KOLUMNA Dvostruka blagajna ili dvostruki blef?

Objavljeno: 29.8.2019. u 09:26
Autor: , e-mail: online@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Tri godine od otkrića, godinu i pol dana od početka istrage, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru u ponedjeljak je podiglo optužnicu u predmetu „dvostrukih blagajni na Zračnoj luci Zadar“. Rezultat jednoipolgodišnje opsežne istrage, objavili su, jest taj da su kaznene prijave zaradili 55-godišnja voditeljica službe ugostiteljstva i avioprodaje Vesna Bačić, te 51-godišnji voditelj konobara toliko bitan da mu nitko ne zna ni ime.

U finalu istrage koja je šepala od starta (u jednom su trenutku vještačenje preuzeli riječki krimovci, jer su zadarski omašili u pronalaženju dokaza bilo kakvog kaznenog djela), ODO Zadar pronalazi da su šefica ugostiteljstva i šef konobara „po prethodnom dogovoru i u nakani da se okoriste i za sebe zadrže veću količinu utrška od prodaje pića i hrane u caffe baru“ od 7. siječnja 2013. do 20. svibnja 2016. utržili – „najmanje 91.026,00 kuna”!?

Drugim riječima, proizlazi da je Bačićeva, prema opisu ODO-a, šefu konobara predala šifru potrebnu za promjenu rada fiskalne blagajne pomoću koje je ovaj mijenjao podatke u bazi i izdavao račune koji nisu bili evidentirani u blagajni, sve da bi u finalu ponaosob u džep spremili – 37 kuna na dan?!

Zanimljivije od ovog melodramatičnog završetka istrage jest ono što se događalo paralelno s njome.

Direktorica u čije je vrijeme ideja o duploj blagajni nastala i provedena smijenjena je, a otkriće “kriminala” u ugostiteljstvu prijavila je policiji tek njezina nasljednica Irena Ćosić.

Smijenjena direktorica u međuvremenu je sagradila i treću zgradu u istoj ulici na zadarskim Petrićima, a na otkriće medija i o prodaji famozna dva stana u Zagrebu nikada se nije očitovala.

Cijela ova stvar zakotrljala se svojedobno zbog sumnje nove direktorice u visinu dnevnog utrška ugostiteljstva Zračne luke Zadar, a koje se odmah po pokretanju istrage trenutačno povećalo za kakvih 30 do 40 posto.

Iz rezultata istrage zadarskog ODO-a proizlazi da tom postotku odgovara, na mjesečnoj bazi, iznos od oko 2.000 kuna? Odnosno da je, ako ćemo i dalje, direktorica Ćosić posumnjala u rad blagajne na ZL – zbog 74 kune koje su dnevno nedostajale?

U konačnici ove tragikomedije, Bačićeva i konobar će kazneno odgovarati zbog „krađe“ koju premašuje iznos dnevne manče u svakom kvartovskom kafiću u Zadru, dok porijeklo milijunske imovine Pupić Bakračeve, sve stečene u vrijeme njezina mandata na ZL Zadar, ne predstavlja nikakav problem za zadarsko pravosuđe.

Ante Gotovina zbog zapovjedne je odgovornosti sedam godina odležao u Haagu. Direktorica Pupić Bakrač niti nije bila u obradi Državnog odvjetništva.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 4.4/5 (10 votes cast)
KOLUMNA Dvostruka blagajna ili dvostruki blef?, 4.4 out of 5 based on 10 ratings

6 komentara za “KOLUMNA Dvostruka blagajna ili dvostruki blef?”

 1. Očito je našem pravosuđu bitnije što prije pozatvarati medijski prenapuhane incidente i sve podvesti pod nasilje iz mržnje prema srpskoj ili bilo kojoj drgoj naciji, odmah moram istaći da osuđujem bilo kakvo nasilje, jer nasilje nema opravdanje, a naše pravosuđe u dodvoranju medijskoj histeriji nije briga što u pritvoru i zatvoru završe i bolesni koji i umru u zatvoru, i oni koji na temelju upitnih svjedoka, završe u pritvoru zbog vjerojatno kršenja javnog reda i mira, što zadnja događanja u Splitu i Rijeci to jasno pokazuju. Pa valjda će onda konačno i kriminalci i razni sumnjvi bogataši doći na red.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 4.3/5 (6 votes cast)
 2. Porijeklo imovine obavezno provesti i eto dokaza ..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
 3. A je..dok van se pila kava i glumatali neki jet-set porid duty-free shopa,nije van nista smetalo. Da ste bar malo vise mance ostavili sad bi Bakracevi imali jos koju stambenu jedinicu na Petricima ;)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 4. Ovo je prava istina

  Da i nigdje nije objavljeno da je i Riječka policijska forenzika dokazala da uopće nije bilo duple blagajne. Da na kasi nikad nije izdan niti jedan predračun i da po zakonu svaki šef mora imati vlastitu šifru da bi mogao s njom kontrolirati ostale konobare. Znakovite je da je i Ćosićka dobila crno na bijelo o napuštaju Zračne luke na isti datum 03.06.2019,kad je Bačićka od te iste dobila otkaz,3. 06.2016,tri godine poslije. Dala joj otkaz 03.06.2016. a `manjak’ otkrila 31.12.2016.Manjak koji uopće ne postoji. Da nije jadno bilo bi smiješno.Za vrijeme te tri godine dok je D.M. novinarsko dno dna pljuvala po Bačićki, Pupićka je sa gradila tri zgrade sa tri krovna bazena (bazene je dobila uz potporu bespovratnih sredstava Evropske Unije.To joj je omogućio prijatelj iz Županije koji odlučuje kome će županija odobriti sredstva. Pupić glumi svetog Petra i busa se u poštenje a s druge strane pored ove tri viletine u Zadru ovo ljeto nikla još jedna zgrada, ovaj put u Lici, ogromna vila za zimski turizam.To je naša stvarnost.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.3/5 (3 votes cast)
 5. Kad MPB napadne mafiju, Arijana dobije od šefova zadatak…to je tako providno!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.7/5 (3 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program