Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA Poslijepodne obilna kiša i grmljavina. Evo kad će se razvedriti…

Objavljeno

-

Danas umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom. Kiša će biti češća u drugom dijelu dana, lokalno i obilna, osobito na Jadranu i u predjelima uz njega gdje će biti praćena grmljavinom. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar slab i umjeren jugoistočni i južni, a na Jadranu jako i olujno jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 17, na Jadranu od 16 do 21 °C.

U četvrtak pretežno oblačno, povremeno s kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom. Oborine će lokalno biti obilne, osobito u Dalmaciji i unutrašnjosti Dalmacije. U drugom dijelu dana sa zapada postupno razvedravanje. Vjetar slab do umjeren, u gorju povremeno i jak jugoistočni i jugozapadni. Na Jadranu jako i olujno jugo i južni vjetar, u drugom dijelu dana će oslabjeti i prolazno na srednjem Jadranu okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura između 7 i 12, na Jadranu od 14 do 19, a najviša dnevna uglavnom između 13 i 18, na Jadranu od 17 do 20 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Umjereno do pretežno oblačno povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom. Oborine će biti mjestimice obilnije, osobito u prvom dijelu četvrtka, ponajprije u Dalmaciji te u unutrašnjosti Dalmacije. U petak će kiša biti češća na istoku i jugu, dok se u subotu u unutrašnjosti te na većem dijelu Jadrana očekuje uglavnom suho. U četvrtak na Jadranu vjetrovito uz umjereno i jako, povremeno i olujno jugo i južni vjetar, navečer i jugozapadnjak, od petka bura, najprije na sjevernom dijelu, a u subotu i drugdje. Od petka malo hladnije.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

ZADAR / ŽUPANIJA

NAJAVA IZ CINAZ-a: “Moje Erasmus iskustvo” za gimnazijalce i prezentacija o mogućnosti studiranja – za sve

Objavljeno

-

By

Donosimo dvije najave za informativna događanja u organizaciji udruge CINAZ za idući tjedan: 

Prvo događanje je informativno predavanje “Moje Erasmus iskustvo” za učenike Gimnazije Vladimira Nazora i Gimnazije Jurja Barakovića koje će se održati u Multimedijalnoj dvorani Gimnazije Jurja Barakovića u srijedu, 12. listopada 2022. godine s početkom u13.10h.

Aktivnost se održava povodom obilježavanja europske Time to move kampanje (više na timetomove.info).

Drugo događanje je “Erasmus+ info dan” koji se sastoji od informativnih prezentacija u kojem će voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju i Erasmus koordinatorica Sveučilišta u Zadru, Maja Kolega, predstaviti mogućnosti za mobilnost u svrhu studiranja i u svrhu stručne prakse u sklopu programa Erasmus+, a svoje osobno Erasmus iskustvo će predstaviti studentica Sveučilišta u Zadru, Gabrijela Ravlić.

Aktivnost će se održati 14.10. u Gradskoj knjižnici Zadar s početkom u 18h.

Ovom aktivnošću se obilježava Europska godina mladih i 35.obljetnica Erasmus+ programa (Posebne stranica posvećena Europskoj godini mladih: https://ampeu.hr/europska-godina-mladih).

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

IZ VODOVODA: U ponedjeljak bez vode Poličnik, u utorak dio Bokanjca!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana, dana 10.10.2022.godine (ponedjeljak) od 08:30 sati do 12:30 sati bez vode će biti potrošači u Poličniku.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Janka Bobetka, kod k. br. 20.

Zbog izvođenja radova tvrtke Strabag d.o.o. prema projektu „Radovi na izgradnji javne odvodnje sanitarnih otpadnih voda aglomeracije Bokanjac – Zadar“  dana 11.10.2022.godine (utorak) bez vode će biti potrošači u Zadru, predio Bokanjac i kako slijedi:

Ulica Cerodole i

Ulica Franje Fanceva.

Tijekom radova pa do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Franje Fanceva, kod k. br. 59.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SV. FILIP I JAKOV: Općina kupila i postavila na rivu automatski vanjski defribilator. Evo zbog čega je dragocjen…

Objavljeno

-

By

Općina Sv. Filip i Jakov kupila je automatski vanjski defribiltor u vrijednosti od 16 000 kuna. Postavljen je na rivi u Sv. Filipu i Jakovu

U ljetnim mjesecima Općina će nabaviti još dva defribiltora koja će biti postavljena na plažu “Morovička” u Turnju te na plažu “Iza banja” u Sv. Filip i Jakovu.

Korištenjem automatskih vanjskih defibrilatora (engl. AED, u Hrvatskoj se koristi i naziv AVD) značajno je povećan postotak preživljavanja osoba koje su doživjele srčani udar. Dokazano je da kardiopulmonalna reanimacija i rana defibrilacija mogu vratiti normalan srčani ritam kod osoba sa srčanim zastojem.

Zapravo, to su uređaji koji izvrše analizu srčanog ritma, daju upute spašavatelju (glasom, na hrvatskom jeziku) i omogućuju defibrilaciju.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu