Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

NASADI: Radovi na državnoj cesti Crno – Bibinje

Objavljeno

-

Iz zadarskih Nasada upućena je sljedeća obavijest:

“Obavještavamo sve građane da se od 17. ožujka 2021. godine u vremenu od 08:00 do 13:00 sati počinju izvoditi radovi održavanja zelenila na razdjelnoj površini ceste D8, dionica Crno – Bibinje.

Radovi će se odvijati svakodnevno u navedeno vrijeme (osim subotom, nedjeljom i državnim praznikom) do završetka istih.

Regulacija prometa vršit će se sukladno projektu privremene regulacije prometa.”

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

TRG PETRA ZORANIĆA / U subotu obilježavanje “Dana Čistoće”

Objavljeno

-

By

U subotu 27. travnja 2024. godine Čistoća d.o.o. obilježava „Dan Čistoće“.

Tim će se povodom na Trgu Petra Zoranića u razdoblju od 9:00 do 12:00 organizirati prigodna manifestacija koja uključuje eko-igre „Čovječe ne ljuti se“ i „Trlju“, a bit će postavljen i info pult s promidžbeno-edukativnim materijalima.

U isto vrijeme, u zajedničkoj suradnji Čistoće d.o.o. i Ronilačkog kluba „Sv. Roko“ iz Bibinja, bit će organizirana eko akcija čišćenja podmorja na području Marine Tankerkomerc.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEUČILIŠTE: Predstavljanje knjiga: “Susreti – putovanje prema Novoj ekologiji uma” i “Let iznad psihijatrijskog gnijezda”

Objavljeno

-

By

Odjel za zdravstvene studije Sveučilišta u Zadru u suradnji s Hrvatskim liječničkim zborom –  Podružnicom Zadar, Odjelom za zdravstvo Ogranka Matice hrvatske u Zadru i Narodnim muzejom Zadar, poziva na predstavljanje knjiga: „Susreti – putovanje prema Novoj ekologiji uma”, djela poznate sveučilišne profesorice i psihijatrice prof. dr. sc. Marijane Braš, dr. med, te knjige „Let iznad psihijatrijskog gnijezda” prof. dr. sc. Veljka Đorđevića, dr. med, specijalista psihijatrije i istaknutoga hrvatskoga pisca.

Predstavljanje će se održati u ponedjeljak 29. travnja 2024. godine, u Koncertnoj dvorani braće Bersa, na adresi Poljana Šime Budinića 3,  s početkom u 18:00.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Potpore Zadarske županije za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta

Objavljeno

-

By

S ciljem pomoći njihovog očuvanja i razvoja na svome području, Zadarska županija objavila je Javni poziv za dodjelu potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta za 2024. godinu. Rok za dostavu prijava počeo je danom objave Javnog poziva na mrežnoj stranici Zadarske županije, a završava 15. svibnja 2024. godine.

Tradicijski obrti su: bačvar, dimnjačar, kišobranar, knjigoveža, kovač, brusač, krznar, mlinar, pećar, postolar, torbar, urar, izrada suvenira, kao i druge djelatnosti koje se obavljaju na tradicionalan način. Umjetnički obrti su: puhanje stakla, brušenje stakla i kristala, izrada vitraja, graditelj glazbala,  čipkarstvo, izrada i restauracija narodnih nošnji i dr.

Bespovratne potpore dodjeljuju se za:

  • poboljšanje uvjeta rada  u radionici/poslovnom prostoru,
  • financiranje troškova nabave novih strojeva, opreme i alata,
  • edukacija vlasnika i/ili zaposlenika (majstorski ispit, stručno usavršavanje i dr.),
  • troškovi sudjelovanja na sajmovima i izložbama,
  • izrada  promidžbenog materijala,
  • stjecanje uvjerenja o statusu tradicijskog/umjetničkog obrta,
  • za sufinanciranje tekućih troškova poslovanja.

Prihvatljivi prijavitelji su obrtnici koji se bave tradicijskim, umjetničkim i deficitarnim djelatnostima te kumulativno ispunjavaju sljedeće uvjete:

  • koji imaju sjedište na području Zadarske županije,
  • koji imaju poslovanje na području Zadarske županije,
  • koji obavljaju djelatnost tijekom cijele godine,
  • koji imaju najmanje jednog (1) zaposlenog, uključujući vlasnika/cu obrta u mjesecu prije objave javnog poziva  (u veljači 2024.). Vlasnik obrta se smatra zaposlenikom svog obrta ukoliko nema zasnovan radni odnos kod druge pravne ili fizičke osobe,
  • koji nemaju evidentiran dug po osnovi javnih davanja o kojima službenu evidenciju vodi Porezna uprava (dokazuje se potvrdom nadležne Porezne uprave),
  • koji nemaju blokiran žiro-račun (dokazuje se BON-2 obrascem),
  • nad kojima nije otvoren stečajni postupak ili predstečajna nagodba, koji se ne nalaze u postupku likvidacije, koji imaju podmirene obveze prema Zadarskoj županiji.

Pozitivno ocijenjeni prijavitelji mogu ostvariti bespovratna sredstva Zadarske županije u iznosu do 50 posto prihvatljivih dokumentiranih troškova, a maksimalni iznos potpore je 1.000,00 eura.

U tekstu Javnog poziva objavljenog na mrežnoj stranici Zadarske županije opisani su uvjeti i način provedbe ovog javnog poziva, a dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona i adresu elektronske pošte Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam:

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu