Connect with us

Nekategorizirano

Izložba izuma i inovacija Rade Nekića

Objavljeno

-


„Izum na dar“ naziv je izložbe koju u Gradskoj knjižnici Zadar od 2. do 7. svibnja 2011. postavljaju Rade i Dragica Nekić. Na izložbi će biti prikazano, te ponuđeno građanima na korištenje, između 180 i 200 izuma i inovacija Rade Nekića, najtrofejnijeg hrvatskog inovatora, vlasnika oko 200 europskih i svjetskih medalja, dobitnika Zlatne povelje Udruge inovatora Zadarske županije za ukupan doprinos razvoju inovatorstva.
Na izložbi u Gradskoj knjižnici javnosti će biti pokazani izumi i inovacije u širokom rasponu; od onih koji ulaze u područje tehničkih, preko dijagnostičkih do ljekovitih pripravaka i pripravaka za njegu tijela, te prehrambenih proizvoda s dodatkom ljekovitog bilja. Izložene inovacije Rade i Dragica Nekić nude bez uvjeta, a među njima naći će se i recept za kruh s ljekovitim biljem i sladoledi s ljekovitim biljem.
Rade i Dragica Nekić su na 39. Međunarodnom salonu izuma, tehnologija i novih proizvoda u Ženevi, koji se održao od 6. do 10. travnja 2011, osvojili brončanu medalju i Posebno priznanje rumunjskog Ministarstva obrazovanja, istraživanja, mladih i sporta za univerzalna podesiva vrata koja se mogu montirati tako da se otvaraju i s lijeva i s desna.
Na 4. Međunarodnom sajmu inovacija, eko ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji Agro Arca 2011., koji se održava od 5. do 8. svibnja u Slatini, PTO Nekić predstavit će se s uljima za njegu tijela u posudama koja su replika antičkih staklenih posuda i biljnim mješavinama. U Slatinu, uz Radu i Dragicu Nekić, idu laureati natječaja za “Suvenir Zadarske  županije 2011.” kojeg je organizirala Udruga inovatora Zadarske županije: „Maraska“ – Zadar s Maraschinom, Ivan Gligora s Paškim sirom, Darko Dujela i Mladen Dušević s maslinovim uljem, OPG Novaković sa Smokvenjakom, te kao gost Muzej antičkog stakla – Zadar, nagrađen za izradu suvenira – replika predmeta od antičkog stakla kakvi se čuvaju u Muzeju.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nekategorizirano

Ministarstvo obrane u vojnu službu prima 300 vojnika/mornara, ovo su uvjeti

Objavljeno

-

By

Izvor: MORH/J.Kopi, T.Brandt

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je u srijedu javni natječaj za ugovorni prijam u djelatnu vojnu službu 300 vojnika/mornara.

U vojničku službu u trajanju od dvije godine kandidate se prima s početkom službe 5. listopada.

Probni rad traje šest mjeseci, a kandidati moraju ispunjavati uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske iz Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Posebni uvjeti za prijam podrazumijevaju najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje, do 30 godina života te uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok.

U vojničku službu mogu se primiti i bivši ugovorni vojnici/mornari kojima je služba prestala na osobni zahtjev uz častan otpust bez prava na mirovinu ako nisu stariji od 40 godina, uz zadovoljavanje propisanih uvjeta.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta kandidata ili Središnjici za upravljanje osobljem (Ilica 256, 10 000 Zagreb) u roku od osam dana računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Više informacija može se dobiti na internetskoj stranici Ministarstva obrane (www.morh.hr), telefon 01/3784-812 i 01/3784-813 te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

JOŠ JEDAN ZADRANIN PRIJAVLJEN ZA ŠIRENJE ZARAZNE BOLESTI U vrijeme propisane samoizolacije, 38-godišnjak došao u stanicu za tehnički pregled

Objavljeno

-

By

Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zaraznih bolesti.

Naime, sumnjiči ga se da je 24. kolovoza 2021. godine u Zadru došao na stanicu za tehnički pregled u vrijeme dok mu je bila izrečena mjera “Covid – liječenje u kući” u trajanju do 26. kolovoza 2021. godine.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

DEMANTIJ IZ ZADARSKE BOLNICE Dr. Čulina: “Cijepljeno je 71 posto naših liječnika!”

Objavljeno

-

By

Nakon objave dijela medija da je čak polovica liječnika Opće bolnice Zadar odbila cijepiti se protiv koronavirusa, oglasili su se demantijem iz ove zadarske ustanove.

Demantij koji potpisuje ravnatelj OB Zadar, dr. Željko Čulina, donosimo u nastavku:

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu