Connect with us

magazin

FOTOGALERIJA Zaton Holiday Resort obilježio četrdeseti rođendan

Objavljeno

-

Kako bi dostojno obilježio veliki jubilej, 40 godina uspješnog poslovanja, Zaton Holiday Resort ove je sezone za svoje mnogobrojne goste priredio sadržajan kalendar događanja kojima je osobito obilovao protekli tjedan. Osim pool party-a organiziranog na prostorima bazenskog kompleksa, glazbe uživo u restoranima i barovima, nikad bogatijeg programa na ljetnoj pozornici gdje su odigrane brojne predstave i mjuzikli za djecu i odrasle, proteklog vikenda održana je i središnja proslava s bogatim zabavnim sadržajima na plaži.

“Zaton Holiday Resort jedan je od prvih domaćih turističkih subjekata koji je znao prepoznati važnost ulaganja u dodatne sadržaje u turizmu, od sporta i rekreacije do animacije i zabave. Takav jedinstven koncept turističke ponude, zadržali smo i danas te ga iz sezone u sezonu dodatno unaprjeđujemo. Prigodom velikog jubileja, proslave 40 godina uspješnog poslovanja, gostima smo htjeli pokloniti doživljaj za pamćenje te im na taj način zahvaliti na ukazanom povjerenju, kako onima koji su kod nas prvi put, tako i onima koji nam se svake godine uvijek i rado iznova vraćaju”, istaknuo je Frane Skoblar, voditelj marketinga u Turisthotelu.

Resort je za svoj okrugli 40. rođendan pripremio i 40 atraktivnih nagrada, među kojima je bio i sedmodnevni boravak u Resortu u idućoj godini. Osim u vrijednim nagradama, gosti su na središnjoj proslavi imali priliku uživati i u plesnim i pjevačkim performansima, a vrhunac večeri bio je Rock Me Up Show te live nastup banda koji je izvodio najveće rock hitove uz pratnju profesionalnih plesača i posebnih efekata. U sklopu središnje proslave, priređeno je i posebno iznenađenje – water mapping, koje je dodatno oduševilo brojne velike i male goste Zaton Holiday Resorta.

Dodatnu festivalsku draž događanju dale su i za ovu prigodu posebno dekorirane kućice s bogatom ugostiteljskom ponudom, a mirisi obližnje borove šume i drugog autohtonog bilja te neposredna blizina mora stvorili su čarobnu atmosferu.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

URBOFON LIVE / Glazbeni arhitekti u Providurovoj: Zagrebački indie rockeri Orvel pozivaju na energičnu svirku i ples

Objavljeno

-

By

Ne propustite priliku biti dijelom još jedne glazbene čarolije u okviru cjelogodišnjeg koncertnog programa Urbofon Live, koju će 11. svibnja u Providurovoj palači prirediti Orvel.

Zagrebački indie rock bend osnovan 2011. godine, po prvi put će zasvirati pred zadarskom publikom i pokazati zašto svojim glazbenim izričajem ostavlja neizbrisiv trag na domaćoj glazbenoj sceni.

Frontmen Igor Ilić (električna gitara, bas gitara, bubnjevi i sintesajzer), Marko Čorokalo (bas gitara), Petar Novak (bubnjevi, električna gitara, bas gitara), Karlo Uchytil (sintesajzer i električna gitara) i Marko Jankek (električna gitara) već više od desetljeća pronose svježinu i pozitivnu energiju domaćim eterom spajajući elemente rocka, indie rocka, art rocka i synth popa kreirajući pritom svoj prepoznatljivi zvuk.

Ponosni su vlasnici triju studijskih albuma “Dani” (2015.), “Div” (2019.) i “Priče o putovanjima i stajanju na mjestu” (2022.), ali i dviju nominacija za najbolje video uratke – “Ovo nije zapad” nominiran 2015. za najbolji spot godine i montažu na Split spot festivalu i “2020” nominiran za najbolji Indie video na Adria Muzzik Video Awards 2020. godine.

Uz to, njihov posljednji album “Priče o putovanjima i stajanju na mjestu” priskrbiojeOrvelu nagradu Moj prvi Music Pub, u istoimenoj glazbenoj emisiji Hrvatskog radija, za grupu godine.

Ne propustite doživjeti Orvel uživo jer nas na svom premijernom nastupu u Zadru momci vode kroz presjek svoja tri albuma i garantiraju vrhunsku glazbenu večer.

Koncert se održava 11. svibnja 2024. godine u polivalentnoj dvorani Providurove palače u Zadru, s početkom u 21 sat.

Za osvježenje se brine Varoška Pivovara.

Ulaznice po cijeni od 5 EUR mogu se kupiti:

putem Entrio sustava za prodaju ulaznica

u Udruzi Prizma na adresi Ul. Nadbiskupa Nikole Matafara 2, Zadar od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati,

na ulazu u Polivalentnu dvoranu Providurove palače na dan koncerta od 20 sati.

O Urbofon Live programu

Urbofon Live je cjelogodišnji koncertni program koji prati domaću nezavisnu glazbenu scenu zamišljen kao svojevrsni nastavak na radijsku emisiju Urbofon koja se od 2018. godine emitira na HR Radio Zadru. Ciljevi programa su razvoj i upoznavanje publike s recentnom hrvatskom nezavisnom glazbenom scenom, jačanje lokalne glazbene scene kroz povezivanje i umrežavanje s glazbenicima iz cijele Hrvatske, pozicioniranje Zadra na koncertnu kartu urbane glazbene scene u Hrvatskoj, razvoj kompetencija mladih u području kulturnih i kreativnih industrija kroz volonterski program i iskustveno učenje. Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija, Hrvatskog društva skladatelja i Turističke zajednice Grada Zadra, a održava se u suradnji s Koncertnim uredom Zadar i uz podršku Varoške Pivovare, Papice i Centra nezavisne kulture Zadar.

 
Nastavi čitati

magazin

SV. FILIP I JAKOV: M.O.R.T., Kriptidi i Rich Man na ovogodišnjem izdanju Fjaka Film Festivala

Objavljeno

-

By

Nakon brojnih festivalskih i klupskih nastupa, slavlje će ovogodišnjeg izdanja Fjaka Film Festivala u subotu 04.05. u 22:00 h hrabro zaokružiti ponajbolji rock bend u Hrvatskoj; M.O.R.T. Opasni riffovi, razorna ritam sekcija, sirova svirka i katarzična izvedba sigurno će ujediniti energiju benda i publike. “Meni se skače” “Samo se ti smiji”, “Mali Isus”, “Buka u glavi”, “Draga majko”, “Nibiru”, “Nina”, “Na cesti”, “Plamen što kriješ” i “Olovni vojnici” odjekivat će kinom u Sv. Filip i Jakovu.

Od albuma prvijenca, “Vrhunsko dno” 2012. godine, M.O.R.T. iza sebe broji više od 400 koncerata i nastupe izvan regije. Između ostalog, može se izdvojiti mini-turneja u Londonu, Liverpoolu, Irskoj, kao i nastup u bugarskom Plovdivu 2018. godine. Bend je također nekoliko puta bio nominiran i za Porin 2015. godine. Osim nominacije za najboljeg izvođača godine, bendov treći studijski album, “Tužna kocka” nominiran je za rock album godine.

Zadarski autorski bendovi

Danas nas pak očekuje nastup dva vrhunska zadarska autorska benda; “Kriptidi” i “Rich Man”.

“Rich Man” je osnovan 2015. godine u Zadru s idejnim ciljem sviranja blues-rock klasika kao uvertira za stvaranje autorskih pjesama. Prva postavka benda djeluje kao četvorka a nedugo zatim u bend dolazi Renata Železnjak kao vokal te donosi svoje autorske materijale. Spletom okolnosti sredinom 2016. godine bend nastavlja s radom kao duo (Renata Železnjak i Marin Perica) te Renata uz vokal preuzima gitaru i i usnu harmoniku. Kao dvojac, zajedno rade na autorskom materijalu, predstavljajući tzv. “minimalizam”, nastupajući po koncertima i festivalima. Početkom 2018. godine bendu se priključuje basist Luka Baranović, a zatim od 2019.- 2023. godine zamjenjuje ga basist Eduard Plećaš. Ponovna izmjena događa se 2024. godine kada se bendu pridružuje basist Igor Punoš.

Bend je do sada nastupao na mnogim festivalima autorskih bendova (u sklopu festivala “Čuješ” u Ksetu, “St-art-u u Splitu, Kingfestu u Kninu, Rastok Festu u BiH…), motorijadama i gitarijadama u Zadru, Kninu, Splitu, Osijeku. Svoj prvi nastup bend je obilježio na “Summer Mul Blues” festivalu u Salima. 

“Kriptidi” su se pojavili u Zadru krajem 2016. godine. Taj bend čine iskusni članovi koji već godinama djeluju na underground sceni a ulogu frontmena preuzeo je zadarski underground pjesnik i kantautor Roberto Vodanović „Čopor” čiji su atmosferični, nadrealni i angažirani tekstovi istovremeno prožeti jezom svakidašnjice, pobunom, ali i suptilnim humorom. “Kriptidi” su glazbeno putovanje u nepoznato čak i dobrim poznavateljima rock glazbe. Može se reći da njihova glazba uključuje izvjesne elemente bluesa, punka, noise-a i apsurdnog popa, ali zasigurno će svaki slušatelj imati svoj doživljaj ovog unikatnog benda.

7. FJAKA film festival održava se u prostorijama DKC Kina Sv. Filip i Jakov u organizaciji udruge Super 8, a ove godine će svi filmoljupci i ljubitelji dobre svirke imati priliku uživati u projekciji kultnog filma “Carrie” i dva nova klasika žanra; “Ready or Not” i “Descent”, ali i u hrani, piću te svirkama tri navedena benda.

PROGRAM

Petak, 3. svibnja

18:30   Otvorenje: izložba filmskih plakata

19:00   Ready or Not (2019), 95 min

21:00   Descent (2005), 99 min

22:30   Svirka: “KRIPTIDI” & “RICH MAN” (ZD)

Subota, 4. svibnja

19:00   Otvorenje: izložba filmskih plakata

20:00   Carrie (1976), 98 min

21:30   Razgovor s dr.sc. Jelenom Kupsjak

            Tema: Tjelesna autonomija i horor

22:00   Svirka: M.O.R.T.                                

Ulaz na sve sadržaje je besplatan.

Festival se održava po pokroviteljstvom Općine i Turističke zajednice Sv. Filip i Jakov te udruge “Napredak”.


 
Nastavi čitati

magazin

Kako prepoznati psihopata za samo pet minuta: Psihijatri primjenjuju ove trikove

Objavljeno

-

By

Pexels

Psihijatar otkriva brzi trik za otkrivanje psihopata!

Nitko ne želi biti okružen psihopatima, ali kako ih prepoznati? Prema članku u Inc. Magazine, postoji nekoliko znakova koje možete primijetiti u roku od 5 minuta, prenosi krstarica.com.

Psihopati vole razgovarati o određenim temama

Psihopati se često fokusiraju na razgovore o hrani, seksu i novcu, a manje spominju obitelj, religiju i duhovnost. Ako primijetite da netko često ističe svoje fizičke užitke ili materijalno bogatstvo, možda je vrijeme da budete oprezni.

Psihopati imaju planove, ali im često nedostaje akcije

Imaju izuzetno visoko mišljenje o sebi i često sebe vide kao središnju figuru. Iako navode svoje ciljeve, često nemaju konkretnu strategiju za njihovo postizanje. To je suprotno od uspješnih pojedinaca koji detaljno planiraju svoje korake prema cilju.

Psihopati ne oponašaju neverbalne izraze drugih

Empatične osobe često oponašaju neverbalne signale sugovornika, ali psihopati ne. Egocentrični su i ne reagiraju na tuđe signale.

Psihopati su usmjereni na nagrade pod svaku cijenu

Mozak psihopata reagira na nagrade s puno više dopamina nego mozak prosječne osobe, što ih čini posebno motiviranima da traže nagrade.

Psihopati vole raditi za loše šefove

Zbog nedostatka empatije, psihopati mogu napredovati pod zahtjevnim i arogantnim šefovima jer se ne uzbuđuju zbog stresa ili neprijateljskog ponašanja.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu