Connect with us

Nekategorizirano

Sva lica Dove Fashion.hr-a

Objavljeno

-

Završio je još jedan DOVE FASHION.HR koji se ove godine održavao u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Sve smo pomno pratili, skupljali i sad Vam donosimo u kratko sve. Tko stoji iza cijelog ovog modnog spektakla? Tko je izbačen? Tko nije pozvan, a smatrao se pozvanim? Što nose naši trendseteri i smatramo li ih uopće trendseterima? Koji modni dizajneri su predstavljali svoj rad? I još mnogo zanimljivih stvari…
Tim stručnjaka prevođen izdavačem F.HR-a Vinkom Filipićem i pod kreativnim vodstvom Grge Zečića preuzeli su snimanje kampanje. Nagrađivani fotografi i art direktori Decker & Kutić pobrinuli su za osmišljavanje scenografije kampanje za što je posebno izabran adaptiran stakleni kubus unutar kojeg su smjestili model u haljini kako bi ispred fotoaparata ali i kamere izveli kampanju koja se ujedno transformira u performans. Za modnu fotografiju Romano Decker i Dejan Kutić, koji su preuzeli fotografsku palicu nove kampanje te ujedno i art direkciju dodatno su elaborirali prvotnu ideju Grge Zečića kroz igru s kubusom gdje je uspješno postignuta dinamika više vrsta umjetnosti, odnosno stvorena je uspješna fuzija više razina umjetničke svijesti.  Jedna od baznih ideja kampanje svakako je make-up kojeg je na model prenijela poznata hrvatska vizažistica Ana Rajić.
Na ovom modnom poligonu proljetnu kolekciju predstavili su: Branka Donassy, kuća I-gle, Robert Sever, Ivica Klarić, Igor Galaša, eNVy room, Ivica Skoko, Aleksandra Dojčinović te Ana Maria Ricov. Nova sezona donijela je i nova pojačanja u vidu tri dizajnera: Martine Felje, Damjana Jacića i Alduka. Kao zvijezda-muza kampanje ovog puta to je bila jedna od dvanaest finalistica reality projekta RTL-a Top Model by Vanja Rupena,  Nikolina Jurković.
Simona Šajn uredno se došetala na modnu atrakciju, nakon čega su je organizatori zamolili da ode, jer nije bila ničiji uzvanik.  Na Dove Fashion.hr-u pozvano je oko 450 uzvanika koji su svi odabrani od organizatora ili od dizajnera i nitko mimo toga nije bio unutra.
– Mi ne želimo poznate osobe koje samo žele doći promovirati sebe. Svi uzvanici su tu jer ih je netko pozvao. Više hrvatskih i srpskih celebova koji nisu bili pozvani htjelo je doći na Fashion.hr, ali ovo je modna revija, a ne cirkus i dopustiti nekome da dođe samo da se naslikava zaista nema smisla. Nama su prioritet naši dizajneri te njihovi gosti i klijenti – objasnio je Grgo Zečić.

Ovogodišnji Dove Fashion.hr obilježen je dolaskom mnogih poznatih lica, među kojima su se svakako istakle Petra Nižetić, Jelena Popović Volarić, Lana Jurčević i Nevena Rendeli.
DOVE MEN kolekcija s potpisom Ivice Klarić bila je puni pogodak – poznati muškarci (Goran Bogdan, Gordan Kožulj, Amar Bukvić, Dubravko Šimenc…) nosili su odijela IK STUDIJA kojima se Klarić dokazao kao istinski kvalitetan dizajner. Prvu večee zvijezda j bila lijepa Tatjana Jurić, na sebi je imala jednostavnu haljinicu koja je isticala sve adute. Jelena Popović Volarić odnijela je titulu najbolje odjevene osobe druge večeri, kožna pripijena haljina bila pun pogodak!

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nekategorizirano

SA VOLONTERSKE BURZE: Briga o postavu i komunikacija s posjetiteljima u Noći muzeja u Narodnom muzeju Zadar

Objavljeno

-

By

U petak 26. siječnja se na razini Republike Hrvatske odvija XIX. Noć muzeja.

Na prošlogodišnju Noć muzeja Narodni je muzej Zadar bio po broju posjetitelja drugi u RH, odnosno prvi uzmemo li u obzir broj stanovnika odnosno “bazen” posjetitelja.

“Ove godine zbog našeg razrađenog programa ne očekujemo pad interesa, a da bi ta večer prošla u najboljem redu, potrebni su nam volonteri koji će nam pomoći u brizi o postavu (radi se o nekim od najvrednijih djela hrvatske umjetnosti i zadarske povijesti)”, stoji u objavi iz NMZ.

Za prijavu i detaljnije informacije obratite se putem maila na: muzej.nmz@gmail.com do 24. siječnja.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

Ambulante pune oboljelih od korone, gripe i hripavca. Liječnici upozoravaju na lijek koji često zaboravljamo

Objavljeno

-

By

U prosjeku na tjedan u Hrvatskoj od korone oboli 4.000 ljudi. Uz to svakog dana prijavljuju se slučajevi oboljenja od gripe i hripavca što dodatno opterećuje zdravstveni sustav.

Od covida svaki tjedan oboli u prosjeku 4.000 ljudi, a 45 ih premine. Prijavljenih slučajeva gripe samo prvog tjedna ove godine bilo je više od 800 prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, piše Dnevnik.hr.

Također još ne jenjava ni epidemija hripavca koji može biti koban pogotovo za manju djecu.

Stoga su čekaonice u ambulantama i bolnicama pune pacijenata koji traže liječničku pomoć zbog infektivnih i bakterijskih bolesti dišnih puteva. Liječnicima obiteljske medicine posao se ovih dana udvostručio, a slično je i na hitnim prijemima.

“Dosad nam je obim popovećan, mogureći poduplao se u odnosu na ljeto i jesen, kao što znamo zima je i tada su najčešće bolesti respiratornog sustava”, izjavila je liječnica obiteljske medicine Vedrana Tudor Špalj.

Liječnici također upozoravaju kako ne treba zaboraviti na mogućnost cjepljenja koje može biti spasonosno.

“Cjepljenje kao mjera prevencije protiv gripe, docjeplivanje protiv covida, također trudnice, ukućani, tek rođenih beba i dojenčadi koje nisu redovno cjepljeni da se docijepe protiv hripavca”, izjavila je dr. Andrea Petaros Šuran, voditeljica Odjela za epidemiologiju NZZJZ PGŽ.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

VIŠNJIK: Obavijesti za posjetitelje koncerta Tragom Olivera

Objavljeno

-

By

Organizator koncerta Tragom Olivera, koji će se održati u subotu, 2. prosinca 2023. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, informira sve posjetitelje o sljedećem:

– Početak koncerta bit će u 20 sati.
– Ulazak publike u dvoranu bit će od 19 sati.
– Ulazak u Parter – sjeverni ulaz prizemlje lijevo i desno između ulaza A i D.
– Ulazak na Tribine, Prsten i Teleskopske tribine – ulazi B i D na katu.
– Molba svim posjetiteljima: Dođite na vrijeme da biste izbjegli možebitne gužve i zastoje na parkiralištima ili komunikacijama prema dvorani!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu