Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST IZ “ČISTOĆE”: Više nema žutih i plavih vrećica! Reciklabilni otpad odsad se odvozi svaki drugi tjedan, po kvartovima! Evo detalja…

Objavljeno

-

Obavještavaju se građani da Čistoća d.o.o započinje s primjenom novog sustava prikupljanja reciklabilnog otpada.

Pražnjenje spremnika s narančastim poklopcem za reciklabilni otpad na području Grada Zadra započeo je 16. svibnja 2022.

Uvođenjem novog sustava skupljanja reciklabilnog otpada, prestaje dosadašnji način skupljanja otpada putem žutih i plavih vrećica.

 Odvoz navedenog otpada bit će organiziran po mjesnim odborima, svaki drugi tjedan, prema sljedećem rasporedu:

 Prvi tjedan:

MO PUNTAMIKA: ponedjeljkom (od 16. svibnja 2022.)

 MO DIKLO i MO MASLINA: utorkom (od 17. svibnja 2022.)

 MO ARBANASI i MO RIČINE: srijedom ( od 18. svibnja 2022.)

 MO JAZINE I i II, MO VIŠNJIK, MO VOŠTARNICA i MO BILI BRIG: četvrtkom (od 19. svibnja 2022.)

 MO SMILJEVAC i MO CRVENE KUĆE: petkom (od 20. svibnja 2022.)

 MO KOŽINO: subotom (od 21. svibnja 2022.)

 Drugi tjedan:

 MO BRODARICA: ponedjeljkom  (od 23. svibnja 2022.)

 MO BOKANJAC i MO NOVI BOKANJAC: utorkom (od 24. svibnja 2022.)

 MO DRAČEVAC, MO PLOČA i MO SINJORETOVO: srijedom (od 25. svibnja 2022.)

 MO VIDIKOVAC i MO PLOVANIJA: četvrtkom (od 26. svibnja 2022.)

 MO STANOVI i MO CRNO: petkom (od 27. svibnja 2022.)

 MO PETRČANE: subotom (od 28. svibnja 2022.)

 Korisnici koji još nisu preuzeli spremnik od 240 l za reciklabilni otpad mogu ga zatražiti pozivom na broj 023 221 607 ili osobno dolaskom u upravnu zgradu Čistoće, na adresi Stjepana Radića 33.

 Popis reciklabilnog otpada koji se odlaže u spremniku s narančastim poklopcem:

 

ZADAR / ŽUPANIJA

LJETO NE POPUŠTA / Sunčano i vruće i u novom tjednu. Nešto niže temperature tek za vikend?

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas pretežno sunčano, u unutrašnjosti ujutro mjestimice više oblaka, a lokalno i magla. Vjetar slab, na istoku i umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena bura, ponegdje na udare jaka, rijetko i olujna, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 22 do 27 °C, u Dalmaciji malo viša.

U ponedjeljak će prevladavati sunčano te u većini krajeva danju vrlo toplo. U unutrašnjosti ujutro mjestimice magla. Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu slaba do umjerena bura, lokalno s jakim udarima, popodne sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do 12, na moru od 16 do 21 °C. Najviša dnevna između 24 i 29 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Početkom radnog tjedna prevladavat će sunčano vrijeme. Na kopnu će ujutro mjestimice biti magle, osobito u utorak. U srijedu zatim u unutrašnjosti porast naoblake i ponegdje malo kiše. U utorak će u unutrašnjosti zapuhati umjeren jugozapadnjak koji će u srijedu okrenuti na sjeverac. Na moru će nakon burina i maestrala u utorak zapuhati jugo i već u srijedu okrenuti na buru. U srijedu malo niže dnevne vrijednosti temperature osobito u unutrašnjosti.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO) RAŽANAC / Obilježena 30. godišnjica utemeljenja općine – priznanja bivšim načelnicima i predsjednicima Vijeća

Objavljeno

-

By

U Ražancu je uoči blagdana nebeske zaštitnice Gospe od Ružarija svečano proslavljen Dan Općine.

Uz načelnika Općine Ražanac Damira Jordana i predsjednika Općinskog vijeća Petra Miočića okupljanjima su se obratili župan Božidar Longin, saborski zastupnik Rade Šimičević, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić i zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak.

Povodom 30. obljetnice osnutka Općine Ražanac, Grb općine dodijeljen je svim bivšim načelnicima i predsjednicima Općinskog vijeća. Godišnje nagrade uručene su Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Ražanac, učiteljici OŠ Jurja Barkovića Lidiji Rudić, posthumno pok. Ljubomiru Tičku, dok su Grb Općine Ražanac dobile učenice osmog razreda O.Š. Jurja Barakovića Petra Jović i Mija Gruban, za uzorne uspjehe tijekom školovanja.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO) TJEDAN FILANTROPIJE U ZADARSKOJ BOLNICI: Učenici oslikali mural, izrađivali igračke i posadili stabla

Objavljeno

-

By

Naš je grad jučer bio centar svita, barem što se filantropa tiče, objavljeno je iz OB Zadar.

Zadar je ugostio središnje događanje Tjedna filantropije 2023.godine, a niz aktivnosti tim je povodom organiziran u okrugu Opće bolnice. Sve je, dakako, usmjereno djeci i mladima kako bi ih se potaknulo na filantropski angažman, na pomaganje drugima i na vjerovanje u dobrotu čovjeka.

Tjedan filantropije obilježava se od 23.rujna do 1.listopada, a sve uz potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u suradnji s Europskom zakladom za filantropiju i društveni razvoj.

U jučerašnje aktivnosti uključile su se tri škole s područja naše županije: Osnovna škola Stanovi, Osnovna škola Sveti Filip i Jakov i Klasična gimnazija Ivana Pavla II.

Učenici su, u suradnji s uličnim umjetnikom Mirom Petkovićem Modulom, oslikali zidni mural kod Službe za ginekologiju i opstetriciju. Oni najmlađi učenici su na radionicama u IMPACT centru izrađivali igračke koje su potom darovali malim pacijentima na Odjelu pedijatrije. Svi su pak zajedno uljepšali zeleno srce našeg grada. Posadili su donirana stabla u bolničkom okrugu i tako zazelenili naš okoliš.

Iz Zadra su danas odaslane predivne slike djece i mladih koji se ne ustručavaju djelovati i zalagati za druge. Oni su naša bolja budućnost!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu