Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

“ADIO KORONA!” 7. lipnja na Višnjiku masovno cijepljenje građana. Prijavite se online…

Objavljeno

-

Zavod za javno zdravstvo Zadar u suradnji s Domom zdravlja Zadarske županije organizira  cijepljenje za sve stanovnike koji se još uvijek nisu stigli naručiti, a u svrhu još bolje  promocije cijepljenja.

Cijepljenje će se organizirati 7. lipnja 2021 godine u vremenu od 8 do 12 sati i od 15 do 19 sati na punktu ŠRC Višnjik (Press centar, dvorana Krešimira Ćosića) , a predviđeno je cijepiti 800 stanovnika Pfizer cjepivom.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti  online  kroz sljedeću poveznicu: https://outlook.office365.com/owa/calendar/G918bb5a67abd4dd6b74fc358507b69e0@zzjzzadar.onmicrosoft.com/bookings/ .

U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, e-poštu, telefonski broj, datum i godinu rođenja te MBO (matični broj osiguranika). Podsjećamo građane da se pridržavaju termina u kojem su naručeni,  kako bi se izbjeglo stvaranje gužve na punktu za cijepljenje.

„ Do sada je prvu dozu cjepiva primilo 36 posto stanovnika Zadarske županije, a drugu oko 13 posto što je kao i na razini cijele Hrvatske. Zadovoljni smo procijepljenošću, no želja nam je cijepiti i više kako bismo što prije suzbili epidemiju. Svjesni  smo činjenice da neki stanovnici još nisu dobili svoj termin ili  dvoje oko cijepljenja te smo odlučili  na brz i jednostavan način na jedan dan organizirati cijepljenje kako bi potakli stanovništvo na još veći odaziv. Inače  nastavljamo s cijepljenjem kao i do sada, odnosno osoba koja se želi cijepiti treba se javiti svom obiteljskom liječniku  koji dalje planira termin cijepljenja ili se prijaviti putem platforme cijepiSe.zdravlje.hr  ili, pak,  na e-mail adresu Zavoda za javno zdravstvo  cijepljenjecovidzadar@zjz-zadar.hr“, rekao je voditelj Službe za epidemiologiju dr. Alan Medić.

Do sada je na području naše županije utrošeno 72.951 doza cijepiva, od čega 49.516 Pfizera, 14.800 Astra Zenece,8.340 Moderne i 295 Janssena.

Od danas se u Hrvatskoj izdaju covid-putovnice. EU digitalnu covid-potvrdu izdaje Ministarstvo zdravstva, a  potvrda se može zatražiti on-line putem portala e- Građani ili fizički u podružnicama Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. HZZO potvrdu izdaje u papirnatom obliku ili je dostavlja elektroničkom poštom. Potvrdu mogu dobiti osobe koje su se cijepile cjepivom protiv bolesti COVID-19, odobrenim od strane HALMED-a; osobe s negativnim nalazom PCR testa ili brzog antigenskog testa te osobe koje su nedavno preboljele COVID-19.

Cijepljenim osobama potvrda će vrijediti 210 dana od dana cijepljenja drugom (ili jedinom) dozom cjepiva. Cijepljenima prvom dozom potvrda vrijedi 42 dana za Pfizerovo i 84 dana za AstraZenecino cjepivo. U svim slučajevima potvrdu se može zatražiti 22. dan od primanja cjepiva.

U slučaju kada se potvrda izdaje na temelju negativnog testa, on ne smije biti stariji od 48 sati, a potvrda će vrijediti 48 sati od uzimanja uzorka.

Osoba koja je preboljela COVID-19 može dobiti potvrdu 11. dan od datuma prvog pozitivnog PCR testa. Potvrda je valjana 180 dana od tog datuma.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

ZADAR / ŽUPANIJA

U UTORAK SVEČANO DILJEM ZADARSKE NADBISKUPIJE Slivnica slavi blagdan sv. Kuzme i Damjana, zadarske Milosrdnice sv. Vinka Paulskog

Objavljeno

-

By

Blagdan sv. Kuzme i Damjana svečano se slavi u utorak, 27. rujna u župi sv. Kuzme i Damjana u Slivnici.

Svečano misno slavlje u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana s početkom u 11,00 sati, potom i svečanu procesiju s kipovima Kuzme i Damjana kroz to mjesto u zadarskom zaleđu predvodi zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić.

Prije mise, u župnoj crkvi u 10,20 sati započinje molitva krunice.

Proslavi župnog blagdana prethodi Trodnevnica od 24. do 26. rujna s početkom u 18,30 sati, započinjući s molitvom krunice.   

Blagdan sv. Vinka Paulskog svečano se slavi u utorak, 27. rujna u samostanu sv. Vinka u Zadru gdje djeluju Milosrdnice sv. Vinka Paulskog.

Koncelebrirano misno slavlje u kapeli zadarskog samostana u 18,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Milosrdnice su jedna od najbrojnijih ženskih redovničkih zajednica djelatna u različitim pastoralnim službama u Zadarskoj nadbiskupiji. U sklopu samostana Sv. Vinka djeluje dječji vrtić Blagovijest kojega vode milosrdnice i među najtraženijim je dječjim vrtićima u Zadru.

 
Nastavi čitati

Galerije

FOTOGALERIJA Subotnja špica

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRVO NAZOVITE! Evo tko je dežurni stomatolog ove nedjelje…

Objavljeno

-

By

Foto: StockSnap / Pixabay

Ove nedjelje, 25. rujna 2022. godine, u dentalnoj zdravstvenoj zaštiti u pripravnosti je Iva Rakvin Krizmanić, dr.med.dent.

Zahvati će se obavljati u ordinaciji dentalne medicine na adresi Lovre Matačića 50, Zadar, u vremenu od 8 do 20 sati, isključivo uz prethodni dogovor na broj telefona 091/517-6248.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu