Connect with us

Sport

(FOTOGALERIJA) KK SONIK PUNTAMIKA ZAPOČELA S PRIPREMAMA ZA NOVU SEZONU Poznata lica u stručnom stožeru jamče kvalitetan rad i nastavak lijepe priče iz Jazina

Objavljeno

-

Foto: Andrej Jančijev/KK Sonik Puntamika

Košarkaši Sonik Puntamike započeli su pripreme za novu sezonu. U izostanku glavnog trenera Stipe Kuliša koji se s kadetskom reprezentacijom nalazi na pripremama za FIBA European Challenger, momčad su na parket Jazina izveli Roko Jurlina, Jakov Vladović i Jure Šango, koji su pod paskom imali desetak igrača, uključujući novopridošla pojačanja Petra Marića, Gabriela Marića i Marka Juriča.

– Ciljevi su nam ostali isti kao lani, jer uvijek postavljamo isti cilj, a to je ostanak u ligi. Sve preko toga je dobar rezultat. Pri kraju smo definiranja igračkog kadra i radi se manje-više o momcima koji su bili na prvom treningu. Nadam se da će nas poslužiti zdravlje i da ćemo moći igrati pred publikom što će, vjerujem, biti motivirajuće za igrače – kazao je u uvodu predsjednik kluba Mirko Jošić.

Pred novu sezonu HT Premijer lige promijenjen je sustav natjecanja te će se nakon prva 22 kola momčadi podijeliti u Ligi za prvaka i Ligu za ostanak, pri čemu će dva najbolje plasirana kluba iz potonje izboriti plasman u doigravanje. Iz lige će ispasti posljednjeplasirani klub, dok će pretposljednji igrati dodatne kvalifikacije s drugoplasiranom momčadi iz Prve muške lige. Valja istaknuti da je Puntamika dobila pozivnicu za sudjelovanjem u Alpe Adria ligi, novom regionalnom natjecanju te nije isključeno da momčad iz Jazina ove sezone napravi i europski iskorak.

– Sustav natjecanja još uvijek nije definiran te se ne zna bi li se igralo po ligaškom modelu ili u „balonima“, no sudjelovalo bi nekoliko klubova iz Hrvatske. Dobili smo pozivnicu, ali još ćemo o njoj razmisliti nakon što dobijemo konačnu sliku o tome kako bi liga trebala izgledati – pojasnio je Jošić.

U odnosu na prošlu sezonu u kojoj je petim mjestom izjednačen najbolji rezultat u povijesti kluba Sonik su napustila šestorica igrača: Tomislav Cvitković, Lovre Runjić, Sandro Rašić, Marin Vručinić, Daniel Zovko i Jakov Vladović koji je prestao s aktivnim bavljenjem sportom. No, upravo je potonji veliko pojačanje u stručnom stožeru gdje bi svojim pogledom na košarku trebao dati dodanu vrijednost klupi Puntamike.

– „Presidente“ mi je izložio plan. Brzo smo se dogovorili za nastavak suradnje te sam prihvatio ulogu pomoćnog trenera prve momčadi. S obzirom na to da sam u Puntamici odigrao zadnju sezonu bilo je prirodno i najbezbolnije da ovdje počnem s trenerskom karijerom. Nadam se da ćemo imati kvalitetnu suradnju kakvu smo imali i dok sam igrao i da ćemo imati jednako uspješnu sezonu – poručio je Vladović.

Novo lice na zelenoj klupi je i mladi Roko Jurlina koji je prošle sezone s kadetima ostvario veliki uspjeh osvojivši brončanu medalju na prvenstvu Hrvatske. Jurlina je za dobar rad nagrađen ulogom pomoćnog trenera u U14 i U15 reprezentacijama, a njegov talent je prepoznat i u Puntamici gdje je promoviran u ulogu pomoćnika Stipi Kulišu.

– Već dugi niz godina radim sa Stipom te smo na istoj košarkaškoj „valnoj duljini“. Veselim se nastavku suradnje i iskoraku u seniorsku košarku nakon pet ili šest godina koliko sam proveo u kadetima i juniorima. Okupili smo izuzetno pozitivan tim i vjerujem da ćemo imati izvrsnu suradnju i radnu etiku te da ćemo uspjeti ispuniti sve ciljeve koje smo postavili pred novu sezonu – istaknuo je Jurlina.

Pojačanjima u stručnom stožeru tu nije kraj jer će ove sezone za kondicijsku pripremu biti zadužen jedan od najboljih hrvatskih stručnjaka Jure Šango koji iza sebe ima bogato iskustvo rada u košarci, među ostalim i kao dio hrvatske reprezentacije na EuroBasketu 2017. godine.

– U Puntamiku se vraćam nakon punih 15 godina, s velikim zadovoljstvom, pogotovo kada znam da je uprava složila ovako kvalitetan stručni stožer s ljudima koje izuzetno poštujem. Jakova cijenim kao igrača s kojim sam radio nekoliko godina, Roka kao mladog trenera u naletu, dok glavnog trenera Stipu Kuliša smatram za jednog od najboljih mladih hrvatskih stručnjaka. Kada je ta priča postavljena pred mene nije bilo dileme te sam sa zadovoljstvom krenuo u ovaj projekt. Sastavili smo izuzetno zahtjevan program. Od igrača će se tražiti jako puno, prije svega visoka razina fizičke spreme kako bi na terenu ispunili sve zahtjeve koje treneri stave pred njih. Veselim se nadolazećim izazovima i nadam se da ćemo imati puno zdravlja i sreće te da ćemo sezonu dočekati u top formi – naglasio je Šango.

KK SONIK PUNTAMIKA

Dino Palčić, Filip Jošić, Marko Jurič, Petar Marić, Gabriel Marić, David Pavin, Niko Manojlović, Dino Ninčević, David Pavin, Juraj Brajčić, Dominik Zelanto, Ante Gospić i Marino Šarlija.
Trener: Stipe Kuliš
Pomoćni treneri: Roko Jurlina i Jakov Vladović
Kondicijski trener: Jure Šango

IMG_0244

Image 1 of 32

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

DALMATINSKA LIGA / Deset odličja AK Alojzije Stepinac u Makarskoj, istaknule se Marasović i Dominiković

Objavljeno

-

By

U 1. kolu Dalmatinske atletske lige održanom u Makarskoj atletičari AK Alojzije Stepinac su osvojili 10 odličja. Dominirale su kadetkinje koje su u Zadar donijele četiri odličja. Najzapaženiji rezultat ostvarila je Petra Marasović koja je u skoku u vis bila srebrna. Preskočila je 150 cm koliko i pobjednica Cvita Klarić iz ASK Zadar, ali iz većeg broja pokušaja. 

U bacanju kugle Rahela Miolović je osvojila srebrno, a Iva Dražović brončano odličje. Broncu je uzela i Zara Šilić u utrci na 100 metara s preponama. Kod kadeta Mihael Dražević je bio drugi u skoku u vis. Štafeta mlađih kadetkinja bila je četvrta, a Franka Gvardiol u skoku u dalj peta.

Limačica Ita Halić (2013. godište) bila je druga u utrci na 300 metara te peta na 60 metara. Ines Barančić je među limačicama rođenim 2014. godine  na 60 metara bila brončana, a Matija Antišin u godinu dana mlađoj konkurenciji peta.

U seniorskoj konkurenciji Mary Šilić je osvojila srebrnu medalju u bacanju koplja. Mlađa juniorka Paula Dominiković je bila zlatna na 800 te srebrna na  200 metara.

 
Nastavi čitati

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku košarka, mažoretkinje, vaterpolo…

Objavljeno

-

By

Petak, 19. travnja 2024.
KOŠARKA – ABA liga, doigravanje: Zadar – Budućnost, Dvorana Krešimira Ćosića u 19 sati.
ODBOJKA – Hrvatsko prvenstvo u maloj i u mini odbojci, pomoćne dvorane 1 i 4 od 10 sati.

Subota, 20. travnja 2024.
MAŽORET – 42. državni turnir, Dvorana Krešimira Ćosića od 9 sati.
NOGOMET – Mlađi pioniri i pioniri: Arbanasi – Neretva u 13, 30 i u 14, 45; pionirke i kadetkinje: Donat – Međimurje u 16 i u 17, 30 sati.
VATERPOLO – Prvenstvo ml. juniora: Zadar 1952 – Jug u 18 sati.
Napomena: U vremenu održavanja utakmice bazen neće biti dostupan građanima.
ODBOJKA – Hrvatsko prvenstvo u maloj i u mini odbojci, pomoćne dvorane 1 i 4 od 10 sati.
KOŠARKA – Prva ženska liga: Zadar – Vodice, pom. dvorana 3 u 15 sati.

Nedjelja, 21. travnja 2024.
NOGOMET – Mlađi pioniri: Zara – Zadar II u 8; pioniri: Zara III – Abeceda u 9, 15; papaline: Zara II – Sv. Mihovil u 10, 40; kadeti i juniori: Arbanasi – Velebit u 11, 45 i u 13, 45; papaline: Zadarnova – Arbanasi u 16; seniori: Abeceda – Zlatna luka u 17 sati.
VATERPOLO – Prvenstvo ml. juniora: Zadar 1952 – Jadran u 11 sati.
Napomena: U vremenu održavanja utakmice bazen neće biti dostupan građanima.
ODBOJKA – Hrvatsko prvenstvo u maloj i u mini odbojci, pomoćne dvorane 1 i 4 od 10 sati.
KOŠARKA – LIKAR: Veterani Puntamike – Jadera u 11 i Voštarnica – Sabunjar u 12, 30; U 17: Diadora – Alkar u 14 sati, sve u pom. dvorani 3.

 
Nastavi čitati

Sport

PAKOŠTANE, 1. SVIBNJA / Tradicionalni rekreativni MTB Maraton Vransko Jezero 2024.

Objavljeno

-

By

I ove godine u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Pakoštane i TZ Općine Pakoštane održati će se rekreativni MTB „Maraton Vransko jezero 2024″ i to tradicionalno 1. svibnja.

Što je Maraton Vransko jezero?

To je kultna brdsko-biciklistička utrka oko Vranskog jezera koja je za veliku većinu rekreativnih biciklista bila prva utrka u svijetu natjecanja i samim time ostala im je u posebnom sjećanju. Za one druge kategorije biciklista, onih ozbiljnijih bila je odskočna daska i priznanje njihove ljubavi koje gaje prema biciklizmu.

“Veseli nas što ćemo ponovo i ove godine organizirati rekreativni MTB Maraton “Vransko jezero” 1.5. 2024 na Praznik rada. Približavajući se drugom desetljeću postojanja maratona možemo zaključiti da se svake godine priključuje sve veći broj domaćih i stranih natjecatelja što nam daje dodatni poticaj ali i potvrdu da Maraton Vransko jezero postaje prepoznatljivi brend u brdskom biciklizmu kao takav i da nas obavezuje da takav brend zadržimo kao vrijednost naše mikrolokacije. Ova godina nam je posebna zbog 10.rođendana našeg kluba tako da se nadamo da će odaziv biti što veći. “- naglasio je Ivan Kurtov, predsjednik BBK Pakoštane 

Planirani start utrke je u 12.00 sati uz centra Pakoštana. Sama staza smještena je oko Vranskog jezera s prekrasnim panoramskim pogledom na tirkizno zeleno Vransko jezero.

„Ovaj maraton za nas je poseban ne samo zbog duge tradicije koja se proteže kroz njega nego i zbog svih uključenih sudionika u organizaciju. Velika podrška su nam članovi DVD Pakoštane-Vrana-Vrgada koji nam pomažu svaku našu utrku. Naravno moramo napomenuti sve članove BBK Pakoštane i njihove obitelji koji godinama volonterski pripremaju, organiziraju sami maraton ali i sve ostale utrke. Ovim putem se zahvaljujemo i TZ Općine Pakoštane i direktorici Danijeli Vulin, na podršci koju nam daju od samih početaka osnivanja kluba ali i kroz pomoć oko organizaciju ovakvih utrka.”- izjavili su iz BBK Pakoštane

Utrka se održava u više kategorija:

Kategorija Rekreacija Žene (33km/350m ukupno uspona)

Kategorija Sport Žene (33km/350m ukupno uspona)

Kategorija Rekreacija Muškarci (33km/350m ukupno uspona)

Kategorija Sport Muškarci (33km/350m ukupno uspona)

E-bike žene: jedinstvena kategorija (33km/350m ukupno uspona)

E-bike muškarci: jedinstvena kategorija (33km/350m ukupno uspona)

„Ovim putem pozivamo sve bicikliste rekreativce i one malo ozbiljnije da se prijave na utrku. Nadamo se da ćemo ove godine ponovo vidjeti stara već prijateljska lica, ali i one koji će se tek krenuti natjecati. Veseli nas i najava stranih natjecatelja iz Slovenije,Poljske, BiH koji se svake godine vraćaju na naš Maraton.”- BBK Pakoštane

Prijave su otvorene na stranici: stoperica.live, a sve dodatne informacije o samom događaju možete pronaći na društvenim mrežama i na web stranici BBK Pakoštane.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu