Connect with us

Sport

(FOTOGALERIJA) KK SONIK PUNTAMIKA ZAPOČELA S PRIPREMAMA ZA NOVU SEZONU Poznata lica u stručnom stožeru jamče kvalitetan rad i nastavak lijepe priče iz Jazina

Objavljeno

-

Foto: Andrej Jančijev/KK Sonik Puntamika

Košarkaši Sonik Puntamike započeli su pripreme za novu sezonu. U izostanku glavnog trenera Stipe Kuliša koji se s kadetskom reprezentacijom nalazi na pripremama za FIBA European Challenger, momčad su na parket Jazina izveli Roko Jurlina, Jakov Vladović i Jure Šango, koji su pod paskom imali desetak igrača, uključujući novopridošla pojačanja Petra Marića, Gabriela Marića i Marka Juriča.

– Ciljevi su nam ostali isti kao lani, jer uvijek postavljamo isti cilj, a to je ostanak u ligi. Sve preko toga je dobar rezultat. Pri kraju smo definiranja igračkog kadra i radi se manje-više o momcima koji su bili na prvom treningu. Nadam se da će nas poslužiti zdravlje i da ćemo moći igrati pred publikom što će, vjerujem, biti motivirajuće za igrače – kazao je u uvodu predsjednik kluba Mirko Jošić.

Pred novu sezonu HT Premijer lige promijenjen je sustav natjecanja te će se nakon prva 22 kola momčadi podijeliti u Ligi za prvaka i Ligu za ostanak, pri čemu će dva najbolje plasirana kluba iz potonje izboriti plasman u doigravanje. Iz lige će ispasti posljednjeplasirani klub, dok će pretposljednji igrati dodatne kvalifikacije s drugoplasiranom momčadi iz Prve muške lige. Valja istaknuti da je Puntamika dobila pozivnicu za sudjelovanjem u Alpe Adria ligi, novom regionalnom natjecanju te nije isključeno da momčad iz Jazina ove sezone napravi i europski iskorak.

– Sustav natjecanja još uvijek nije definiran te se ne zna bi li se igralo po ligaškom modelu ili u „balonima“, no sudjelovalo bi nekoliko klubova iz Hrvatske. Dobili smo pozivnicu, ali još ćemo o njoj razmisliti nakon što dobijemo konačnu sliku o tome kako bi liga trebala izgledati – pojasnio je Jošić.

U odnosu na prošlu sezonu u kojoj je petim mjestom izjednačen najbolji rezultat u povijesti kluba Sonik su napustila šestorica igrača: Tomislav Cvitković, Lovre Runjić, Sandro Rašić, Marin Vručinić, Daniel Zovko i Jakov Vladović koji je prestao s aktivnim bavljenjem sportom. No, upravo je potonji veliko pojačanje u stručnom stožeru gdje bi svojim pogledom na košarku trebao dati dodanu vrijednost klupi Puntamike.

– „Presidente“ mi je izložio plan. Brzo smo se dogovorili za nastavak suradnje te sam prihvatio ulogu pomoćnog trenera prve momčadi. S obzirom na to da sam u Puntamici odigrao zadnju sezonu bilo je prirodno i najbezbolnije da ovdje počnem s trenerskom karijerom. Nadam se da ćemo imati kvalitetnu suradnju kakvu smo imali i dok sam igrao i da ćemo imati jednako uspješnu sezonu – poručio je Vladović.

Novo lice na zelenoj klupi je i mladi Roko Jurlina koji je prošle sezone s kadetima ostvario veliki uspjeh osvojivši brončanu medalju na prvenstvu Hrvatske. Jurlina je za dobar rad nagrađen ulogom pomoćnog trenera u U14 i U15 reprezentacijama, a njegov talent je prepoznat i u Puntamici gdje je promoviran u ulogu pomoćnika Stipi Kulišu.

– Već dugi niz godina radim sa Stipom te smo na istoj košarkaškoj „valnoj duljini“. Veselim se nastavku suradnje i iskoraku u seniorsku košarku nakon pet ili šest godina koliko sam proveo u kadetima i juniorima. Okupili smo izuzetno pozitivan tim i vjerujem da ćemo imati izvrsnu suradnju i radnu etiku te da ćemo uspjeti ispuniti sve ciljeve koje smo postavili pred novu sezonu – istaknuo je Jurlina.

Pojačanjima u stručnom stožeru tu nije kraj jer će ove sezone za kondicijsku pripremu biti zadužen jedan od najboljih hrvatskih stručnjaka Jure Šango koji iza sebe ima bogato iskustvo rada u košarci, među ostalim i kao dio hrvatske reprezentacije na EuroBasketu 2017. godine.

– U Puntamiku se vraćam nakon punih 15 godina, s velikim zadovoljstvom, pogotovo kada znam da je uprava složila ovako kvalitetan stručni stožer s ljudima koje izuzetno poštujem. Jakova cijenim kao igrača s kojim sam radio nekoliko godina, Roka kao mladog trenera u naletu, dok glavnog trenera Stipu Kuliša smatram za jednog od najboljih mladih hrvatskih stručnjaka. Kada je ta priča postavljena pred mene nije bilo dileme te sam sa zadovoljstvom krenuo u ovaj projekt. Sastavili smo izuzetno zahtjevan program. Od igrača će se tražiti jako puno, prije svega visoka razina fizičke spreme kako bi na terenu ispunili sve zahtjeve koje treneri stave pred njih. Veselim se nadolazećim izazovima i nadam se da ćemo imati puno zdravlja i sreće te da ćemo sezonu dočekati u top formi – naglasio je Šango.

KK SONIK PUNTAMIKA

Dino Palčić, Filip Jošić, Marko Jurič, Petar Marić, Gabriel Marić, David Pavin, Niko Manojlović, Dino Ninčević, David Pavin, Juraj Brajčić, Dominik Zelanto, Ante Gospić i Marino Šarlija.
Trener: Stipe Kuliš
Pomoćni treneri: Roko Jurlina i Jakov Vladović
Kondicijski trener: Jure Šango

IMG_0244

Image 1 of 32

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

Hajduk ponovno kažnjen zbog keltskog križa i natpisa White Boys

Objavljeno

-

Disciplinski sudac SuperSport HNL-a Alan Klakočer donio je odluke o kaznama klubovima zbog ponašanja njihovih navijača na utakmicama 35. kola koje su odigrane prošlog vikenda. Najveću kaznu je dobio Hajduk koji je kažnjen s novčanim iznosom od 7.700 eura. Zanimljivo, nigdje se u odluci ne spominje performans Torcide na kraju utakmice kada su podignuli natpis “Boli vas … kako je nama” te napravili formaciju od 11 penisa na tribini. Osim splitskog kluba, kažnjeni su još Rijeka i Osijek.

Hajduk kažnjen zbog keltskog križa i natpisa “W B” (White Boys)

“HNK Hajduk se kažnjava zbog toga što je na prvenstvenoj utakmici 35. kola Hajduk – Gorica domaća navijačka skupina Torcida u 3. minuti zapalila jednu dimnu bombu, u 5. i 26. minuti po jednu baklju, u 31. minuti jednu baklju i jedan topovski udar, od 71. do 73. minute deset baklji i deset dimnih bombi te jedan topovski udar te u 83. minuti dvije dimne bombe, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 3.600 eura.

Hajduk se kažnjava i zato što su domaći navijači (Torcida) na sjevernoj tribini tijekom cijele utakmice istaknuli zastavu plavo crvene boje s bijelim natpisom “W B“ i Keltskim križem, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 4.500 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 7.700 eura.

Osijek i Rijeka kažnjeni zbog baklji

NK Osijek se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 35. kola Osijek – Rijeka domaći navijači (Kohorta) na središnjem sektoru južne tribine u 74. minuti zapalili jednu dimnu napravu, od 76. do 78. minute dvadeset tri baklje i tri bljeskalice, dok su gostujući navijači (Armada) od 60. do 62. minute zapalili jedanaest baklji,  od kojih je devet bačeno na teren za igru zbog čega je sudac zaustavio igru u trajanju od minute i 30 sekundi, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 4.400 eura.

HNK Rijeka se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 35. kola Osijek – Rijeka gostujući navijači (Armada) od 60. do 62. minute zapalili jedanaest baklji, od kojih je devet bačeno na teren za igru te je sudac zaustavio igru u trajanju od minute i 30 sekundi, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 2.100 eura.

 
Nastavi čitati

Sport

Vrsaljko dobio posao u HNS-u. Debitira na Euru

Objavljeno

-

Šime Vrsaljko imenovan je ambasadorom HNS. Suradnju s njim dogovorio je Marijan Kustić, predsjednik Saveza.

HNS piše: “Prema dogovoru s predsjednikom Kustićem, Vrsaljko će biti angažiran kao ambasador Saveza te će u toj funkciji predstavljati HNS na događajima u Hrvatskoj i inozemstvu te će davati podršku različitim projektima, programima, inicijativama i aktivnostima HNS-a.

“Iznimno me raduje što će Šime pojačati naše redove jer ga cijenim kao vrhunskog nogometaša koji je ostvario zapaženu međunarodnu karijeru marljivim radom što ga čini odličnim uzorom za mlade nogometaše. Šime je pritom osvojio cijelu naciju svojim zaraznim optimizmom, vedrinom i jednom pozitivnom energijom te je postao jedan od simbola legendarne generacije iz 2018. godine. Šime je međunarodno prepoznatljiv, govori nekoliko stranih jezika, ima odlične komunikacijske vještine i uvjeren sam da će se odlično snaći u ovoj ulozi, u kojoj mu želim puno uspjeha”, poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Vrsaljko je nastupao za hrvatske mlade reprezentacije od svoje 15. godine, a za A reprezentaciju je upisao 52 nastupa. S Vatrenima je nastupio na tri europska i dva svjetska prvenstva, uključujući SP u Rusiji 2018. godine kada je bio standardni prvotimac srebrne reprezentacije svijeta. 

“Zahvaljujem predsjedniku Kustiću na prijedlogu i povjerenju te se veselim dogovorenoj suradnji. Bio sam ponosan predstavljati Hrvatsku na terenu, a sada ću jednako motivirano predstavljati naš nogomet izvan terena. Rezultati pokazuju da je HNS među najuspješnijim i najbolje organiziranim savezima u Europi i svijetu te se radujem uložiti svoje znanje, iskustvo i energiju u ovu novu ulogu”, izjavio je Šime Vrsaljko.

Vrsaljko će se Savezu pridružiti već od UEFA Eura 2024. na kojem će biti dio službene delegacije Saveza te će s predsjednikom Kustićem predstavljati HNS na službenim događajima Uefe.”

 
Nastavi čitati

Sport

PK JADERA: 4 zlata Mihovila Ninčevića na prvenstvu u paraplivanju Zadar Open

Objavljeno

-

By

18.05.2024. na bazenu Višnjik održano je  8. Otvoreno prvenstvo u paraplivanju Zadar – OPEN 2024. Kroz dva dijela natjecanja nastupilo je 164 paraplivača iz 17 klubova iz BiH, Hrvatske i Slovenije,  a pod vodstvom trenera  Ante Džaje,  prof. boje PKOI Jadera branio je Mihovil Ninčević (1997) koji nastupa u klasi S14 te Slavko Ivišić (2013) koji je nastupio u pokaznoj trci.

Mihovil je ponovo pomaknuo svoje granice te je u svim nastupima doplivao do zlatnih medalja. Najveći napredak ostvario je u disciplini 100m slobodno gdje je do zlata stigao za 1:02.64 te je popravio svoj osobni rekord za cijelu sekundu.  Zlatne medalje je osvojio i u disciplinama: 50m leđno (34.55), 50m slobodno (28.45) i 100m leptir s vremenom 1:12.96.

Slavko je u pokaznoj trci dionicu od 25m isplivao za 54.71.

Josip Gregov  nije nastupio zbog zdravstvenih problema, a slijedeće natjecanje koje očekuje naše paraplivače Mihovila i Josipa je Sarajevo Open koje će se održati 15/16.06.

 
Nastavi čitati

U trendu