Connect with us

magazin

KOLOVOZ U KINO ZONI Večeras projekcija autobiografske drame “Belfast”

Objavljeno

-

Kolovoz u Kino Zoni započinjemo dobitnikom Oscara za scenarij, iznimnom autobiografskom dramom o odrastanju u zori oružanog sukoba katolika i protestanata, svestranog glumca i redatelja Kennetha Branagha – „Belfast“!

Ljeto 1969., devetogodišnjak Buddy odrasta u radničkoj obitelji u sjevernom Belfastu. Dane provodi na ulici, u kojoj živi i sva njegova dalja rodbina, igrajući se s prijateljima. Buddy je sretan, zdrav i siguran. No, sve se mijenja kad započnu sjevernoirski sukobi, a Buddy bijeg od novonastale turbulentne stvarnosti pronalazi u filmovima, glazbi i stripovima. Buddyjeva skromna obitelj ne želi birati strane jer su za njih svi ljudi jednaki, no ulica ne misli isto, a tu su i nagomilani dugovi koji ih tjeraju na odluku da li ostati ili napustiti voljeni Belfast?

U glavnim ulogama, uz maestralnog 10-godišnjeg Jude Hilla, nalaze se etablirani Jamie Dornan, Ciarán Hinds i Caitriona Balfe te nenadmašna „dame“ Judie Dench!

Za izvanredan filmski ep o vlastitom djetinjstvu u predratnom Belfastu, Kenneth Branagh, uz već spomenuti Oscar za scenarij, između ostalog nagrađen je BAFT-om za najbolji film i Zlatnim globusom za scenarij.

Istraživanje Belfasta iz Branaghanovog djetinjstva započinjemo ovog utorka (iznimno umjesto već standardne srijede), 02. kolovoza u 21. h!

Ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića – između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 20:00 h.

*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.
*U slučaju kiše ili lošeg vremena projekcija se odgađa.
*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Turističke zajednice grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

Horoskop za 28. ožujka 2024.

Objavljeno

-

OVAN (21.03.-20.04.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 28.03.2024.
LJUBAV: Pokušate li danas izraziti ono što vam leži na srcu, nastat će prava petljavina jer vas neće dobro razumjeti. Bolje samo djelujte šuteći.
KARIJERA: Iako se napori na poslu povećavaju, uz pomoć dobre volje svojih suradnika i vas samih, bit će vam ugodno.
ZDRAVLJE&SAVJET: Idite među ljude.

BIK (21.04.-20.05.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 28.03.2024.
LJUBAV: Aktualizirat će se jedno putovanje ili mogućnost zajedničkog boravka u inozemstvu koji može utjecati na vezu.
KARIJERA: Ni danas ne bi trebale izostati pohvale za vaš rad. Mnogima ćete biti pravi primjer uzornog djelatnika.
ZDRAVLJE&SAVJET: Dugoročno stojite dobro.

BLIZANCI (21.05.-20.06.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 28.03.2024.
LJUBAV: Pokušat ćete suptilnim metodama osvojiti srce osobe do koje vam je stalo, ali ona to vjerojatno neće prepoznati.
KARIJERA: Vaša energija bit će zarazna za okolinu. Mnogima ćete biti pravi poticaj jer ste konstruktivni i predni poslu.
ZDRAVLJE&SAVJET: Nemojte prigovarati.

RAK (21.06.-20.07.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 28.03.2024.
LJUBAV: Ne inzistirajte na zajedničkoj večeri ili ručku, jer ćete se bolje provesti ako izađete van bez određenog plana.
KARIJERA: Pred vama je povoljna financijska prilika o kojoj ste nekad sanjali. Sad je na vama je da pametno iskoristite.
ZDRAVLJE&SAVJET: Izdržite.

LAV (21.07.-21.08.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 28.03.2024.
LJUBAV: Pred vama je dan koji bi mogao isprovocirati borbu ili potrebnu da pod svaku cijenu nešto mijenjate u vezi.
KARIJERA: Danas će biti potrebno odraditi jedan sitniji zaostali posao koji je čekao. Bit će to mala inventura.
ZDRAVLJE&SAVJET: Budite prirodni.

DJEVICA (22.08.-22.09.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 28.03.2024.
LJUBAV: Olakšaćete svoju poziciju u vezi zbog boljeg komuniciranja i otvorenosti. Ipak, ne očekujte renesansu.
KARIJERA Vaši šefovi spremni su izaći vam u susret unatoč tome što to možda i nije pravedno. Cijenite njihov stav.
ZDRAVLJE&SAVJET: Prespavajte do sutra.

VAGA (23.09.-22.10.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 28.03.2024.
LJUBAV: Vaš veliki trud i u osobnim pitanjima dao je plodove, pa će današnji prolazni disbalans biti zanemariv.
KARIJERA: Sve djelatnosti u kojim se zahtijeva suptilnost, intuicija, kreativni talenti ili slično, danas su odlično postavljeni.
ZDRAVLJE&SAVJET: Male slatke borbe u kojim pobjeđujete.

ŠKORPION (23.10.-22.11.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 28.03.2024.
LJUBAV: Neki će razmišljati o tome što imaju zajedničko kako u materijalnom, tako i u duhovnom smislu. Vezani su dobro.
KARIJERA: Moguće je da ćete dobiti zasluženo priznanje ili će se jasno pokazati rezultati vašeg prethodnog rada.
ZDRAVLJE&SAVJET: Nesanica.

STRIJELAC (23.11.-21.12.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 28.03.2024.
LJUBAV: Moguće je da odete na jedno mjesto na koje ne izlazite često i da se lijepo provedete. Samo ništa ne forsirajte.
KARIJERA: Oni koji rade zaključit će da nisu dovoljno zaradili, a oni koji ne rade, vjerojatno će trošiti više od planiranog.
ZDRAVLJE&SAVJET: Malo je onih koji su sad jači od vas.

JARAC (22.12.-20.01.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 28.03.2024.
LJUBAV: U pitanjima srca danas ćete biti sposobni čitati svaki detalj između redova, ali ne izražavajte svoje spoznaje drugima.
KARIJERA: Izgledno je da ćete se danas dosta kretati ili čak putovati van plana. Tamo ćete rješavati vama važna pitanja.
ZDRAVLJE&SAVJET: Sve ćete pobijediti.

VODENJAK (21.01.-19.02.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 28.03.2024.
LJUBAV: Izgledno je pretjerivanje ili samohvala u odnosima s drugima. Nekom će to možda biti simpatično, a nekom ići na živce.
KARIJERA: Bit će nekih malih nerazumijevanja ili će informacije biti nedovoljno protumačene, ali općenito vi se razvijate.
ZDRAVLJE&SAVJET: Kad jedete i gutate, činite to polako.

RIBE (20.02.-20.03.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 28.03.2024.
LJUBAV: Ono što ste nekad obećali sebi danas se polako i ostvaruje. Vi uživate u društvu osobe koja vam je jako draga.
KARIJERA: Poslovna komunikacija bit će usporena. Ako treba postaviti pitanja budite kratki, jasni i ako je moguće – brzi.
ZDRAVLJE&SAVJET: Bit ćete zadovoljni.

 
Nastavi čitati

magazin

A SADA: SPORT I GLAZBA! / U travnju i svibnju na Višnjiku Severina, mažoretkinje, automobilističke utrke…

Objavljeno

-

By

Športskom centru Višnjik tijekom travnja i svibnja održat će se, uz uobičajene košarkaške utakmice, niz sportskih, glazbenih i scenskih spektakala.

• Svoj koncert hrvatska pjevačica Severina imat će u subotu, 13. travnja. Organizator koncerta informirao je javnost da su sve ulaznice rasprodane.

• Potom će u subotu, 20. travnja u Dvorani Krešimira Ćosića biti održan 42. državni turnir u organizaciji Hrvatskoga saveza mažoretkinja i pom pon timova. Najavljeno je sudjelovanje 26 timova s tisuću natjecatelja. Turnir će ujedno biti i kvalifikacijski u velikim formacijama za MWF/ EP u Liberecu u srpnju, te za MWF/SPu Cape Townu u rujnu 2024.

• Od 3. do 5. svibnja u Zatvorenom bazenskom plivalištu održat će se Međunarodni miting u skokovima u vodu Zadar OPEN.

• U nedjelju, 5. svibnja na programu će biti i Nagrada Grada Zadra u automobilizmu u organizaciji AK-a RTZ.

• Od 8. do 12. svibnja u Dvorani Krešimira Ćosića održat će se Europsko prvenstvu u karateu.

• Za 18. i 19. svibnja predviđeno je Međunarodno plesno natjecanje u Dvorani Krešimira Ćosića.

• Također u Dvorani Krešimira Ćosića bit će 25. i 26. svibnja održan Sajam rabljene odjeće.

• Dana 27. svibnja bit će održan spektakl Lord of the Dance.

 
Nastavi čitati

magazin

Pomicanje sata: Kako se pripremiti za gubitak jednog sata sna?

Objavljeno

-

By

Još malo i stiže nam ljetno računanja vremena jer se satovi mijenjaju već ovaj tjedan – 31. ožujka. Kazaljke se pomiču za jedan sat dva puta godišnje – u proljeće i u jesen. Iako je dvogodišnja promjena osmišljena kako bi nam omogućila uživanje u proljetnom suncu i svim njegovim blagodatima, promjena također znači da gubimo jedan sat sna.

Promjena u rutini može poremetiti naš uobičajeni ritam. Štoviše, melatonin – koji nam pomaže spavati – stvara se u tami i potiskuje ga svjetlo, što znači da dodatni sat dnevnog svjetla može utjecati na naš raspored spavanja nekoliko dana, prenosi Večernji list.

“Što više dnevnog svjetla imamo, to više serotonina uživamo pa dulji dani mogu pružiti pravi poticaj našem mentalnom zdravlju”, objašnjava psiholog Darren Stanton.

“Osjetljivi smo na nedostatak sna i čak nas i nešto tako malo kao sat vremena može izbaciti iz takta. Nekim ljudima možda će trebati četiri dana da se oporave”, dodao je.

Dakle, kako se možemo pripremiti za pomicanje kazaljki naprijed i, što je ključno, za gubitak jednog sata sna? Stanton je podijelio svoje ključne naputke za pomoć pri prijelazu, uključujući jednostavne promjene koje možete napraviti u svojoj dnevnoj rutini i domu te kako izbjeći da vas ta promjena poremetiti.

Postupno postavljajte alarme: Ne bojte se: sada možete nešto poduzeti kako biste osigurali da se 31. ožujka ne probudite kao zombi.

Stanton kaže da biste trebali početi postavljati alarm ranije za 15 minuta svakog jutra otprilike tjedan dana ranije. Kasnije ćete si biti zahvalni.

Pronađite načine da se opustite: Stres zbog nedovoljnog sna i osjećaja iscrpljenosti samo će vas još više iscrpiti. Zapravo, to bi moglo povećati deprivaciju sna.

Stanton predlaže da pokušate pronaći načine za opuštanje, uključujući slušanje umirujuće glazbe ili opuštanje uz neke tehnike hipnoze ili meditacije. Ključ je pronaći ono što vam odgovara.

Investirajte u zamračne rolete: Previše svjetla može utjecati na vaše spavanje, pa rolete za zamračivanje mogu biti fantastična investicija.

“Kako dani postaju dulji, možda ćete otkriti da nije mrkli mrak prije spavanja i da sunce počinje izlaziti vrlo rano ujutro”, predlaže Stanton.

Ograničite vrijeme ispred ekrana i kofein: Promjena vremena znači da ćete možda morati otići u krevet prije nego što se vaše tijelo osjeća spremnim. Kako bi se vaš mozak osjećao manje aktivnim, dobro je ograničiti stvari koje ga stimuliraju.

“Kako biste bili sigurni da ćete s lakoćom zaspati, izbjegavajte stvari poput kofeina i provođenja vremena ispred ekrana, koji vas mogu pretjerano stimulirati i otežati odlazak u zemlju snova”, savjetuje Stanton.

Počastite se novom posteljinom: Konačno, olakšajte si promjenu i počastite se nečim zbog čega ćete poželjeti ići prije spavati. Kao što Stanton objašnjava: “Također, možete pokušati uložiti u neku svilenkastu pidžamu ili nove plahte kako bi vaš krevet bio privlačniji.”

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu