Mjere koje Irska uvodi među najstrožima u Europi

Objavljeno: 20.10.2020. u 08:20
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Irski premijer Micheal Martin potvrdio je povratak te zemlje u najvišu razinu restrikcija u borbi protiv koronavirusa, koje će trajati šest tjedana.

Razina ograničenja vezanih uz Covid-19 podiže se sa sadašnje 2 na najvišu razinu (5), potvrdio je Martin.

Mjere koje počinju vrijediti od srijede u ponoć, među najstrožima su u Europi, a obuhvatit će zatvaranje maloprodaje, osim za osnovne potrepštine, ograničavanje putovanja građana do pet kilometara od njihova doma, a restorani i pubovi moći će imati samo dostavu.Šk ole će ostati otvorene, a nastavit će se i građevinarski radovi. Hoteli mogu ostati otvoreni, ali samo za nužne djelatnike.

- U nastojanju da suzbijemo virus, uveli smo ono što je vjerojatno najstroži europski režim, rekao je Martin u televizijskom obraćanju, dva tjedna nakon što je odbacio tada iznenađujući apel zdravstvenih dužnosnika da se prijeđe na razinu 5, a ministri se prvi put usprotivili njihovim preporukama.

Iako su zemlje koje se bore s visokim stopama zaraze poput Belgije, Nizozemske i Francuske zatvorile barove, restorane i uvele policijski sat u noćnim satima, nijedna nema tako stroga ograničenja putovanja unutar zemlje.

Teže pogođena Sjeverna Irska prošlog je tjedna zatvorila škole na dva, a restorane na četiri tjedna, iako je većina trgovina i dalje otvorena. U Walesu su građani pozvani da ostanu dva tjedna kod kuće.

U nedjelju je Irska peti put u devet dana srušila svoj rekord u broju slučajeva zabilježenih u jednom danu i ima 12. najvišu stopu među 31 europskom državom koje prati Europski centar za kontrolu bolesti.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Mjere koje Irska uvodi među najstrožima u Europi, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program