Connect with us

Nekategorizirano

Moždani ili srčani udar?

Objavljeno

-


Počela je Nova godina 2011., a Vlada se pravi kao da su joj to prvi radni dani ikada. Jadranka Kosor i dalje ne zna tko je što, kada i po čijem nalogu potpisivao! Potpis ne važi ako ništa nije stavljeno u džep. To što se inzistiralo da se braniteljskih sedam (7) posto dionica „pod mus“ proda MOL-u kako bi MOL kod OTP-a pogurao kredit kojim se čarabiralo po dionicama Podravke – nikom ništa. Nije važno.
Najvažnije je da bivši profesor ONO i DSZ optužuje bivšeg „vojnog lekara“ i kapetana JNA kao da i sam nije bio pričuvni potporučnik te iste JNA koja mu sad smrdi kod bivšeg stranačkog sudruga, a sada ljutog političkog protivnika. Kako bilo da bilo, ipak je malo zahtjevnije završiti medicinski fakultet negoli općenarodnu obranu i društvenu samozaštitu. Teško je procjenjivati kome je bilo teže jer to ovisi i o sposobnostima, a o sposobnostima zna najbolje svevišnji ili – predsjednica stranke. Prozivati nekoga zbog onoga što je bio, a istovremeno preskakati vlastitu ulogu, više je nego jadno.
Koprcanjem HDZ pokazuje kako mu je vrijeme isteklo. Bivši premijer je utamničen u gradu od soli, onaj koji ga je pomogao ustoličiti utamničen je u Zenici, a mnogi su krenuli ka lokalnom Remetincu potpuno uvjereni u vlastitu nevinost. Stara je narodna da kurva najviše priča o poštenju, a zatvorenik o skraćenju. I invalidi o ratu, a očito je da danas o ratu samo i jedino pričaju upravo invalidi (i bivši aktivni borci), druge to više ne zanima. Kome je teže od navedenih kategorija – veliko je pitanje! No, vratimo se utamničenom premijeru.
Dežurni pljuvači Ive Sanadera morali bi se priupitati kolika je njihova odgovornost u onome što je on radio! Od oktroirane premijerke naniže – svi su mu jeli iz ručice, a sad strogoću treniraju na njegovoj obitelji. Sramotno, u svakom slučaju. Hrabri lideri i liderčići HDZ-a, Ivi Sanaderu ste trebali pokazati zube dok je bio na vrhuncu moći, a ne mu omogućiti bijeg. Vlastitom nesposobnošću i vaših kadrova koje ste sami inaugurirali vi ste tome doprinijeli, a sada se iživljavate na obitelji. A novinari, koji su donedavno pisali o hvalevrijednim vrlinama dinastije Sanader, sada o istima posprdno pišu sa zluradim podsmjehom.  
No, nesreća nikada ne dolazi sama! Pošteni (da ne mogu biti pošteniji) lideri HNS-a i IDS-a nezaustavljivo napreduju ka tome da zadaju završni gospodarski udarac Hrvatskoj. Govoriti o IDS-u kao o alternativi je identično kao i očekivati od Jadranke Kosor da se gospodarstvo pokrene, unatoč njezinom upornom nečinjenju bilo kakvih poteza koji bi bilo što pokrenuli. Sa znanjem i umijećem HNS-a također je iluzorno očekivati bilo što pozitivno. U samom vodstvu jedino je Vesna Pusić sigurna od Remetinca; ona tamo neće boraviti no mogla bi ići u posjete. A nekima nije izgledan samo Remetinac već i poneki drugi zatvor. I ne samo u Hrvatskoj.
Uz pomoć SDP-a kojemu Jadranka Kosor smješta pobjedu svojom nesposobnošću, Kukuriku koalicija je smrtni zagrljaj Hrvatskoj. Kad se probude pritajeni geniji i talenti iz SDP-a koji nikada ništa nisu radili, tj. nemaju ni sekunde radnog staža u konkretnom poslu izvan stranačke križaljke za preživljavanje talentiranih poltrona – Hrvatska nema šanse čak ni da leži na mješavini zlata i dijamanata.
Koliki li su se financijski lumeni nasadili na stranačku kasicu prasicu, najbolje znaju oni koji su pokušali pokrpati tu rupu bez dna. Silne minuse svojim su dubioznim  potezima proizveli stari prekaljani kadrovi, ali šute, samo šute i tako će i dalje. Naravno, ne iz ljubavi prema mladim telićima SDP-a već da nekako navuku desetak godina od zadnjeg potpisa kako bi se dokopali zastare. Zastaru neće dočekati mnogi iz SDP-a, ali će i dalje šutjeti jer ionako ništa ne znaju raditi i do mirovine se moraju strpiti. Jest da su svjesni koliko u SDP-u smrdi, zaudara što od stare, a što od nove nesposobne kadrovske križaljke, ali će i dalje šutjeti – jer iako smrdi, barem je toplo! A kako će napustiti krdo kad je hladno, svjesni su oni tek vlastita neznanja, nesposobnosti i jasnog načina kako su se doguzili do svojih pozicija.
Svaki onaj glasač koji izađe na izbore i koji se odluči zaokružiti između ponuđenih opcija – „moždani ili srčani udar“ – mora biti svjestan da je to jedina bitna razlika između HDZ-a i SDP-a. Hoćete li umrijeti od jednog ili od drugog sasvim je svejedno jer obje su strančice ispale iz boljševičkog šinjela, bez programa i bez vizije za XXI. stoljeće.
Sretna Nova 1917.!

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

0 Comments

  1. Robin_ud

    11. siječnja 2011. at 9:09

    Korčagine…… potpisujem svaku riječ u tvojoj kolumni….. biti će nešto od tebe, možda čak i ministar, jednog dana ….

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nekategorizirano

SA VOLONTERSKE BURZE: Briga o postavu i komunikacija s posjetiteljima u Noći muzeja u Narodnom muzeju Zadar

Objavljeno

-

By

U petak 26. siječnja se na razini Republike Hrvatske odvija XIX. Noć muzeja.

Na prošlogodišnju Noć muzeja Narodni je muzej Zadar bio po broju posjetitelja drugi u RH, odnosno prvi uzmemo li u obzir broj stanovnika odnosno “bazen” posjetitelja.

“Ove godine zbog našeg razrađenog programa ne očekujemo pad interesa, a da bi ta večer prošla u najboljem redu, potrebni su nam volonteri koji će nam pomoći u brizi o postavu (radi se o nekim od najvrednijih djela hrvatske umjetnosti i zadarske povijesti)”, stoji u objavi iz NMZ.

Za prijavu i detaljnije informacije obratite se putem maila na: muzej.nmz@gmail.com do 24. siječnja.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

Ambulante pune oboljelih od korone, gripe i hripavca. Liječnici upozoravaju na lijek koji često zaboravljamo

Objavljeno

-

By

U prosjeku na tjedan u Hrvatskoj od korone oboli 4.000 ljudi. Uz to svakog dana prijavljuju se slučajevi oboljenja od gripe i hripavca što dodatno opterećuje zdravstveni sustav.

Od covida svaki tjedan oboli u prosjeku 4.000 ljudi, a 45 ih premine. Prijavljenih slučajeva gripe samo prvog tjedna ove godine bilo je više od 800 prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, piše Dnevnik.hr.

Također još ne jenjava ni epidemija hripavca koji može biti koban pogotovo za manju djecu.

Stoga su čekaonice u ambulantama i bolnicama pune pacijenata koji traže liječničku pomoć zbog infektivnih i bakterijskih bolesti dišnih puteva. Liječnicima obiteljske medicine posao se ovih dana udvostručio, a slično je i na hitnim prijemima.

“Dosad nam je obim popovećan, mogureći poduplao se u odnosu na ljeto i jesen, kao što znamo zima je i tada su najčešće bolesti respiratornog sustava”, izjavila je liječnica obiteljske medicine Vedrana Tudor Špalj.

Liječnici također upozoravaju kako ne treba zaboraviti na mogućnost cjepljenja koje može biti spasonosno.

“Cjepljenje kao mjera prevencije protiv gripe, docjeplivanje protiv covida, također trudnice, ukućani, tek rođenih beba i dojenčadi koje nisu redovno cjepljeni da se docijepe protiv hripavca”, izjavila je dr. Andrea Petaros Šuran, voditeljica Odjela za epidemiologiju NZZJZ PGŽ.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

VIŠNJIK: Obavijesti za posjetitelje koncerta Tragom Olivera

Objavljeno

-

By

Organizator koncerta Tragom Olivera, koji će se održati u subotu, 2. prosinca 2023. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, informira sve posjetitelje o sljedećem:

– Početak koncerta bit će u 20 sati.
– Ulazak publike u dvoranu bit će od 19 sati.
– Ulazak u Parter – sjeverni ulaz prizemlje lijevo i desno između ulaza A i D.
– Ulazak na Tribine, Prsten i Teleskopske tribine – ulazi B i D na katu.
– Molba svim posjetiteljima: Dođite na vrijeme da biste izbjegli možebitne gužve i zastoje na parkiralištima ili komunikacijama prema dvorani!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu