KOLUMNA Dvostruka blagajna ili dvostruki blef?

Objavljeno: 29.8.2019. u 09:26
Autor: , e-mail: online@znet.hr

Tri godine od otkrića, godinu i pol dana od početka istrage, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru u ponedjeljak je podiglo optužnicu u predmetu „dvostrukih blagajni na Zračnoj luci Zadar“. Rezultat jednoipolgodišnje opsežne istrage, objavili su, jest taj da su kaznene prijave zaradili 55-godišnja voditeljica službe ugostiteljstva i avioprodaje Vesna Bačić, te 51-godišnji voditelj konobara toliko bitan da mu nitko ne zna ni ime.

U finalu istrage koja je šepala od starta (u jednom su trenutku vještačenje preuzeli riječki krimovci, jer su zadarski omašili u pronalaženju dokaza bilo kakvog kaznenog djela), ODO Zadar pronalazi da su šefica ugostiteljstva i šef konobara „po prethodnom dogovoru i u nakani da se okoriste i za sebe zadrže veću količinu utrška od prodaje pića i hrane u caffe baru“ od 7. siječnja 2013. do 20. svibnja 2016. utržili – „najmanje 91.026,00 kuna”!?

Drugim riječima, proizlazi da je Bačićeva, prema opisu ODO-a, šefu konobara predala šifru potrebnu za promjenu rada fiskalne blagajne pomoću koje je ovaj mijenjao podatke u bazi i izdavao račune koji nisu bili evidentirani u blagajni, sve da bi u finalu ponaosob u džep spremili – 37 kuna na dan?!

Zanimljivije od ovog melodramatičnog završetka istrage jest ono što se događalo paralelno s njome.

Direktorica u čije je vrijeme ideja o duploj blagajni nastala i provedena smijenjena je, a otkriće “kriminala” u ugostiteljstvu prijavila je policiji tek njezina nasljednica Irena Ćosić.

Smijenjena direktorica u međuvremenu je sagradila i treću zgradu u istoj ulici na zadarskim Petrićima, a na otkriće medija i o prodaji famozna dva stana u Zagrebu nikada se nije očitovala.

Cijela ova stvar zakotrljala se svojedobno zbog sumnje nove direktorice u visinu dnevnog utrška ugostiteljstva Zračne luke Zadar, a koje se odmah po pokretanju istrage trenutačno povećalo za kakvih 30 do 40 posto.

Iz rezultata istrage zadarskog ODO-a proizlazi da tom postotku odgovara, na mjesečnoj bazi, iznos od oko 2.000 kuna? Odnosno da je, ako ćemo i dalje, direktorica Ćosić posumnjala u rad blagajne na ZL – zbog 74 kune koje su dnevno nedostajale?

U konačnici ove tragikomedije, Bačićeva i konobar će kazneno odgovarati zbog „krađe“ koju premašuje iznos dnevne manče u svakom kvartovskom kafiću u Zadru, dok porijeklo milijunske imovine Pupić Bakračeve, sve stečene u vrijeme njezina mandata na ZL Zadar, ne predstavlja nikakav problem za zadarsko pravosuđe.

Ante Gotovina zbog zapovjedne je odgovornosti sedam godina odležao u Haagu. Direktorica Pupić Bakrač niti nije bila u obradi Državnog odvjetništva.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 4.3/5 (8 votes cast)
KOLUMNA Dvostruka blagajna ili dvostruki blef?, 4.3 out of 5 based on 8 ratings

3 komentara za “KOLUMNA Dvostruka blagajna ili dvostruki blef?”

 1. Očito je našem pravosuđu bitnije što prije pozatvarati medijski prenapuhane incidente i sve podvesti pod nasilje iz mržnje prema srpskoj ili bilo kojoj drgoj naciji, odmah moram istaći da osuđujem bilo kakvo nasilje, jer nasilje nema opravdanje, a naše pravosuđe u dodvoranju medijskoj histeriji nije briga što u pritvoru i zatvoru završe i bolesni koji i umru u zatvoru, i oni koji na temelju upitnih svjedoka, završe u pritvoru zbog vjerojatno kršenja javnog reda i mira, što zadnja događanja u Splitu i Rijeci to jasno pokazuju. Pa valjda će onda konačno i kriminalci i razni sumnjvi bogataši doći na red.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
 2. Porijeklo imovine obavezno provesti i eto dokaza ..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 3. A je..dok van se pila kava i glumatali neki jet-set porid duty-free shopa,nije van nista smetalo. Da ste bar malo vise mance ostavili sad bi Bakracevi imali jos koju stambenu jedinicu na Petricima ;)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program