Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

OB ZADAR: Erste banka donirala 200.000,00 kn Odjelu za oftalmologiju i optometriju

Objavljeno

-

U cilju povećanja kvalitete zdravstvene skrbi pacijenata Opće bolnice Zadar Erste banka je Odjelu za oftalmologiju i optometriju donirala 200.000,00 kuna u svrhu nabave oftalmološkog biomikroskopa. Biomikroskop će se koristiti za dijagnostiku bolesti prednjeg i stražnjeg segmenta oka te će omogućiti pružanje kvalitetnije zdravstvene usluge svim pacijentima, posebice oboljelima od senilne makularne degeneracije, dijabetičke retinopatije i glaukoma.

„Donacijom Erste banke, povećati će se kvaliteta zdravstvene skrbi pacijenata Opće bolnice Zadar. Naime, o provedbi kvalitete oftalmološke dijagnostike uvelike ovisi postavljanje konačne dijagnoze, čime se značajno utječe i na veću uspješnost liječenja. Zahvaljujemo  Erste banci koja nas je podržala u nabavci uređaja“  kaže dr. med. Željko Čulina, ravnatelj Opće bolnice Zadar.

Erste banka je prepoznala potrebu Opće bolnice Zadar, da unatoč ogromnim naporima i značajnom usmjeravanju ljudskih i materijalnih resursa u suzbijanju pandemije, osigura dostupnost cjelokupne zdravstvene zaštite našim sugrađanima. Stoga se nadamo da će nabavka ove medicinske opreme omogućiti Odjelu za oftalmologiju pružanje najviše razine medicinske usluge. Ujedno, želimo zahvaliti cjelokupnom medicinskom i ne medicinskom osoblju Bolnice, na iznimnom zalaganju u borbi protiv pandemije, jer njihov trud zaslužuje svako poštovanje.“, kaže Šime Kevrić, regionalni direktor Sektora gospodarstva Erste banke.

Erste banka na zadarskom području nastoji poduprijeti projekte važne za lokalnu zajednicu. Stoga je pored navedene donacije, banka u zadnje tri godine Općoj bolnici Zadar ukupno za donacije različitih namjena donirala nešto više od 800.000 kuna.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

6. PROSINCA Obilježavanje Dana pomorstva i unutarnje plovidbe 2022. ove godine u Zadru!

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Utorak, 6. prosinca 2022. godine, Zadar, Hotel Falkensteiner club Funimation Borik

Dan pomorstva i unutarnje plovidbe, koji Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture tradicionalno organizira na blagdan sv. Nikole, zaštitnika pomoraca i brodaraca, ove će se godine održati u Zadru.

Proslava Dana pomorstva i unutarnje plovidbe započet će polaganjem vijenaca u more u čast svim preminulim pomorcima i brodarcima, a nastavit će se središnjom Konferencijom o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi.

Na Konferenciji će biti govora o aktualnim temama iz pomorstva i unutarnje plovidbe, a na panel raspravama, koje će se održati u okviru Konferencije, razgovarat će se o Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama te o novim tehnologijama u pomorstvu.

I ove će godine, u okviru Svečane akademije, tradicionalno biti dodijeljene nagrade i priznanja svima koji su dali poseban doprinos u razvoju pomorstva i unutarnje plovidbe u Republici Hrvatskoj i svijetu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRIPREMITE SE! U ponedjeljak bez vode Novi Bokanjac; u utorak Starigrad, Rovanjska i Seline!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 06.12.2022. godine (utorak), u vremenu od 08:00h do 15:00h moguća je otežana vodoopskrba, kao i povremeni prekidi vodoopskrbe na području Starigrada, Rovanjske i Selina.

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana 05.12.2022. godine (ponedjeljak),  u vremenu od 08:00h do 12:00h biti će privremeno obustavljena isporuka vodom potrošačima u Zadru, predio Novi Bokanjac.   

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještene u: Ulici Mile Cipre, kod kuć. br. 9 i u Ulici Franje Fanceva, kod kuć. br. 75.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA: I dalje nestabilno. Cijeli sljedeći tjedan oblačno, a kiša nešto slabija no tijekom vikenda.

Objavljeno

-

By

Danas promjenljivo i pretežno oblačno povremeno s kišom, na Jadranu i uz njega ponegdje i obilnom te praćenom grmljavinom. U unutrašnjosti ponegdje jutarnja magla, a kraća sunčana razdoblja izgledna su poslijepodne na Jadranu i u Slavoniji. Vjetar na kopnu većinom slab, na krajnjem istoku umjeren jugoistočni, na Jadranu jako do vrlo jako jugo, na sjevernom dijelu mjestimice bura. Krajem dana vjetar će slabjeti. Temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na Jadranu od 11 do 16 °C.

U ponedjeljak promjenljivo oblačno. Povremena kiša i dalje češća na Jadranu, osobito na sjevernom dijelu gdje može biti i izraženija. U sjevernim kopnenim predjelima mjestimice moguća magla, a danju još ponegdje i malo kiše, uglavnom u gorju. Vjetar slab, na Jadranu većinom umjereno jugo i jugozapadnjak. Na kopnu jutarnja temperatura od 0 do 5, dnevna od 6 do 10 °C. Na Jadranu temperatura uglavnom između 11 i 16 .

IZGLEDI VREMENA:

I dalje nestabilno. Promjenljivo i pretežno oblačno uz povremenu kišu, ali manje čestu i izraženu nego tijekom vikenda. Ujutro na kopnu moguća magla, a izgledna su i sunčana razdoblja, osobito u ponedjeljak i utorak. Vjetar slab. Jugo će na Jadranu malo oslabjeti, a u utorak na sjevernom dijelu okrenuti i na sjeverozapadnjak. Još malo toplije.

 
Nastavi čitati

U trendu