Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

JEDNOGLASNO: Marin Čavić je kandidat HDZ-a za načelnika Starigrada

Objavljeno

-

“Obavještavamo vas da je Općinski odbor HDZ-a Općine Starigrad donio jednoglasnu odluku da kandidat HDZ-a na prijevremenim izborima 12. veljače za Općinskog načelnika Općine Starigrad bude Marin Čavić (nad. Marko)“, izvijestio je javnost v.d. predsjednika OO HDZ-a Starigrad dr.sc. Zoran Šikić.

Marin (Marko) Čavić rođen je 1981., diplomirani je ekonomist, te aktualni pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Starigrad i Povjerenik Vlade RH za Općinu Starigrad.

Član je Hrvatske demokratske zajednice.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

NOVA DRAMSKO PLESNA PRODUKCIJA / Geste predstavljaju novu predstavu – u ponedjeljak u HNK Zadar pogledajte “Plan B”

Objavljeno

-

By

Plesna udruga Gesta privodi kraju svoju 23. plesnu sezonu koja je, kažu, bila vrlo intenzivna, ali i vrlo uspješna. 

“Kroz plesnu umjetnost koju njegujemo, svakom produkcijom ispričamo priču. Bajke i priče su djeci neophodne u odrastanju, one ih potiču na kreativno razmišljanje, ali i na mogućnost promatranja izvan okvira. Mašta nam tu omogućava da nemoguće postane moguće, jer upravo je ona dovela čovječanstvo do novih spoznaja , novih otkrića koja je kasnije potaknula ljude na stvaranje nevjerojatnih ideja kroz život.

Našim pričama djecu odgajamo, nudimo im mogućnosti za razmišljanje, kako bi oni postupili u sličnoj situaciji, stoga su glavni likovi u našoj predstavi pod nazivom Plan B, upravo djeca. Kakav plan iz rukava vade naša djeca, vidjet ćete u ponedjeljak u HNK Zadar u 19h.

Kroz naše djelovanje radili smo bajke, mjuzikle, dječje komedije, odlazili smo u prošlost i budućnost, radnja se odvijala u gradu, ali do sada nikada na selu.

Autor svih Gestinih predstava  je umjetnička voditeljica Nena Jurišić,no ovoga puta tekst potpisuju zajedno Nena Jurišić i Sanja Grgina.

 Kroz rad na ideji uvijek imam neku polazišnu točku. Ovoga puta inspiracija za predstavu izvučena je zbog jednog glazbenog broja koji ćemo vidjeti kroz koreografiju. Glazba me uvijek snažno motivira, kroz stvaranje to nikad nisu koraci koje sam odlučila tu smjestiti, u procesu stvaranja pokret izlazi kroz melodiju, ja drugačije ne znam i ne želim raditi.

Nakon što sam naišla na tu skladbu znala sam da ću pronaći priču u sebi,  zapravo inspiracija je došla vrlo brzo. Kao uvijek pričom šaljemo poruku koja treba ostati negdje duboko u nama.

SVATKO MOŽE IZ ONOG NAJMANJEG, STVORITI ONO NAJVEĆE, AKO IMA DOVOLJNO VJERE,VOLJE,STRPLJIVOSTI I ODVAŽNOSTI.

U predstavi glume glumci kazališta lutaka Zadar Lino Brozić, Ana Cmrečnjak, Sanja Grgina, djevojčice Franciska Mustać i Ines Barančić , a režiju kao i uvijek potpisuje Sanja Grgina.

U predstavi sudjeluje osim glumaca i cijeli plesni ansambl Geste od onih najmanjih plesača, do plesača koji nas ove godine napuštaju odlaskom na fakultet.

Radujemo se ponedjeljku i ovim putem pozivamo sve da nam se pridruže. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni HNK Zadar”, stoji u objavi koju potpisuje umjetnička voditeljica Geste Nena Jurišić.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

7-DNEVNA PROGNOZA / Tjedan pred nama u znaku kiše i juga. Najviše sunca u ponedjeljak

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas u većini krajeva umjereno do pretežno oblačno, ponegdje s kišom te pljuskovima s grmljavinom. Pljuskovi lokalno mogu biti izraženiji, osobito u središnjoj Hrvatskoj. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i jugoistočni, na zapadu unutrašnjosti sjeveroistočni, a uz obalu ponegdje i bura, osobito na sjevernom dijelu lokalno s jakim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka od 18 do 23, na istoku i ponegdje na Jadranu do 25 °C.

U ponedjeljak djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano. Uz jači razvoj oblaka sredinom dana i poslijepodne mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, uglavnom u Lici i unutrašnjosti Dalmacije. Ujutro ponegdje u unutrašnjosti moguća magla. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, ujutro uz obalu bura. Najniža jutarnja temperatura od 9 do 14, na Jadranu između 14 i 19 °C. Najviša dnevna od 22 do 27 °C.

IZGLEDI VREMENA:

U ponedjeljak većinom sunčano, osobito na Jadranu. Poneki je pljusak ili malo kiše moguće uglavnom u Gorskoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. U utorak promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ponegdje kiša i grmljavina, najviše sunca na istoku. U srijedu djelomice sunčano, mjestimice kiša te grmljavina, a vjerojatnost za oborinu najmanja na sjevernom dijelu Jadrana. U jutarnjim satima u pojedine dane na kopnu moguća magla. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, ponegdje umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu slab i umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, u ponedjeljak i srijedu u jutarnjim satima mjestimice uz obalu bura, uglavnom na sjevernom Jadranu. U unutrašnjosti toplije nego u nedjelju, a na Jadranu će se zadržati podjednaka temperatura.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VRIJEME ZA SPIZU? / Danas u Zadru rade ove trgovine i trgovački lanci…

Objavljeno

-

By

Donosimo raspored rada većih marketa i supermarketa, odnosno trgovačkih lanaca u Zadru ove nedjelje…

BAUHAUS:

od 9 do 14

KAUFLAND:

zatvoreno

EUROSPIN:

zatvoreno

HEY PARK

zatvoreno

TOMMY

Bože Peričića 5 – od 8 do 14

Skradinska 8 – od 7 do 13

Trg Damira Zdrilića 1 – od 7 do 20

KONZUM:

Frane Petrića 10 – od 7 do 13

Uvala Bregdetti 23 – od 7 do 13

Polačišće 2 – od 7 do 13

LIDL:

zatvoreno

INTERSPAR

zatvoreno

PLODINE

zatvoreno

SUPERNOVA:

zatvoreno

STUDENAC:

Ulica Antuna Barca 58 – od 7 do 21

Ulica Ivana Skvarčine 18 – od 7 do 21

Šibenska ulica 9C – od 7 do 21

Knezova Šubića Bribirskih 3 – od 7 do 21

RIBOLA

Vukovarska 6a – od 7 do 20

Krste Odaka 5a – od 7 do 21

PEVEX

od 8 do 14

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu