Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

SVJETSKI DAN UČITELJA Čestitka župana Longina: “Vaš je poziv jedan od najljepših na svijetu”

Objavljeno

-

U povodu Svjetskog dana učitelja, župan Božidar Longin uputio je pismo učiteljicama i učiteljima u Zadarskoj županiji u kojem je naglasio važnost njihovog poziva.

„Drage učiteljice i učitelji,

povodom Svjetskog dana učitelja želim vam uputiti svoju iskrenu čestitku.

Prenijeti vještine i znanje mladim ljudima je nimalo jednostavna i iznimno odgovorna zadaća. U njenom obavljanju nailazite na niz prepreka i teških izazova. Kako se uspješno s njima nosite, dokazali ste i u ovoj pandemiji koronavirusne bolesti. Provodili ste nastavu na daljinu svladavši tehnologiju, bili ste dostupni svojim učenicima gotovo 24 sata dnevno, a danas i dalje kvalitetno radite uz sve epidemiološke mjere koje nije jednostavno provoditi.

Znam da sve to radite jer vaš posao i nije posao, on je poziv. Jedan je od najljepših na svijetu jer imate mogućnost utjecati na oblikovanje stavova djevojčica i dječaka koji pred vašim očima izrastaju u zdrave, ambiciozne i odgovorne mlade ljude na kojima počiva budućnost naše Domovine.

Činjenica da vaš trud i vaša uloga ponekad ostaju neprepoznati, siguran sam, ne utječe ni na vašu motivaciju, a ni na kvalitetu vašega rada. Ona zdrava znatiželja i želja za znanjem mladih ljudi koji svakoga dana sjede pred vašim katedrama i u čijim životima upisujete neizbrisive tragove, ono je što vas potiče da ne posustanete. Njihov uspjeh najveća je nagrada za uložen trud.

Zahvaljujući vam što ste odabrali baš svoj poziv, iskreno vam želim puno ustrajnosti i snage za rad s budućim generacijama te još jednom čestitam Svjetski dan učitelja.“, stoji u čestitci župana Longina.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

NAJAVA IZ CINAZ-a: “Moje Erasmus iskustvo” za gimnazijalce i prezentacija o mogućnosti studiranja – za sve

Objavljeno

-

By

Donosimo dvije najave za informativna događanja u organizaciji udruge CINAZ za idući tjedan: 

Prvo događanje je informativno predavanje “Moje Erasmus iskustvo” za učenike Gimnazije Vladimira Nazora i Gimnazije Jurja Barakovića koje će se održati u Multimedijalnoj dvorani Gimnazije Jurja Barakovića u srijedu, 12. listopada 2022. godine s početkom u13.10h.

Aktivnost se održava povodom obilježavanja europske Time to move kampanje (više na timetomove.info).

Drugo događanje je “Erasmus+ info dan” koji se sastoji od informativnih prezentacija u kojem će voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju i Erasmus koordinatorica Sveučilišta u Zadru, Maja Kolega, predstaviti mogućnosti za mobilnost u svrhu studiranja i u svrhu stručne prakse u sklopu programa Erasmus+, a svoje osobno Erasmus iskustvo će predstaviti studentica Sveučilišta u Zadru, Gabrijela Ravlić.

Aktivnost će se održati 14.10. u Gradskoj knjižnici Zadar s početkom u 18h.

Ovom aktivnošću se obilježava Europska godina mladih i 35.obljetnica Erasmus+ programa (Posebne stranica posvećena Europskoj godini mladih: https://ampeu.hr/europska-godina-mladih).

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

IZ VODOVODA: U ponedjeljak bez vode Poličnik, u utorak dio Bokanjca!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu dana, dana 10.10.2022.godine (ponedjeljak) od 08:30 sati do 12:30 sati bez vode će biti potrošači u Poličniku.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Janka Bobetka, kod k. br. 20.

Zbog izvođenja radova tvrtke Strabag d.o.o. prema projektu „Radovi na izgradnji javne odvodnje sanitarnih otpadnih voda aglomeracije Bokanjac – Zadar“  dana 11.10.2022.godine (utorak) bez vode će biti potrošači u Zadru, predio Bokanjac i kako slijedi:

Ulica Cerodole i

Ulica Franje Fanceva.

Tijekom radova pa do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Franje Fanceva, kod k. br. 59.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SV. FILIP I JAKOV: Općina kupila i postavila na rivu automatski vanjski defribilator. Evo zbog čega je dragocjen…

Objavljeno

-

By

Općina Sv. Filip i Jakov kupila je automatski vanjski defribiltor u vrijednosti od 16 000 kuna. Postavljen je na rivi u Sv. Filipu i Jakovu

U ljetnim mjesecima Općina će nabaviti još dva defribiltora koja će biti postavljena na plažu “Morovička” u Turnju te na plažu “Iza banja” u Sv. Filip i Jakovu.

Korištenjem automatskih vanjskih defibrilatora (engl. AED, u Hrvatskoj se koristi i naziv AVD) značajno je povećan postotak preživljavanja osoba koje su doživjele srčani udar. Dokazano je da kardiopulmonalna reanimacija i rana defibrilacija mogu vratiti normalan srčani ritam kod osoba sa srčanim zastojem.

Zapravo, to su uređaji koji izvrše analizu srčanog ritma, daju upute spašavatelju (glasom, na hrvatskom jeziku) i omogućuju defibrilaciju.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu