Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

OD DANAS U LOŽI: Velika izložba živih paukova i škorpiona

Objavljeno

-

Velika izložba živih paukova i škorpiona, podrijetlom iz privatne zbirke Saše Čotara iz Slovenije, otvorena je u petak, 10. lipnja 2022. godine u Gradskoj loži.

Na izložbi je predstavljeno 60 različitih vrsta paučnjaka iz cijelog svijeta, od Amerike, Afrike, Europe, Azije do Australije. Neće nedostajati tarantula, crnih udovica i škorpiona. Izložene su raznolike vrste mnogih tarantula, uključujući najveće vrste pauka na svijetu i mnoge ugrožene vrste pauka, patuljaste vrste tarantula te razne vrste zloglasnih crnih udovica iz različitih dijelova svijeta.

Paukove prate i škorpioni, pa tako ne nedostaje ni najveće, a ne najotrovnije, jer je moguće vidjeti pet najotrovnijih vrsta na svijetu, među kojima je i najopasniji indijski crveni škorpion.

Posjetitelji se mogu upoznati s općim karakteristikama ovih životinja putem edukativnih plakata, a svaki terarij opremljen je i podacima o specifičnim karakteristikama svake vrste.

Izložba će biti otvorena za posjetitelje do 20. rujna 2022. godine, a radno vrijeme Gradske lože je svakim danom od 10 do 22 sata.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

Grad Zadar i ove godine osigurava radne bilježnice za sve učenike osnovnih škola

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

Grad Zadar četvrtu godinu za redom osigurava radne bilježnice za sve učenike osnovnih škola.

Zakonom o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (“Narodne novine”, br.  116/18) Ministarstvo znanosti i obrazovanja je propisalo kako se sredstva za nabavu udžbenika za učenike osnovnih škola osiguravaju u državnom proračunu.

Kako je Republika Hrvatska osigurala besplatne udžbenike za sve učenike osnovnih škola u RH od školske 2019./2020. godine, Grad Zadar je u 2019., 2020. i 2021. godini financirao nabavu drugih obrazovnih materijala (odabrane radne bilježnice od 1. do 8. razreda i geografski atlas za učenike 5. razreda)  za sve učenike osnovnih škola grada Zadra, u cjelokupnom iznosu.

     Sukladno Programu javnih potreba u predškolskom odgoju i školstvu Grada Zadra za 2022. godinu, u Proračunu Grada su osigurana sredstva za program financiranja nabave radnih bilježnica za školsku 2022./2023. godinu.

Sve osnovne škole u gradu Zadru će tijekom ljetnih praznika provesti postupke nabave te će učenike na početku nastavne godine na školskim klupama dočekati nove radne bilježnice.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

22. KOLOVOZA Na Stanarskoj fešti Ivica Sikirić Ićo, 023 Band i DJ Davor Valčić

Objavljeno

-

By

Društvo Stanaraca i ove godine feštom obilježava blagdan Kraljice mira na Stanovima.

Program će trajati tri dana, od 20. do 22. kolovoza, a evo što donosi:

20. kolovoza

20,00 / u prostorijama Mjesnog odbora Stanovi priređuje se izložba „50 godina nogometnih susreta DINARSKI I DEVIZNI“ (slike i video) autora Miljenka Dujele

21. kolovoza

Finale u boćama za žene i muškarce
20,00 / predstava za djecu „ALADIN“ teatra Dragon u dvorištu Osnovne škole Stanovi

NOGOMET:
19,00 / mladi i stari MNK Stanovi
20,00 / Poglavarstvo Grada Zadra i doktori

22. kolovoza

8,00 / Budnica kroz Stanove – Gradska glazba Zadar
21,00 / Predgrupa „023 BAND“
23,00 / Ivica Sikirić Ićo
DJ Davor Valčić

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

KORONAVIRUS: 57 novozaraženih na zadarskom području.

Objavljeno

-

By

Na području Zadarske županije 57 je novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Testirana su 184 uzorka. 

U Općoj bolnici Zadar na COVID odjelima hospitalizirano je 18 bolesnika od kojih je 3 na respiratoru. U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na moru na liječenju je 8 pacijenata oboljelih od koronavirusa.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu