Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

IZLOŽBA U MAS-u: “Više od tradicije – umjetnost stakla Aristidea Najeana na Muranu“

Objavljeno

-

Muzej antičkog stakla u Zadru ima čast najaviti senzacionalni novi izložbeni program koji nosi naslov „Više od tradicije – umjetnost stakla Aristidea Najeana na Muranu, te donosi artističke interpretacije staklene materije kao i kreacije kombiniranih staklenih oblika i svjetlosnih efekata, Aristidea Najeana, francuskog umjetnika koji živi i aktivno djeluje na Muranu od 80-ih godina prošlog stoljeća.

Riječ je o slikaru i kiparu koji je umjetnost stakla usvajao od najvećih majstora staklara na Muranu, prije svega od svog mentora Marija Badiolija, a posredno i od čuvenog Alfreda Barbinija, čiju je staklanu zadržao aktivnom i umjetnički snažnom i danas.

Dolazak aktivnih i autentičnih reprezenata muranske staklarske škole u Zadar, svakako je iznimno važno za usvajanje znanja u staklarskoj i ostalim eksperimentalnim radionicama Muzeja antičkog stakla, a istovremeno je i prilika da se zadarskoj publici prvi put ekskluzivno približe dosezi čuvenih radionica s Murana. Uz izložbu tiskan je i istoimeni dvojezični katalog na hrvatskom i engleskom jeziku.

Autor koncepta izložbe i likovnog postava je muzejski konzervator-restaurator savjetnik i kustos, Šime Perović.

Izložba „Više od tradicije – umjetnost stakla Aristidea Najeana na Muranu“ će se otvoriti u četvrtak, 15. rujna u 19,00 sati u velikoj izložbenoj dvorani Muzeja.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA Đir po gradu sa Sašom Čukom

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: U četvrtak bez vode cijeli Novi Bokanjac!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 01.12.2022. godine (četvrtak), u vremenu od 08:00h do 12:00h biti će privremeno obustavljena isporuka vodom potrošačima u Zadru, predio Novi Bokanjac. 

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u: Ulici Mile Cipre, kod kuć. br. 9 i u Ulici Franje Fanceva, kod kuć. br. 75.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SV. FILIP I JAKOV: Napreduju radovi na izgradnji Poduzetničke zone!

Objavljeno

-

By

Napreduju radovi na izgradnji “Zone zanatskih i servisnih djelatnosti” odnosno poduzetničke zone u Općini Sv. Filip i Jakov!

Osnivanjem ove poduzetničke zone nastojat će se pridonijeti razvoju poduzetničke infrastrukture kako bi se stvorili uvjeti za poticanje stvaranja novih tvrtki te potaknuo početni razvoj i tekuće poslovanje postojećih gospodarskih subjekata.

 
Nastavi čitati
Oglasi

U trendu