Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PRAZNIK RADA Zadarski SDP radnicima i radnicama koji danas rade dijeli crvene karanfile

Objavljeno

-

U povodu proslave Praznika rada, priopćenje iz zadarskog SDP-a. U nastavku ga u cijelosti prenosimo:

“Prvi maj je praznik rada. 

Spomen na ubijene radnike i radnice 1886. godine u Chicagu za vrijeme generalnog štrajka. Tadašnji prosvjednici su se borili za osmosatno radno vrijeme i bolje uvjete rada, prava koja su danas ponovo ugrožena.

Prvi maj je dan kada upozoravamo na neplaćeni rad, potplaćenost, rad na određeno vrijeme, lakoću otpuštanja radnika, ukidanje radnih mjesta i nametanje nesigurnih uvjeta rada. Prvi maj je dan kada zahtijevamo poštivanje dostojanstva svakog radnika i radnice. Prvi maj je i dan otpora sustavu koji je nepravedan i represivan. Prvi maj je dan koji nas opominje da smo prava koja imamo, a koja nam se pokušavaju ukinuti, izborili zajedno. 

Samo zajedničkom borbom možemo izgraditi društvo koje se temelji na jednakosti, pravednosti i solidarnosti. Društvo u kojem možemo dostojanstveno živjeti od svoga rada.

Svima koji žive od svoga rada sretan i borben Prvi maj!

Gradska organizacija SDP-a Zadar će zajedno s Forumom žena i Forumom mladih radnicima i radnicama, koji rade na praznik rada, dijeliti crvene karanfile kao simbol borbe za boljim životom, pravdom, radničkim i ljudskim pravima i slobodama.

Danijela Vukoša, predsjednica Foruma žena SDP-a Zadar”

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

OPĆA BOLNICA ZADAR: Odabrani ponuditelji za vođenje projekta “Solarna elektrana Opće bolnice Zadar”

Objavljeno

-

By

Opća bolnica Zadar je na temelju Ugovora o financiranju za projekt Solarna elektrana s odabranim pružateljima usluga sklopila ugovore za vođenje projekta i za PR aktivnosti na projektu.

Projekt Solarne elektrane podijeljen je na tri osnovne aktivnosti:

  • Upravljanje projektom
  • Informiranje i komunikacija
  • Izgradnja solarne elektrane

Projektnim pravilima OB Zadar je dužna slijediti procedure nadzornih tijela te nakon odobrenja provesti javne nabave za usluge kojima će se osigurati provedba projektnih aktivnosti.

Usluga za upravljanje projektom ugovorena je u listopadu 2022. za PR usluge potpisan je u veljači 2023. Navedene usluge su obvezne su za provedbu projektnih aktivnosti i financiraju iz sredstava Programa „Energija i klimatske promjene“.

Tijekom veljače nakon završetka savjetovanja i odobrenja nadzornih tijela bit će objavljena nabava izgradnju solarne elektrane, stoji u priopćenju iz OB.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

NOVI RADOVI NAJAVLJENI IZ VODOVODA! U ponedjeljak bez vode čak 9 ulica u Zadru. Evo popisa…

Objavljeno

-

By

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG prema projektu „Poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture Zadar – Petrčane”, u Zadru, dana 06.02.2023.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 15:00h bez vode biti će potrošači u ul.:

Ivana Rendića

Nikole Šopa

Dragutina Blažekovića

Ante Topića Mimare

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulica Ivana Rendića, kod kuć.br. 3.

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 06.02.2023.godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00do 15:00h, bez vode će biti potrošači u ul.:

Marina Držića

Augusta Šenoe

Tina Ujevića

Frana Supila

Ivana Gorana Kovačića

Tijekom radova pa do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Marina Držića, kod kuć.br. 17.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE: Raspisan natječaj za dodjelu Rektorove nagrade. Evo detalja…

Objavljeno

-

By

Raspisuje se natječaj za dodjelu Rektorove nagrade studentima Sveučilišta u Zadru, sukladno uvjetima i kriterijima propisanim Pravilnikom o dodjeli Rektorove nagrade, priopćeno je sa zadarskog Sveučilišta.

Sve detalje možete pronaći OVDJE.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu