Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA S PROMOCIJE 105 MAGISTRICA I MAGISTARA NA SVEUČILIŠTU U ZADRU Rektorica Vican: Vaša radost i postignuća nadahnuće su nam za nove generacije studenata

Objavljeno

-

U dvije odvojene promocije na Sveučilištu u Zadru danas je promovirano 105 magistrica i magistara različitih struka. U svijet akademskih građana promovente su uveli rektorica prof. dr. sc. Dijana Vican, prorektorica prof. dr. sc. Nedjeljka Balić Nižić i promotorica izv. prof. dr. sc. Diana Sorić.

Rektorica Vican čestitala je na početku svima koji su opravdali povjerenje roditelja i skrbnika, prijatelja i svojih najmilijih, ali i roditeljima koji su živjeli u žrtvi i nadi da će danas biti u loži promovenata.

  • Dobivanjem sveučilišne diplome niste riješili sve životne ciljeve, niti ste riješili sve životne probleme. Međutim, sa sveučilišnom diplomom povećavate mogućnosti izbora. S višim obrazovanjem niste popili pamet cijelog svijeta, ali ravnopravnije i s većim mogućnostima kročit ćete na tržištu rada. S diplomom ste na jednom novom početku u kojemu vam želimo ono što sami sebi želite – dobra, sigurna i kvalitetna zaposlenja, rekla je rektorica Vican.

Sveučilište ispraća svoje magistrice i magistre s uvjerenjem da su oni ono što Hrvatska danas treba – profesionalni, intelektualni, kulturni i moralni kapital.

  • Kad sam ja bila vaših godina onda se govorilo o sukobu dviju generacija. Danas se govori o razlikama između sedam generacija. Vi ste tzv. cyber generacija koja zahvaljujući informacijsko-komunikacijskim tehnologijama od djetinjstva ima cijeli svijet na dlanu. Generacija ste koja u jednom satu komunicira s mnoštvom čimbenika, medija, osoba, vršnjaka. Ne stavljajte vrline na vrata zaborava, kako to neki žele. Čovjek se učvršćuje izgradnjom duha kroz sva osjetila, kroz emocije, kroz volju čovjeka da čini dobro. Radite na svojoj unutarnjoj potpunosti. Samo tako ćete se oduprijeti onima koji vam žele ubrizgati osjećaj manje vrijednosti, upinjući se u uvjeravanju da s diplomom ne možete puno postići u životu, da u Hrvatskoj ništa ne valja, da je drugdje bolje. Vaši uspjesi naša su radost; vaša postignuća naš ponos; vaše ostvarenje velikog cilja – naše nadahnuće za nove generacije, poručila im je rektorica Vican.

Promotorica Sorić istaknula je da je diploma „putovnica“ za jedan novi svijet, koji od njih traži veliku odgovornost, inovativnost, predanost i stručnost, ali i priliku da pokažu svoju proaktivnost i kreativnost.

  • Vjerujem, i nadam se, da znanje nije jedini kapital koji ste dobili od našeg Sveučilišta i njegovih nastavnika, već da smo vam svojim primjerom pokazali da je uz stručnost jednako važno biti pošten i dobar čovjek, koji cijeni kolegijalnost, koji se moralno i odgovorno ponaša u svom radnom okruženju te promiče interes svoje struke. Kao budući profesori, nastavnici, odgojitelji ili suradnici budite uzor budućim generacijama, poštujte savjete i konstruktivne kritike svojih kolega, ali isto tako imajte hrabrosti i samopouzdanja iznositi svoje ideje, poručila im je promotorica.

U svečanoj prisezi promoventi su obećali kako će sve svoje snage upotrijebiti za dobrobit svog naroda i procvat Domovine te znanje stečeno na ovom Sveučilištu i dalje produbljivati. Studentski a capela sastav A.K.A. Crescendo prigodno je izveo Rockin’ Around The Christmas Tree i tradicionalni Gaudeamus igitur.

U 11.00 sati promovirani su: Marko Antolčić, Maja Bakota, Adriana Batur, Rea Bešić, Flavia Bilalović, Manolo Jure Birkić, Mirna Blašković, Sara Bonifačić, Katarina Bradanović, Josipa Braica, Josipa Čagalj, Sara Čović, Antonia Dražić, Marijana Dutković, Katarina Franov, Kristina Gagula, Laura Grbić, Tajana Grigić, Monika Grudić, Marijana Guzić, Adriana Janković, Lucija Jurjević, Kristina Kale, Leo Klapan, Antonio Knežević, Marin Kolega, Terezija Tia Komarić, Lucija Kraljev, Božena Lovrić, Dario Lozovina, Niko Marin, Ivana Mijačika, Marijana Milovac, Lucija Momčilović, Antea Obradović, Simona Orlić, Jelena Palikuća, Katarina Predovan, Maja Raguž, Taki Rudić, Lucija Sikirić, Lucija Šestan, Dominik Šimunić, Ana Škarica, Ina Štrbac, Jelena Tadin, Anita Žigun i Marija Župan

U 12.30 sati promovirani su: Maša Atlaga, Marina Baraka, Marin Bilaver, Luka Butković, Kristina Čačić, Anamarija Čirjak, Žana Ćosić, Magdalena Dević, Marko Đulmez, Marija Francetić, Nikolina Glasnović, Ivana Hansen, Iva Herceg, Marija Herco, Sunčana Jelovčić, Lidija Jerković, Eva Juraga, Ivan Jurić, Lea Jurinjak, Katarina Kokić, Sanja Krišto, Ana Kutija, Filip Lenić, Edi Lukin, Ana Majčica, Franko Markulinčić, Ana Martinić, Sara Masnić, Ruža Matijević, Dolores Matika, Ivana Matković, Lana-Kira Athys Mraz Mišurac, Karla Njegrić, Mario Olivari, Andjela Pavić, Iva Pavić, Viktorija Pavlović, Andreja Pavrlišak, Emil Perović, Marko Petrov, Matea Prša, Ema Radoš, Lovre Radovčić, Josip Ralica, Marta Ramljak, Blanka Ražov, Svijetlana Ribičić, Kristina Rubelj, Iva Slačanac, Tea Škiljo, Krešimir Trdin, Katarina Vidović, Tina Viduka, Sunčica Vlajić, Doris Vlašić, Lucija Vukoja i Dora Župan.

Promocija-20211211_0004

Image 4 of 20

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUGE MASLINARA ZADARSKE ŽUPANIJE / Ciljevi: Nastavak edukacije maslinara i još  uspješniji plasman kvalitetnih ulja

Objavljeno

-

By

Dopresjednik Bore Pedić, predsjednik dr.  Ivica Vlatković i tajnik Josip Pavlica

Pod presjednajem dr. Ivica Vlatkovića  u Novigradu je održana godišnja skupština Udruge maslinara Zadarske županije. Na skupštini su objavljeni rezultati rada u protekloj godini, financijsko izvješće te planovi za predstojeće razdoblje.

„U protekloj godini Udruga je uz vlastita sredstva te sredstva Zadarske županije kao i uz donacije općina Pakoštane, Sukošan i Polača izradila svoju internetsku stranicu: Na njoj će, uz sve najvažnije podatke o Udruzi i njezinom radu, biti i popis maslinara (članova naše Udruge) kako bi ih potencijalni kupci i posjetitelji mogli lakše pronaći“,  izvjestio je Josip Pavlica, tajnik Udruge  koja okuplja 120 maslinara s područja Zadarske županije.   

Ulja tih maslinara, pojasnio je Pavlica,  bit će označena posebnom markicom Udruge kako bi bili prepoznatljivi. Nadalje, Udruga je aplicirala i na natječaj Ministarstva poljoprivrede, čiji ishod još uvijek ne znamo. Ukoliko bi on bio pozitivan, Udruga bi dobivenim sredstvima financirala dva studijska putovanja u Istru, te organizirala niz predavanja eminentnih stručnjaka iz područja maslinarstva, ishrane i zaštite bilja. Također, Udruga je dobila određena sredstva s kojima će se članovima refundirati kotizacija za međunarodno maslinarsko natjecanje u New Yorku gdje su  i ove godine maslinari Zadarske županije osvojili značajne uspjehe.

Čestitajući nagrađenima u New Yorku  i na domaćim manifestacijama uljara i maslinara Noćnjaku i Danima masline, predsjednik Udruge dr. Ivica Vlatković je  rekao da treba iskoristiti svaku javnu manifestaciju za afirmaciju kvalitetnih ulja, te  na stručan i nenametljiv način poučavati ljude da znaju razlikovati kvalitetno i nekvalitetno maslinovo ulje.

Skupština je protekla u konstruktivnom ozračju. Članovi su  iznijeli svoje primjedbe i prijedloge. Na kraju su definirani ciljevi  za narednih godinu dana, a to su, navodi Pavlica,  daljnja edukacija maslinara ,  poboljšanje plasmana naših ulja, održavanje postojeće kvalitete uz kontinuirani rast te sudjelovanje na što više  domaćih i inozemnih natjecanja na kojima se ocjenjuje kvaliteta ulja.

Nakon završetka Skupštine  nazočni članovi Udruge maslinara Zadarske županije obišli su i nastavili su druženje u masliniku dr. Ivice Vlatkovića u Novigradu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

NAJAVA: U srijedu u Zadru konferencija „Education in the family – the family in education“ 

Objavljeno

-

By

U srijedu 22. svibnja 2024. godine održat će se IV. međunarodna znanstvena konferencija pod naslovom „Education in the family – the family in education“ u organizaciji Teološko-katehetskog odjela Sveučilišta u Zadru, Papinskoga sveučilišta Ivana Pavla II. iz Krakowa (Poljska) i Sveučilišta u Debrecenu (Mađarska).

Otvorenje konferencije bit će u 9:00 u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, a radni dio održat će se u dvije jutarnje sesije, prva u Sveučilišnoj dvorani, a druga u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa „Zmajević“ u Zadru (Trg sv. Stošije 2).

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE: 24. Dani psihologije u Zadru 

Objavljeno

-

By

Ove godine bit će upriličeni još jedni bijenalni 24. Dani psihologije u Zadru, koji će se održati u razdoblju od 23. do 25. svibnja 2024. godine.

Riječ je o tradicionalnom međunarodnom znanstveno-stručnom skupu koji organizira Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru. I ove godine sudionicima će biti ponuđen bogat program koji uključuje četiri pozvana predavanja, sedam simpozija, tri okrugla stola, predstavljanje novih izdanja te ukupno 180 priopćenja. Više informacija može se pronaći na linku https://tinyurl.com/yc87jzyr.

Svečano otvaranje skupa održat će se u četvrtak 23. 5. u 10 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru (zgrada na rivi, Obala kralja Petra Krešimira IV, broj 2, drugi kat).

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu