Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

HNK ZADAR: U ponedjeljak nova premijera Glumačkog studija – “Na krilima bajke!

Objavljeno

-

U ponedjeljak, 13. lipnja u 20 sati u HNK Zadar održat će se treća ovogodišnja premijera Glumačkog studija HNK Zadar pod nazivom NA KRILIMA BAJKE. Predstava je autorski projekt Žane Bumber, voditeljice  Glumačkog studija HNK Zadar. 

Igraju: Marija Ivanac, Hana Čakić, Natali Mikulić, Eva Erlić, Nika Nikić, Lucija Pucar, Damian Mandić, Korina Martinović, Mirta Štivičić, Tonka Karuc, Cvita Karuc, Dino Kostov, Emanuela Ančić, Nela Skoblar, Lucija Šimin, Eva Lipovac, Tamara Mazija, Cvita Longin, Bartul Knežević, Domenika Striguljica, Ariana Striguljica, Aurora Ivulić, Dora Narančić, Emma Grancarić, Roko Mihovil Bukvić, Maximo Olate, Petar Lipovac, Leon Cerić, Josipa Kolić, Lukas Knežević i Ida Štivičić.

Scenografija u suradnji: Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Zadar, Gradska knjižnica Zadar i Arheološki muzej Zadar / Kostimografija: Anita Goreta/ Glazba: Donat Mandić/ Fotografija: Željko Karavida K&K

Predstava “Na krilima bajke” slavi moć dječje mašte. Na duhovit način progovara o uniformiranosti školskog sustava gdje se težište stavlja na rezultat i ocjene, a na uštrb kreativnosti i individualnosti djece. Učenici jednog razreda na satu hrvatskog jezika imaju zadatak napisati vlastitu bajku pa se,  koristeći svoje zadaćnice kao portale, nađu u svijetu mašte i knjiga.

U njemu susreću različite likove iz dječje književnosti, a kroz potragu za blagom upoznaju povijest i kulturnu baštinu svoga grada. Ovom predstavom želimo kod djece potaknuti ljubav prema čitanju te na zanimljiv način upoznati ih sa poviješću Zadra i naravno “zaljubiti” ih u kazalište jer svim srcem vjerujemo da su djeca najveća čarolija.

Žana Bumber

Nakon predstave “ NA KRILIMA BAJKE “ svim polaznicima Glumačkog studija HNK Zadar bit će uručene DIPLOME.

Ulaznice su u prodaji od petka, 10. lipnja na blagajni HNK Zadar. Cijena ulaznice iznosi 30,00 kuna. 

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

ZADAR / ŽUPANIJA

NAJAVA IZ CINAZ-a: “Moje Erasmus iskustvo” za gimnazijalce i prezentacija o mogućnosti studiranja – za sve

Objavljeno

-

By

Donosimo dvije najave za informativna događanja u organizaciji udruge CINAZ za idući tjedan: 

Prvo događanje je informativno predavanje “Moje Erasmus iskustvo” za učenike Gimnazije Vladimira Nazora i Gimnazije Jurja Barakovića koje će se održati u Multimedijalnoj dvorani Gimnazije Jurja Barakovića u srijedu, 12. listopada 2022. godine s početkom u13.10h.

Aktivnost se održava povodom obilježavanja europske Time to move kampanje (više na timetomove.info).

Drugo događanje je “Erasmus+ info dan” koji se sastoji od informativnih prezentacija u kojem će voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju i Erasmus koordinatorica Sveučilišta u Zadru, Maja Kolega, predstaviti mogućnosti za mobilnost u svrhu studiranja i u svrhu stručne prakse u sklopu programa Erasmus+, a svoje osobno Erasmus iskustvo će predstaviti studentica Sveučilišta u Zadru, Gabrijela Ravlić.

Aktivnost će se održati 14.10. u Gradskoj knjižnici Zadar s početkom u 18h.

Ovom aktivnošću se obilježava Europska godina mladih i 35.obljetnica Erasmus+ programa (Posebne stranica posvećena Europskoj godini mladih: https://ampeu.hr/europska-godina-mladih).

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

IZ VODOVODA: U ponedjeljak bez vode Poličnik, u utorak dio Bokanjca!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana, dana 10.10.2022.godine (ponedjeljak) od 08:30 sati do 12:30 sati bez vode će biti potrošači u Poličniku.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Janka Bobetka, kod k. br. 20.

Zbog izvođenja radova tvrtke Strabag d.o.o. prema projektu „Radovi na izgradnji javne odvodnje sanitarnih otpadnih voda aglomeracije Bokanjac – Zadar“  dana 11.10.2022.godine (utorak) bez vode će biti potrošači u Zadru, predio Bokanjac i kako slijedi:

Ulica Cerodole i

Ulica Franje Fanceva.

Tijekom radova pa do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Franje Fanceva, kod k. br. 59.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SV. FILIP I JAKOV: Općina kupila i postavila na rivu automatski vanjski defribilator. Evo zbog čega je dragocjen…

Objavljeno

-

By

Općina Sv. Filip i Jakov kupila je automatski vanjski defribiltor u vrijednosti od 16 000 kuna. Postavljen je na rivi u Sv. Filipu i Jakovu

U ljetnim mjesecima Općina će nabaviti još dva defribiltora koja će biti postavljena na plažu “Morovička” u Turnju te na plažu “Iza banja” u Sv. Filip i Jakovu.

Korištenjem automatskih vanjskih defibrilatora (engl. AED, u Hrvatskoj se koristi i naziv AVD) značajno je povećan postotak preživljavanja osoba koje su doživjele srčani udar. Dokazano je da kardiopulmonalna reanimacija i rana defibrilacija mogu vratiti normalan srčani ritam kod osoba sa srčanim zastojem.

Zapravo, to su uređaji koji izvrše analizu srčanog ritma, daju upute spašavatelju (glasom, na hrvatskom jeziku) i omogućuju defibrilaciju.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu