Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

MINISTAR PILETIĆ OBIŠAO MOCIRE Centar će omogućiti razne terapije za korisnike od predškolske do odrasle dobi, kao i trajni smještaj za dio odraslih korisnika

Objavljeno

-

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, u društvu državnih tajnika Marije Pletikose, Margarete Mađerić i Dragana Jelića obišao je Centar za pružanje usluga u zajednici Mocire koji uskoro započinje s pružanjem usluga korisnicima. U obilasku mu se pridružio gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima.

Ravnateljica Centra Mocire, Jelena Milin upoznala je goste sa stručnim osobljem Centra i predstavila sve usluge koje će korisnici moći dobiti.

Nakon što su svladane sve prepreke u izgradnji i uređenju zgrade koja je prvotno bila zamišljena kao jedinstvena ustanova, da bi se vremenom projekt razvio u pravcu tri odvojene insitucije,  Centar za pružanje usluga u zajednici Mocire, jedna od malobrojnih ustanova takve vrste u Hrvatskoj, omogućiti će razne vrste terapija za korisnike od predškolske do odrasle dobi, a i trajni smještaj za dio odraslih korisnika u suvremeno opremljenim prostorima i s vrhunski educiranim djelatnicima svih profila.

Ministar Piletić zadovoljan je viđenim, obećao je pomoć Ministarstva u rješavanju posljednjih detalja u opremanju same zgrade, a posebice se osvrnuo na dobru suradnju Grada Zadra sa institucijama s područja socijalne skrbi. Zadar je jedan od gradova koji u Hrvatskoj izdvaja najviše sredstava iz proračuna za potrebe socijalne skrbi, te surađuje s brojim ustanovama iz te domene i na brojnim projektima. Izgradnja Mocira, posudionica invalidskih pomagala, Halo pomoć, stan za djecu korisnice Doma za odgoj, donacija terena za izgradnju kuće Domu za odgoj, samo su neki od primjera gdje Grad financira ili sufinancira projekte s područja socijalne skrbi  u cilju pružanja najvećeg mogućeg standarda življenja svim svojim građanima.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

STIŽU BILAVER I BUTKOVIĆ U Zadru sutra centralno obilježavanje Dana pomorstva i unutarnje plovidbe

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Utorak, 6. prosinca 2022. godine, Zadar, Hotel Falkensteiner club Funimation Borik

Dan pomorstva i unutarnje plovidbe, koji Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture tradicionalno organizira na blagdan sv. Nikole, zaštitnika pomoraca i brodaraca, ove će se godine održati u Zadru.

Proslava Dana pomorstva i unutarnje plovidbe započet će polaganjem vijenaca u more u čast svim preminulim pomorcima i brodarcima, a nastavit će se središnjom Konferencijom o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi.

Na Konferenciji će biti govora o aktualnim temama iz pomorstva i unutarnje plovidbe, a na panel raspravama, koje će se održati u okviru Konferencije, razgovarat će se o Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama te o novim tehnologijama u pomorstvu.

I ove će godine, u okviru Svečane akademije, tradicionalno biti dodijeljene nagrade i priznanja svima koji su dali poseban doprinos u razvoju pomorstva i unutarnje plovidbe u Republici Hrvatskoj i svijetu.

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković otvorit će Konferenciju, dok će vijence u more u čast svim preminulim pomorcima i brodarcima položiti državni tajnik za more Josip Bilaver.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

RADOVI! U srijedu bez vode dvije ulice u Zadru

Objavljeno

-

By

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana 06.12.2022. godine (srijeda) u Zadru, u vremenu od 08:00h do 15:00h bez vode biti će potrošači u Kruševskoj Polačkoj ulici.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se prebacuju za sljedeći dan.                                

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u Kruševskoj  ulici k.br.14.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST IZ VODOVODA: Voda je opet zamućena, preporuča se prokuhavanje!

Objavljeno

-

By

Obavještavamo potrošače da je zbog obilnijih oborina došlo do zamućenja vode u svim dijelovima  vodoopskrbnog sustava, zbog čega se preporuča preventivno prokuhavanje vode za piće za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju, priopćeno je iz Vodovoda Zadar.

Osim mutnoće, svi ostali pokazatelji zdravstvene ispravnosti vode za ljudsku potrošnju sukladni su važećim zakonskim propisima.

Voda je pod stalnom kontrolom laboratorija Vodovoda d.o.o. Zadar i Zavoda za javno zdravstvo Zadar.

 
Nastavi čitati

U trendu