sve žurne službe, nakon čega je 24-godišnjak prevezen na pružanje liječničke pomoći u OB Zadar, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.

Na mjestu događaja je policija provela očevid te je o svemu upoznato nadležno državno odvjetništvu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ROVANJSKA / Poginuo 37-godišnji ronilac

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja u 17.40 sati policija je zaprimila dojavu u svezi nestanka 37-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je tijekom popodneva ronio u moru kod mjestu Rovanjska.

U potragu za roniocem odmah se uključila policija te druge žurne službe.

Tijelo ronioca pronađeno je oko 20 sati u moru na udaljenosti oko 20 metara od obale, na dubini oko 2,6 metara, koje su potom policijski službenici – ronioci, Interventne jedinice policije Policijske uprave zadarske, izvukli iz mora.

Tijelo stradalog ronioca pregledao je mrtvozornik koji je utvrdio kako na tijelu nema vidljivih tragova nasilja, a tijekom današnjeg dana obavit će se obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti. 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu