Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

RASTE BROJ ZARAŽENIH Na zadarskom području danas 40 novih slučajeva zaraze koronavirusom! Testirano 86 uzoraka

Objavljeno

-

Na području Zadarske županije 40 je novih slučaja zaraze koronavirusom.

Testirano je 186 uzoraka.

U Općoj bolnici Zadar na COVID odjelu hospitalizirano je 13 bolesnika i nitko nije na respiratoru.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

Muzej antičkog stakla slavi 15. rođendan. Donosimo PROGRAM proslave…

Objavljeno

-

By

Najavljen je bogat i zabavan program u sklopu obilježavanja 15. godišnjice rada i Dana Muzeja antičkog stakla u Zadru:

“Muzej antičkog stakla u Zadru svoja je vrata javnosti svečano otvorio 5. svibnja 2009. godine kao jedinstveni arheološki muzej specijaliziran za antičko staklo. U ovih petnaest godina rada, Muzej se profilirao u kulturnu instituciju čiji je značaj na polju proučavanja, konzerviranja, restauriranja i prezentiranja antičkog stakla dosegao visoku razinu profesionalnog djelovanja.

O tome najbolje svjedoče pozitivne reakcije naših zadovoljnih posjetitelja te mnogobrojne nagrade i priznanja dodijeljena Muzeju od strane struke, ali i ostalih institucija koje za cilj imaju promicanje kulturnog turizma. Sve to daje nam poticaj za buduće planiranje raznih programskih aktivnosti i sadržaja, kako bi unaprijedili cjelokupno djelovanje Muzeja antičkog stakla u Zadru”, poruka je iz Muzeja.

Program započinje u ponedjeljak, 6. svibnja 2024.:

Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.:

9,00 – 21,00 sat – slobodan ulaz u Muzej

9,00 – 21,00 sat – popust 20% na cjelokupnu ponudu suvenira i publikacija

9,00 – 14,00 sati – demonstracija izrade staklenih perlica na plameniku – Antonija Gospić

9,00 – 14,00 sati – demonstracija puhanja stakla  – Marko Štefanac

10,00 – 11,00 sati – pedagoško-edukativna radionica za djecu

11,00 – 12,00 sati – demonstracije puhanja stakla Helmi Remes i Slate Grove

19,00 sati – otvorenje izložbe Helmi Remes i Slate Grove „Odjeci priča / Nadahnuće iz Finske“  – velika izložbena dvorana, Tomislav Milačić (saksofon) na terasi Muzeja

Petak, 17. svibnja 2024.:

19,00 sati – otvorenje izložbe „Kocka je bačena: Drevne društvene igre na ploči:“ u Kulturnom centru Blato na otoku Korčuli – autori izložbe muzejski savjetnici Anamarija Eterović Borzić i dr. sc. Berislav Štefanac

9,00 – 11,00 sati – pedagoško-edukativna radionica rimskih društvenih igara na ploči – Kulturni centar Blato – Anamarija Eterović Borzić i Berislav Štefanac

Utorak, 28. svibnja 2024.:

11,00 sati – predstavljanje monografije „Staklo Aserije“ autori dr. sc. Ivo Fadić i dr. sc. Berislav Štefanac

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

RADOVI / Dio naselja Crno u četvrtak bez vode!

Objavljeno

-

By

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ceste Zadarske županije d.o.o., dana 02.05.2024. godine (četvrtak), u vremenu od 08:00 pa do 12:00 biti će privremeno obustavljena opskrba vodom u mjestu Crno, Ulica Crno, od kućnog broja 5 pa do kućnog broja 36.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Crno, kod kućnog broja 19.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ILČIĆ U ZADRU PREDSTAVIO SVOJU LISTU ZA EP / Ribari: Za hrvatsko ribarstvo napravio je više nego svi drugi naši eurozastupnici zajedno!

Objavljeno

-

By

Zadar, 30. travnja 2024. – U Zadru je jučer predstavljena kandidacijska lista grupe birača na čelu s nositeljem liste g. Ladislavom Ilčićem. Tijekom konferencije za medije predstavljeno je i dvoje kandidata na listi: g. Mate Šimundić te gđica. Miranda Jamnicki. Uz njih, na konferenciji su se pojavili i lokalni ribari predvođeni g. Karlom Magdićem koji su odlučili javno poduprijeti g. Ilčića zbog, kako kažu, njegovog doprinosa hrvatskom ribarstvu.

Tiskovnu konferenciju je otvorila Zadranka Miranda Jamnicki koja je istaknula kako je u djelovanju Ladislava Ilčića u Europskom parlamentu prepoznala zalaganje za iste one vrijednosti za koje se i ona nalaže – zaštita i promicanje međunarodnog ugleda Hrvatske te zaštita kršćanskih vrijednosti i dostojanstva žene.

„Samo poštivanjem cjelovitosti i dostojanstva žene, što je g. Ilčić više puta isticao u svojim govorima u Europskom parlamentu, možemo doći do stvarne ravnopravnosti žena i do društva s manje nasilja, izjavila je Jamnicki.

„Ladislav je jedini zastupnik s kojim smo uopće uspjeli uspostaviti komunikaciju, koji je htio saslušati probleme ribara i situaciju s ribarstvom u Jadranskom moru. Napravio je za hrvatske ribare više nego svi drugi zastupnici zajedno. Uspio je izboriti većinu u Europskom parlamentu koja je izglasala postupak da se Mediteranska uredba mora mijenjati. Ta uredba radi velike probleme  hrvatskim ribarima u Jadranu. Za hrvatsko ribarstvo je jako važno da imamo nekoga u Europi tko se zaista bori za nas.“,izjavio je predstavnik ribara, Karlo Magdić.

Mnoge lijeve politike u Europskom parlamentu pokazale su se vrlo lošima rezultirale su lošim rezultatima. Europa treba dokazane vrijednosti i političare koji su trajno i jasno stajali u obranu povijesno potvrđenih vrijednosti i koncepata života koji su dobri i za društvo i za gospodarstvo“, izjavio je Ilčić.

Mate Šimundić, drugi kandidat na listi i predsjednik Skupštine Splitsko dalmatinske županije rekao je kako se od njega može očekivati borba za konkretne politike i rezultate, istovremeno braneći vrijednosti kršćanske Europe.

“Vrijednosti koje zajednički zastupamo su i poznate i dokazane: obitelj, sloboda, dobra Hrvatska i kršćanska Europa. Za te se vrijednosti borimo kroz konkretne politike. To su: energetska i prehrambena sigurnost, demografska  opstojnost, slobodno tržište, jasan identitet. Riječ je o krucijalnim temama za opstanak i RH i EU. Događaji  koji će se odviti do kraja ovog desetljeća, uvelike će definirati izgled i sudbinu EU, a time i naše Hrvatske, vjerojatno i do kraja ovog stoljeća. Želimo li biti pasivni promatrači tih zbivanja ili želimo dati svoj doprinos i pečat svijetu? Ako želimo opstati kao svoji na svome, birajmo dokazane vrijednosti.”, izjavio je Šimundić.

„Energetska kriza nije otpočela invazijom na Ukrajinu, ona je počela 6 mjeseci ranije, zahvaljujući nerealnim zelenim politikama ljevice. Zatvarali su klasične izvore energije, a gurali alternativu koja nije spremna, niti pouzdana. Cijene energije su porasle, a gospodarstvo, a time i građani – plaćaju tu cijenu. Kada tome dodamo ideologiju koja zagovara smanjenje broja djece, koju ljevica vidio kao ništa drugo nego kao problem koji potiče globalno zatopljenje, dobivamo sliku društva protiv koje sam se borio u Europskom parlamentu i protiv koje ću se uvijek boriti. Građani to vide, vide moje rezultate i siguran sam da će ponovno birati dokazane vrijednosti“, završio je Ilčić.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu