Connect with us

Arijana Baraba

Otvoreno pismo Ingrid Antičević Marinović

Objavljeno

-

Poštovana,

nakon još jedne tiskovne konferencije kojom ste nam bez isprike oduzeli sat dragocjenog vremena koje smo, ispostavilo se, mogli bolje potrošiti na… potragu za simpatičnim sisavcem u Paškom kanalu, recimo, primorana sam upravo ovim putem, držim da bi bio najefikasniji, obratiti Vam se sa sljedećih nekoliko rečenica.

Ne shvaćam je, ali poštujem činjenicu da imate podršku članstva Socijaldemokratske partije Hrvatske, no minimum bi bio da to ostane unutarstranački problem, što više nije. Ne znam zlorabite li, kako mi kažu, izvjesne okolnosti u stranci kako biste i mirovinu dočekali na poziciji šefice gradskog ogranka, što bi za najprosječnijeg kandidata za profesionalnu politiku bilo uvredljivo i nakon pola vremena koje ste vi tu potrošili na svoj, račun svojih kolega, a oko izbora i na račune svih nas, no sasvim sam sigurna da počinjete ozbiljno zlorabiti medijski prostor Zadra i šire. A to je već i moj problem.

Jučer ste održali još jednu tiskovnu konferenciju (ako ono što vi radite na Trgu pet bunara uopće odgovara tako pretencioznom imenu) i, da budem najiskrenija, da poziv nije stigao sa adrese Vaše šefice Sabljar Dračevac, a kojoj ostavljamo još ponešto prostora da se politički potvrdi, naša redakcija zahvalila bi se i sa iste izostala. Dijelom i vlastitom krivnjom, dakle, ipak smo se našli jučer u 10 i 30 na Trgu pet bunara i tamo posvjedočili činjenici da, reći ću to prostim jezikom, naprosto niste vrijedni našeg i vremena naših čitatelja. Ako nemate što za reći, poštovana predsjednice GO SDP-a u Zadru, najbolje bi bilo da – ne govorite. A ako predugo nemate što za reći, a predsjednica ste GO SDP-a, onda je najbolje da… To ostavljam na procjenu vašim stranačkim tijelima i biračima.

Znate, poštovana Antičević Marinović, čovjek koji je platio ulaznicu za boks meč, očekuje da njegov favorit neće nokautirati ili biti nokautiran baš u prvoj rundi, stoički, s rukama prekriženim preko prsa, nego da će se braniti, sve i da mu je borba posljednja na pameti, ma iz kojih razloga. Isto je i sa nogometom, košarkom, baletom… Što god želite. Uvijek je isto. Nitko neće doći na predstavu koja započinje spuštanjem zastora. A u Vašem slučaju, upravo to bih preporučila.

Novinarka Z NET redakcije jučer je, naime, potrošila preko pola sata radnog vremena na ono što Vi zovete tiskovnom konferencijom, da bi po povratku u redakciju potrošili još sat vremena, zajedno pokušavajući otkriti zbog čega je tiskovna uopće sazvana, što ste na njoj pokušali reći, čime ste izazvani na prvo i na drugo, ma što ono bilo, i tako dalje, i tako dalje. Nakon tolikog broja godina u nazovi politici, Vi ste i dalje toliko nesuvisli, neartikulirani, gospođo Antičević Marinović, da mi svo analiziranje, razmišljanje i raščlanjivanje ne pomaže, a da Vašeg supruga Marka Marinovića i njegove prijatelje vanzemaljce ne shvatim ozbiljnije nego Vas.

Problem je “tek” taj što Vašeg supruga ne plaćamo, ali Vi iz godine u godinu, iz mandata u mandat, sjedite u Hrvatskom saboru i na Trgu pet bunara, trošite naš novac i naše vrijeme i iz tog vrzinog kola nikako da nešto pametno, ili ne daj Bože korisno, proizađe.

Ma kakvi. Vi ste kao i prije trideset godina vjerojatno uvijek jednako nepromijenjena, do neba dosadna, naporna, beskrajno netalentirana, ali jednako beskrajno ambiciozna političarka koja je od koristi jedino samoj sebi, Rajku Ostojiću i lokalnom HDZ-u. Što, zapravo, i nije malo za tako malu političku figuru.

Ovo je moj javni apel Vama, dakle, da prestanete zlorabiti našu strpljivost i vrijeđati našu inteligenciju. Neovisno kojoj političkoj opciji tko pripadao, vjerujem čvrsto da barem u predizborno vrijeme zaslužuje vidjeti pravi okršaj iste sa oponentnom, a sa Vama se sporiti jedino može oko toga – što ste htjeli reći. Meni osobno dosadilo je nad time uvijek iznova gatati.

Ne znam što Vam je činiti – upisati tečaj političkog govora, možda? Čujem da u HNS-u nude takvo što. Ponoviti Pravni fakultet, ovaj put s nastojanjem da se nešto i nauči, otići u mirovinu… Ne znam, zaista, ali znam da je stvarno preko svake mjere.

Taman da ste odlučili i cijelo naredno stoljeće ostati u oporbi, makar u ovo predizborno vrijeme domaće biračko tijelo zaslužilo je gledati makar kakvu političku borbu kakvoj Vi evidentno niste dorasli.

Prije zaključka, samo jedno pitanje za Vas, ono jedino intrigira u cijeloj stvari:

Jeste li u tom poltronsko-nepotističko-botoksnom cirkusu na Trgu pet bunara u ova tri desetljeća uspjeli evoluirati makar do te mjere da Vam je neugodno kad pred dvadeset novinara koje ste sami pozvali k sebi da im nešto kažete, bez uvoda, objašnjenja i razloga, bez početka i kraja, zaključka, ispalite: “Svaki čovjek ima pravo na stan!”

Kakav stav, poštovana Antičević Marinović? Znate li? O čemu ste zapravo pričali, uz Andriju Štampara (?!), na jučer održanoj “tiskovnoj konferenciji” u Zadru? Ne razumijem, osim ako riječ nije bila o Vašem dvoetažnom stanu u moru, nedaleko od Zadra?

Da, složit ću se s Vama, svaki čovjek stvarno zaslužuje stan. I 12.000 kuna plaću, i dobar automobil, i dobru djecu, i toliko pametne političare da mu se ne uvrijedi inteligencija svaki puta kada ih čuje da su progovorili. A Vi naprosto ne prestajete govoriti. Pitajte, nitko pojma nema o čemu.

 
Nastavi čitati
22 komentara

22 Comments

  1. LUN

    4. listopada 2011. at 23:37

    Poštovana Arijan, toliko ste toga napisala ,ali ništa bitno niste kazali.Izgleda da i vi kradete vrijeme i prostor ZNET portala.

     
  2. zlobnik

    5. listopada 2011. at 10:03

    “nakon još jedne tiskovne konferencije kojom ste nam bez isprike oduzeli sat dragocjenog vremena koje smo, ispostavilo se, mogli bolje potrošiti na…”, kaže gospođa Baraba.
    Odlika ljudskog roda jest sposobnost učenja bazirana na inteligenciji pa je činjenica da se gospođa Baraba našla na “još jednoj tiskovnoj konferenciji” koja je bila ista kao i prethodnih ne znam koliko ponešto govori o dotičnoj.

     
  3. Arijan Barbarin

    5. listopada 2011. at 11:01

    Mislim da je ovaj “On-line” mogao biti puno kraci i svrsishodniji… jer ponovno komentatorica koristi nejasnu temu o kojoj pise na osobno/politicki obracun, pa tako spominje i renoviranu rusevinu koju smo u Turnju gledali 40 godina, a koju 30m2 s podom su kupili supruznici Anticevic, iako sam pokusao autorici nekooliko puta na isti nacin odgovoriti, apostrofirajuci njenu vezu s odredjenim stranackim duznosnicima, s gospodarskim i inim mocnicima, ona i dallje koristi istu retoriki, pa nek se ne cudi da joj se vraca na isti ili slican nacin..
    Inace ovaj komentar bi sazeo, “Bila sam u SDPu na nekom sastanku s novinarima, nista u Bogu nisam skuzila o cemu je ona za stolom (Ingrid op.a) uopce govorilaa a potaman na sto je mislila i koja je poenta bila, zavrsetkom teg sastanka, ko bleka izasla sam van, koracajuci prema redakciji pprebirala sam misli, ali nista, u redakciji su me svi gledali, di si bila ?
    Martin u Zagreb, Martin iz Zagreba, eto i to je nas novinarski posao, ja Vam dragi SDPovci i ovce necu vise dolazit jer vas ne kontam nista, Hvala.”
    Ajmo polako naprid.. u izbore 🙂

     
  4. xyz2

    5. listopada 2011. at 11:30

    arijane,arijane,a vidi ovoga sažetka:
    otišao sam u J.Ameriku,tamo sam upoznao jednog starog indijanca koji je bio napušen pa mi je svašta napričao,onda smo obojica pušili pa sam odlučio da se više neću vratiti doma. 🙂 🙂

     
  5. guvernator

    5. listopada 2011. at 13:06

    ljudi, arijan se zaljubio u arijanu

     
  6. LU

    5. listopada 2011. at 22:26

    Draga Arijana , svoje frusrtacije tibaš ličit …Ti zaista ništa nisi skužila..
    Pišeš da bi pisala …to ti nije pametno , pazi možda ćeš morat prominit zanimanje…
    Gospođa ANTIĆEVIĆ je puno više nego ti misliš..KUKURIKU!

     
  7. Viđilante

    6. listopada 2011. at 11:08

    Arijana Baraba (znam da na početku treba napisat “cijenjena” ili “draga” ali nekako ne mogu lagat),

    tvoje pisanje iz broja u broj ovog “portala” samo pokazuje kako nastupaš sa unaprijed DOGOVORENIM stavom i mišljenjem, očito u korist HDZa. Nisam lud niti neuk pa da mislim kako je tvoj “znet” politički neovisan i objektivan. Ali gle, ako već imaš POLITIČKI zadatak da pljuješ po SDP-u ili kome već ti HDZ naredi, daj zamotaj to u malo bolji celofan. Ovako samo pokazuješ da nisi dorasla zadatku koji ti je povjeren od šefa, Kalmete ili “premijerke”.

     
  8. luka

    6. listopada 2011. at 12:32

    Očito da se Arijana Baraba vraća u socijalizam. Otkud nje briga što ingrid ima tri stana u Zadru, kuću u “moru” i još nekoliko kuća u ukolici. Ona je ljubomorna na vrsnu političargu Ingrid kakva ona nikad neće biti. Samo je falilo da provocira za zgradu na pet bunara, da insinuira kako je to oteto nekim Peričićima koji su usput rečeno bili antidržavni elementi.

     
    • ivan

      6. listopada 2011. at 12:38

      Nisam mislo komentirati ali nije fer potezati pitanje “čija je stvarno zgrada na Pet bunara”.
      Nisam te generacije ali sam čuo da je prije devedesetih tamo bio komitet saveza komunista jugoslavije.
      A prije toga neznam čije je to bilo, volio bih da mi netko pojasni.

       
      • Joso

        7. listopada 2011. at 20:28

        Nekretnina je bila vlasništvo, ili barem jedan njezin dio, obitelji Peričić iz Sukošana, koja je dakako podnijela zahtjev za povrat djedovine. A kako je naše sudstvo brzo, možet misliti kad će to biti razriješeno! Možda će se baš gđa Ingrid založiti da pravda bude zadovoljena pa sama iseli svoju stranku.

         
  9. mendul

    6. listopada 2011. at 15:16

    Ima megju ovim komentatorima svasta, retoricara, teoreticara, politicara, politikanata, pripadnika vecine stranaka, i svi su zanemarili njbitniju cinjenicu iznesenu u tekstu, a to je, bit bavljenja politikom, izmegju ostalog jest pobjediti na izborima. Na zalost mnogih, a i tu je autorica teksta u pravu, koliko doticna gospogja vrijedi govori cinjenica da njenu izbornu jedinicu nosi splicanin. Za sada toliko.

     
  10. guvernator

    6. listopada 2011. at 19:13

    pa naravno, nek nam splićani kroje sudbinu, zašto smo si umislili da to možemo sami.
    naprid ranko, omerka, svetozare ingrid…(sve fetiva dalmatinska imena)

     
  11. LU

    9. listopada 2011. at 8:16

    Jadno, opet smo počeli prebrajati krvna zrnca..GUVERNATOR..sileđija , još uvje3k nije shvatio da je tolerancija čak službeni stav KC. kojoj vjeraojatno pripada..

     
  12. ante

    9. listopada 2011. at 10:52

    samo tako naprijed i vidno će se nešto morati prominit.,

     
  13. vlado8

    24. listopada 2011. at 14:22

    Svaka čast na pismu odlično je i svaka činjenica je točna. Ta žena toliko govori priča i priča,a ništa ne kaže. Već joj je godinama sikira u medu i neka joj tako i ostane, samo neka se bezveze ne pravi da joj je stalo, jer i mom ditetu od dvi godine jasno je da nije.Njoj je stalo do svog imiđa, svog bogatstva, a začudo njenog supruga nitko ni ne spominje, da je to ne daj Bože netko iz redova HDZ-a, napravio već bi vi Pivci o tome naveliko kukurikali.

     
  14. ana karabatić

    25. listopada 2011. at 11:07

    održala je konferenciju “reda radi”, nije je opće viti u političkom životu grada Zadra i županije zadarske.

    Pitajte je jel ima koji vrtić i koja novootvorena škola u županiji, koje probleme imaju vlaji na selu i boduli na otocima.

    Ona je na stalnoj relaciji Zagreb – salon za uljepšavanje – Zadar – salon za pedikuru

    Nama tribaju ljudi koji vole ovaj kraj i znoje se za njega. Ajmo domoljubi.

     
  15. ludkokupus

    26. listopada 2011. at 9:25

    I ticama na grani je jasno da je madam Ingrid apsolutno neartikulirana govornica.Istina je da je u stanju pricati satima a nista ne reci.Ariana je samo na jedan duzi nacin opisala frustraciju uzrokovanu po ko zna koji puta, zatupljujucim monologom jedne potpuno potrosene nazovi politicarke. Slazem se s komentarom “vlado8”. Zasto nitko ne potegne pitanje krivicne odgovornosti njenog muza.Mladi ne znaju mozda da je isti taj prije nego se proslavio oslobadanjem najvecih dilera (za nemile solde),te svinjarijom sa onom muzoubojicom, bio produzena ruka UDB-e u Zadru, i snosi odgovornost za desetke unistenih zivota. Ljudi koji su progonjeni,pozatvarani,kojima su cijele obitelji unistene njegovim dekretima i politickim sudenjima.Mocnik proslih vremena koji i dalje pliva nesmetano u ovom sistemu gdje je korumpiranost osnovni postulat svega….

     
  16. fukushimu

    31. listopada 2011. at 9:13

    …ova recenica mi je najdraža i sve govori o marsovki Ingrid i marsijancu Marku; “Vi ste kao i prije trideset godina vjerojatno uvijek jednako nepromijenjena, do neba dosadna, naporna, beskrajno netalentirana, ali jednako beskrajno ambiciozna političarka koja je od koristi jedino samoj sebi, Rajku Ostojiću i lokalnom HDZ-u. Što, zapravo, i nije malo za tako malu političku figuru.”

     
  17. ZELJKO KOVACEVIC

    31. listopada 2011. at 16:23

    Luka.Tisi juce dosao u grad,vidi se da neznas nista zgrada je oteta toj fam.Pericic.Ta obitelj ima vise znanstvenika nego SDP POSTENIH.

     
  18. ZELJKO KOVACEVIC

    31. listopada 2011. at 16:25

    ZNACI NIJE NEKA FAMILIJA,NEGO UGLEDNA.

     
  19. ZELJKO KOVACEVIC

    31. listopada 2011. at 17:11

    Ivane.Zadarski SDPovci na sudu svijedocili da je 300godina stara zgrada izgragena u komunizmu.Pronagi autor Marko Dunatov na znet hr.Objavljeno 31.5.2011.

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Arijana Baraba

ONLINE (Na)opaki svijet Antuna Novoselovića Baje

Objavljeno

-

Životni put našeg prijatelja Antuna Novoselovića Baje, privremenog podstanara u Zrinsko frankopanskoj 20, nadnaravna je priča s elementima misterije i znanstvene fantastike koja će gledatelja u neizvjesnosti držati prikovana za stolac sve do samoga kraja.

Kod njega ništa nije onako kako se čini, sve je drukčije od onoga u što bi se čovjek zakleo, ono što jest, ustvari nije, i na kraju je sve isto, osim stalnih obrata u svemu i ničemu.

Mnoge smo situacije i ljude do sada uspoređivali sa kultnim američkim serijalom „Zona sumraka“, ali nikad ovoliko osnovano.

Redom…

Koliko god se to danas činilo nevjerojatnim, Baja je nekad bio šef zadarske Krim policije.

Kao i sada, u medije je češće dospijevao zbog skandala, no zbog rezultata posla.

Slučajno ili ne, usred mnogih skandala o kojima se iscrpno pisalo, Baja je…

Dobio otkaz?

Nečastan otpust iz Policije?

Ne.

Orden, pa umirovljenje.

U naponu snage, u ranim četrdesetima, tek što je u rujnu 2009. dobio nagradu MUP-a zbog “iznimno visoke profesionalnosti i predanosti poslu”, u ljeto 2010. naš je Baja – prijevremeno umirovljen.

Tako “predan” policajac, netko bi pomislio, iscrpljen je od “posvećenosti” poslu pa će ostatak će života uživati u miru i tenisu, recimo?

Ne. Ovaj “profesionalni” policajac odlazi istog časa u – SDP.

Otamo grmi protiv nepotizma i raznoraznih društvenih nepravdi, tvrdi da se bez stranačke iskaznice HDZ-a ne može ništa…

Ali samo dotle dok u javnost nije procurila informacija da upravo on, točnije njegova obiteljska tvrtka, bogato posluje s državnim – HEP-om!?

Novoselović se povlači sa javne scene, nema više ništa reći ni o nepotizmu, ni o pogodovanju, još manje o javnim tvrtkama, zapošljavanju i natječajima. Nestaje sa lokalne i nacionalne političke scene i iz Gradskog vijeća, s Trga 5 bunara… Nema ga nigdje.

Ako ga tko traži, sad je u Zrinsko frankopanskoj 20. Izbacio je kamere pred ured obiteljske “Lav zaštite” i, piše na stranicama iste, bavi se zaštitom ljudi i imovine, odnosno detektivskim poslovima.

Točno kako i priliči nagrađenom, pa prijevremeno umirovljenom policajcu.

Opet – ne.

Policajac Baja niti koga štiti niti osigurava, koliko je poznato niti ne uhodi i ne provjerava.

On – čisti!?

Sa pola gradskog SDP-a, da ne zaboravimo, i očitava brojila potrošnje električne energije stanovnicima Zadra, a s metlom je došao i do Ploča, Bjelovara, Koprivnice… Do danas moguće da je pokrio i Sloveniju, nismo provjeravali neko vrijeme.

Ured od cca 20 kvadrata, zaposlenih malo i ništa, poslovno iskustvo nula, klijentela uglavnom policija i DORH… Kao da ništa nije.

Policajac Baja se reklamira kao detektiv, a u praksi čisti, na natječaje izlazi sa jednom, pobjeđuje sa desetom brojkom, direktor firme mu je sin, ali za sve se zove tatu…

Ništa ne smeta.

Inspektor prerušen u spremačicu, službeno je, ne zna proste radnje dijeljenja i množenja, ali sasvim dobro uspijeva.

Dapače. Dok se domaće gospodarstvo uslijed pandemije strmoglavo srozava, Bajina Lav zaštita doživljava poslovno proljeće.

Kako smo uvodno rekli, Baja je oživotvorena Zona sumraka.

Jedva čekamo novu epizodu.

 

 
Nastavi čitati

Arijana Baraba

Župan nije jedini. Svi se trebaju bojati Marka Pupića Bakrača, odavno!

Objavljeno

-

Najveća laž koju je Sotona prosuo jest ta da – ne postoji. Baš kao što je najveća laž koju je izrekao Marko Pupić Bakrač ona da se “njega nitko ne treba bojati”.

Kako pogrešno. Markom Pupićem Bakračem trebali smo biti užasnuti svi, odavna.

Tu je, međutim, jedna moguće još i gora njegova izjava:

“Shvaćaš li da mi je zbog tvog idiotizma izmaltretirana cijela obitelj?” – kazao je obraćajući se putem medija županu Longinu, istom onomu kojemu je par dana prije i ozbiljno zaprijetio.

Njemu je izmaltretirana cijela obitelj!?

Istom onome koji od ženinog otkaza naovamo ništa drugo ne radi ni na radnom mjestu ni kod kuće ni u krevetu, osim što maltretira i smišlja kako izmaltretirati svakog za koga mu se pričini da je korisno.

Njegova je obitelj izmaltretirana!?

Tko točno? Punica, radnica iz Maraske koja je nakon umirovljenja (prema njegovom iskazu) “u dva dana” digla zgradu sa osam apartmana na Pagu? Ili žena? Smijenjena direktorica javne tvrtke sa milijunima eura vrijednim nekretninama? Sin i nevjesta zaposleni u Bolnici dan nakon što su izašli s fakulteta? Svaki u svojoj vili s bazenom ispred, iznad i oko svakog apartmana… Sve ih vidimo kako shrvani i izmaltretirani plaču nad svojom sudbinom uz tropske koktele i roštilj okupljeni na krovnom bazenu najnovije, treće obiteljske vile u Josipa Kosora.

Kakve li nesretne sudbine. Da namakneš milijune eura, nabiješ ih svima na nos, ponosno, kao da si ih nakon 45 godina muke i znoja donio iz Njemačke, pa u istoj ulici nanižeš čak tri vile jer tebi nitko ništa ne može. Zar to nije svima jasno?

I, taman kad si mislio da je gotovo, da si prošao “lišo”, da te nitko ništa neće pitati – ni kako ni odakle, ono puna kuća policije. Ispada da ne smiješ ni prijetiti!? Kakve li nesreće.

Marko Pupić Bakrač već osam godina ne radi ništa drugo osim što maltretira, zlostavlja i nasrće na sve moguće načine na random odabrane adrese, sve sa samo jednom premisom, prvom i zadnjom koju je zapamtio iz djetinjstva – “reci joj dok ti ne kaže”.

Galami, provocira nerede i sukobe, vrijeđa, kleveće, podmeće i rovari sa sve redom sličnima sebi kao neka neuka i podla baba kakvu svijet nije vidio. Pod platformom, dakako, “drž’te lopova”.

Hoće li ga netko pitati konačno – gdje su lopovi bili prije 2013., kad je “izmaltretirana obitelj Pupić Bakrač” nogom u dupe izbačena sa Zračne luke Zadar?

Do tada je sve bilo ok?

Kakva glupost.

Jednaka onoj da je “kineski ražanj” nakon policijske posjete sve sem ražnja na kojem Kinezi okreću pse (a pas sa slike je zadarski župan).

Sad je “kineski ražanj” – “sintagma“, “vic”, “stari narodni izraz”… Ni prijetiti ne zna kako treba. Što je donekle i u skladu sa svim ostalim aspektima njegova života. Na terorističkim (nikako ne političkim!) tiskovnima se predstavlja kao inspektor RH, na radnom mjestu ga nema, kod kuće je rogonja… Pa jasno da na kraju nije niti onaj tko bi prijetio?

Istovremeno, MPB je jedini sudionik političkog života u Zadru otkad pamtim, a koji je u kratkom periodu više puta “imao posla” s oružjem. Te mu je bačena bomba, te prodaje oružje, te mu je u kući pronađen cijeli arsenal…

Učinak sudjelovanja MPB u društvenopolitičkom životu Zadra ravan je savezničkom bombardiranju grada. Trebat će desetljeća da nakon ove predstave ovdje izraste opozicija vrijedna slušanja, rasprave i komentiranja.

U pravu je Longin kada kaže da čak niti nije pitanje vlastitog straha kad prijavljuje prijetnju Marka Pupića Bakrača na čijem je Facebooku i dan danas “obećanje” da će biti nabijen na kolac.

Marko Pupić Bakrač je možda bio nebitan, pa je možda poželio postati bitan, možda je u nekim trenucima to i mogao biti, ali danas je krajnje opasan, suočen sa drugom starom narodnom – “dabogda imao, pa nemao”.

U jednom je trenutku imao sve – gradilišta, stanove, punu kesu i medijski mir.

Danas je obrnuto. Žena je bez posla, njemu se ozbiljno trese stolica u Ministarstvu poljoprivrede, pod povećalom je čak i opravdanost bolovanja na kojemu je skoro tri mjeseca, na zadnjim je izborima potvrdio biračko tijelo u težini 128 glasova. Umjesto pilota s aerodroma, horde turista i građevinskih radnika, kućama mu sad šetaju DORH, porezni inspektori i policija.

Sad je pravi trenutak za ispeći kokice, zavaliti se i gledati. Tko mu je sljedeći kriv i tko će platiti?

Jedini je problem što se komedija s elementima krimića naglo pretvara u ratni film.

Neugodna poruka svih predstava u režiji Marka Pupića Bakrača jest – “mene ne dirajte jer ćete požaliti” i vrlo brzo će to biti jasno svima.

On stoji na prvoj crti obrane krajnje sumnjivo stečenog obiteljskog bogatstva i ni metar dalje. Do sada mu je sve pošlo za rukom, pa misli da će i prijetnje.

Na potezu je Ivica Škara i ODO Zadar.

Može li Marko Pupić Bakrač što nitko ne može?

 

 
Nastavi čitati

Arijana Baraba

MADE IN KLOKOČEVCI Je li Glasovac zadarska Slavonka, slavonska Zadranka ili – zagrebačka karijeristica?

Objavljeno

-

Netko je strašno zamjerio jer je u zadnjoj kolumni o rasulu u SDP-u Zadar kao krivo napisano da je Sabina Glasovac “sa sjevera Hrvatske”.

Jer da Slavonija nije na sjeveru nego na istoku. Toliko smo veliki. Da nam je malo i četiri strane svijeta.

Uz duboke isprike, dopuštamo da je Glasovac i sa samog zenita iznad Slavonije, Dalmacije i Zagreba, pa da je to predisponira za političko čudo koje je danas kandidat za gradonačelnicu Zadra, sutra za saborskog zastupnika iz Slavonije, dogodine za međimursku županicu (?)…

Najpreciznije moguće, aktualni glas Slavonaca u Saboru i članica Predsjedništva socijaldemokrata u Zadru nije ni sa sjevera ni sa juga nego – iz Klokočevca.

Selo je to površine 33,58 km², sa oko 160 kuća. Je li presudno jesu li Klokočevci na jugozapadu, sjeveroistoku, sjeveru ili nadiru Republike Hrvatske… čini se da i nije.

Bitnije pitanje jest kako je žena iz Klokočevca uspjela postati članicom Predsjeništva SDP-a Zadar 2020. godine?

Tri dana nakon što je dospjela u Sabor zahvaljujući glasovima “rodne” Slavonije.

I kako je došla u poziciju da žica glasove “svojih” Slavonaca tri godine nakon što se nudila za gradonačelnicu – Zadranima?

Istina, nije da ne odgovara smjeru kojim zadarski SDP tone već godinama.

Članica Predsjedništva iz Slavonije ustvari se sjajno uklapa u vodstvo koje čine fetivi Zadrani Radeta, Mrčela i Gaši.

Radi se o tome da se još od mandata Antuna Novoselovića Baje Slavonci dobro zabavljaju sa zadarskom političkom scenom, sa SDP-om Zadar i sa samim biračima.

Baja je izgradio milijunski biznis na plećima poreznih obveznika, a Glasovac saborsku plaću i mirovinu.

Krajnje je pogrešno nazivati je i zadarskom Slavonkom i slavonskom Zadrankom. Nakon svega viđenog, sa sigurnošću se može reći tek to da je njena prava adresa – Zagreb, a jedina domovina – matična banka.

Zadar se i bez navedenih od neovisnosti zaista nagledao kojekakvih igrokaza na sceni koju zovemo političkom, ali ova se čini posebno iskarikirana.

Ovo nisu političke igre u SDP-u. Prije igre gladi.

 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu