Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

LJETO MOŽE POČETI! Mirjana Mikulec, Lana Pavić i brojni drugi na otvaranju Maree i Portusa u marini D-Marin Dalmacija

Objavljeno

-

Foto: Filip Brala

Jedva smo dočekali otvaranje jednog od najljepših mjesta na Jadranu Marea lounge & Portus beach restauranta. Prekrasan dan u marini D – Marin Dalmacija u Sukošanu i Bibinju novim ruhom budi maštu i poziva na ljetne radosti. Studio Interior Design Mirjane Mikulec pobrinuo se da se u ovom prekrasnom ambijentu ovoga ljeta osjećamo kao kod kuće.

Ljetnu oazu među prvima su posjetili Mirjana Mikulec, TV urednica Lana Pavić, operna diva Antonella Malis, sportska menadžerica Zdenka Zrilić, zadarska glazbenica Marina Tomašević te brojni drugi. 

Portus & Marea prostiru se na više od 1000 m2 vanjskog i unutranjeg prostora. Ovaj prostor kao da se spaja s morem. U samom uređenju vanjskog dijela korišteni su prirodni materijali. Beton i njegova bijela boja zadržani su u izvornom obliku. Iz tog razloga nova izvedba je mnogo svjetlija s detaljima jute, lana, drva, ratana i ostalih prirodnih materijala. Prostor je upotpunjen biljkama od kojih dominiraju moćne masline te nas podsjeća na dnevne boravke na otvorenom u kojima se već na prvu osjećamo kao kod kuće.

Posebna pažnja posvećena je detaljima. Ljudi u sterilnim prostorima često uživaju, ali nemaju konekciju sa samim prostorom ili im često treba duže kako bi se povezali. U ovom slučaju prostorom dominira mnoštvo detalja. Okruženi smo biljkama i nekim dekoracijama koje imamo i u vlastitom domu poput side stolića, tepiha, lampi i dekica te se posjetitelj samim time brže poveže s prostorom. Ljetni jastuci složeni su modularno kao bi izgledali kao prostrane sofe. Drveni stolovi podsjećaju na one s otoka u zadaraskom arhipelagu. Koncept kuhinje je po principu ulova dana te svježeg povrća iz okolnih mjesta. Marea kao a la carte restoran nudi tradicionalu mediteransku hranu s daškom svjetskih gastro trendova. Suradnja s domaćim OPG-ovima ovog će ljeta biti zasigurno prava dobrodošlica gostima koji će tek otkriti jedno od najljepših mjesta Dalmacije.

U nadolazećim ljetnim mjesecima ova ljetna oaza bez sumnje će privući brojne posjetitelje. Hrvatska gastro i zabavna scena obogaćena je jednom novom energijom koja oduševljava na prvu i poziva na ponovni susret i nova druženja.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

ZADAR / ŽUPANIJA

U UTORAK SVEČANO DILJEM ZADARSKE NADBISKUPIJE Slivnica slavi blagdan sv. Kuzme i Damjana, zadarske Milosrdnice sv. Vinka Paulskog

Objavljeno

-

By

Blagdan sv. Kuzme i Damjana svečano se slavi u utorak, 27. rujna u župi sv. Kuzme i Damjana u Slivnici.

Svečano misno slavlje u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana s početkom u 11,00 sati, potom i svečanu procesiju s kipovima Kuzme i Damjana kroz to mjesto u zadarskom zaleđu predvodi zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić.

Prije mise, u župnoj crkvi u 10,20 sati započinje molitva krunice.

Proslavi župnog blagdana prethodi Trodnevnica od 24. do 26. rujna s početkom u 18,30 sati, započinjući s molitvom krunice.   

Blagdan sv. Vinka Paulskog svečano se slavi u utorak, 27. rujna u samostanu sv. Vinka u Zadru gdje djeluju Milosrdnice sv. Vinka Paulskog.

Koncelebrirano misno slavlje u kapeli zadarskog samostana u 18,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Milosrdnice su jedna od najbrojnijih ženskih redovničkih zajednica djelatna u različitim pastoralnim službama u Zadarskoj nadbiskupiji. U sklopu samostana Sv. Vinka djeluje dječji vrtić Blagovijest kojega vode milosrdnice i među najtraženijim je dječjim vrtićima u Zadru.

 
Nastavi čitati

Galerije

FOTOGALERIJA Subotnja špica

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRVO NAZOVITE! Evo tko je dežurni stomatolog ove nedjelje…

Objavljeno

-

By

Foto: StockSnap / Pixabay

Ove nedjelje, 25. rujna 2022. godine, u dentalnoj zdravstvenoj zaštiti u pripravnosti je Iva Rakvin Krizmanić, dr.med.dent.

Zahvati će se obavljati u ordinaciji dentalne medicine na adresi Lovre Matačića 50, Zadar, u vremenu od 8 do 20 sati, isključivo uz prethodni dogovor na broj telefona 091/517-6248.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu