Connect with us

Sport

KONTINURANI NAPREDAK Antonio Perica: “Ponosni smo na još jednu uspješnu sezonu”

Objavljeno

-

foto: NK Zadarnova

Nakon čak 196 odigranih službenih utakmica u osam uzrasnih kategorija od papalina do juniora, možemo reći da je natjecateljska sezona 2021./22. za Nogometni klub Zadarnova i službeno zaključena. I u trećoj godini postojanja naš klub je nastavio rasti, kako u broju članova, kojih je trenutačno 240, tako i u broju momčadi u natjecanju te ono što je najvažnije, u svim segmentima koji su bitni za sportski razvoj djece. A taj napredak prate i rezultati.

I ove godine naš je klub nastavio s metodom praćenja utakmica mlađih dobnih kategorija (izuzev kadeta i juniora) bez naglašavanja rezultata, odnosno “sirovih” brojki primljenih i postignutih zgoditaka. Rezultat je u sportu, naravno, ono konačno mjerilo tko je u nečemu bio bolji, no naš cilj je prvenstveno da djeci, uz učenje nogometnih vještina, usadimo prave vrijednosti sporta, a tek onda im približimo važnost rezultata.

Odnos prema radu i treningu, poštovanje prema suigračima i treneru, prema protivnicima i sucima, fair-play na terenu i van njega, timski duh i zajedništvo, kako se nositi s pobjedama i porazima, sve su to detalji koji djecu izgrađuju, ne samo u sportskom, već i u ljudskom pogledu. Trenutak kada vidimo da smo to postigli kod naše djece, za nas je najveća pobjeda. A rezultati, oni su tu da nas prate, da nas vesele i rastužuju, da nas uče da će život biti pun pobjeda i poraza, ali u konačnici je najvažnije da iz svega toga, ma kakav ishod bio, iziđemo kao pravi sportaši i ljudi.

Pa evo napokon i malo rezultata. Ove sezone na razini županije natjecale su se čak tri momčadi naših papalina, dvije tića i jedna mlađih pionira, dok su kadeti i juniori igrali Dalmatinsku ligu u suradnji s partner klubom Hrvatskim vitezom.

Papaline I su u 1. MŽNL odigrale odličnu sezonu i završile na 4. mjestu, a naš Toma Ružić bio je najbolji strijelac lige sa 26 postignutih golova.

Nastupili su: Šimun Šatalić, Roko Bračić, Lovre Kotrulja, Karlo Bilaver, Toma Ružić, Antonio Smokrović, Vice Jurlina, Petar Zrilić, Kristan Bušić, Luka Paleka. Trener: Antonio Perica.

Papaline II su igrale 2. MŽNL i na kraju osvojile drugo mjesto.

Nastupili su: Marino Kolanović, Niko Miočić, Duje Stojić, Laurent Frroku, Granit Memqaj, Filip Bunja, Tomislav Kovačević, Karlo Batur, Dominik Wayde-Kimbrough, Antonio Smokrović, Ivan Bašić, Tome Rončević, Niko Miletić, Vice Sakić, Luka Galošić, Ivan Šušić, Luka Paleka. Trener: Roberto Viduka.

Naša najmlađa momčad u natjecanju, papaline III, također je igrala 2. MŽNL van konkurencije i završila na vrlo dobrom petom mjestu.

Nastupili su: Adrian Ivić, Luka Rogić, Marko Marina, Stipe Marina, Dino Mavra, Mihael Brkljača, Ivano Surać, Duje Škoda, Dominik Pandža, Josip Trupac, Noa Sekula, Leo Perica, Šimun Orlović, Aleksandar Tomasov, Jakov Surać, Noah Gabriel Surać, Ivan Vuleta, Noa Zekić, Mateo Paša, Mauro Paša, Šime-Robert Perinović. Trener: Patrik Puljić.

Obje momčadi tića također su odigrale jako dobru sezonu, ostavši zamalo izvan “pobjedničkog postolja”. Tići I su 1. MŽNL završili na četvrtom mjestu, baš kao i tići II 3. MŽNL.

Tići I: Lukas Brkljača, Niko Nimčević, Marin Maračić, Karlo Pavlović, Roko Odžaković, Lovre Vuković, Luka Džaja, Ivano Perica, Daniel Režan, Vice Vedrić, Gabriel Baričević, Kristiano Samardžić, Matija Jurić. Trener: Roberto Viduka.

Tići II: Vito Paleka, Marko Tomašek, Ivan Katavić, Noa Colić, Nikola Popović, Mateo Vukić, Lovre Perinović, Jakov Dubravica, Lovre Krpeljević, Luka Korda, Maxim Brkljačić, Damir Vuković, Niko Galov, Niko Rončević, Toni Jurjević, Mate Buljat, Petar Pavičić, Šime Rogić, David Garibović, Gabrijel Živković, Rafael Puhalović, Jakov Milološa, Duje Šustić, Kristijan Pejić. Trener: Marko Jurlina.

Posebne pohvale zaslužuje momčad mlađih pionira, koja u sezonu nije ušla s velikim očekivanjima, a završila je na drugom mjestu 2. MŽNL.

Nastupili su: Mateo Odžaković, Mihovil Pedić, Marko Mrkić, Filip Brkljača, Ante Jurlina, Marko Škara, Gabriel Šušić, Ivano Lisica, Matko Katavić, Luka Šestan, Jure Batur, Ante Šimun-Šikić, Ivano Čolak, Matija Babić, Miro Antišin, Josip Šokota, Anđelo Kovačević, Mihael Bučić, Daniel Režan, Vice Vedrić, Lovre Vuković, Gabriel Baričević, Luka Džaja. Trener: Damir Ivančić.

Kadeti i juniori, čiji smo put u 2. Dalmatinskoj ligi na našim stranicama pratili iz kola u kolo, na kombiniranoj su ljestvici završili na petom mjestu.

Uz sve to, tu su i naši prednatjecatelji od 4 do 6 godina, koji su također, uz učenje osnovnih sportskih elemenata, zaigrali i prve prijateljske utakmice.

– Kada podvučemo crtu ispod još jedne duge i zanimljive sezone, moram reći da smo jako zadovoljni. Prvenstveno time kako se naši polaznici razvijaju, a onda i kakve smo rezultate postigli. Kada se uzme u obzir da klub postoji tek tri godine, mislim da možemo biti itekako ponosni na ono što smo ostvarili – kaže Antonio Perica, voditelj škole nogometa.

Od prvoga dana jedna od naših misli vodilja je ona “korak po korak”, a ponekad ti koraci budu i veći nego što sami očekujemo.

– Napredak kojega smo ostvarili u ove tri godine potvrđuje nam da je put kojega smo zamislili od početka ispravan i zato od njega nećemo odustajati. Vjerujemo u ono što radimo, a interes koji su za rad naše organizacije te za neke naše članove iskazali i prvoligaški klubovi nam je još jedna potvrda toga.

Naša sportska obitelj svake je godine sve šira u svakom pogledu.

– Moram se i ovim putem zahvaliti svim našim trenerima i suradnicima, koji svakodnevno rade na unapređenju kluba u svim segmentima. Sve što smo postigli je plod zajedništva te predanog i dobro planiranog rada. Pokazali smo da se uz veliku ljubav prema nogometu mogu napraviti kvalitetne stvari za “zadarsku dicu” i na tome ćemo ustrajati.

Kakvi su planovi za budućnost?

– Ima ih puno, ali prije svega pred nama su još dva turnira i treninzi do kraja mjeseca pa zatim kratak odmor i “punjenje baterija”. Povratak na teren planiran je početkom kolovoza, a onda nastavljamo dalje vođeni našom vizijom da postanemo klub na ponos grada Zadra i misijom da odgajamo generacije nogometaša. S nestrpljenjem čekamo sljedeću sezonu i veselimo se novim izazovima – zaključio je Perica.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

(FOTOGALERIJA) BBK Pakoštane organizirao tradicionalni MTB Maraton Vransko jezero za Praznik rada

Objavljeno

-

By

foto: Marijan Domislović

I ove godine, tradicionalno u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Pakoštane i TZ Pakoštane održan je MTB Maraton Vransko jezero.

Možemo reći da je MTB Maraton Vransko jezero prepoznat u biciklističkom svijetu kao dobro pripremljena utrka sa dobro označenom stazom koja privlači sve veći broj ljubitelja biciklizma.

“Svake godine se trudimo da organizacija bude što bolja, puno pažnje ulažemo u organizaciju i provedbu. Jako je puno popratnih stvari prije,tijekom i nakon utrke koje se trebaju odraditi, a odrađuju ih volonterski članovi Brdsko biciklističkog kluba Pakoštane. Članovi kluba izdvajaju dosta svog slobodnog vremena kako bi sve bilo besprijekorno i spremno na vrijeme. Mogu reći da sam zahvalan našem timu i čestitam svim članovima BBK Pakoštane na još jednoj uspješno organiziranoj utrci.”- rekao nam je Ivan Kurtov, predsjednik BBK Pakoštane

Ove godine na Maraton Vransko jezero prijavilo se 130 natjecatelja, najviše prijavljenih natjecatelja bilo su domaći vozači, prijavio se i veliki broj slovenskih vozača koji već

tradicionalno u velikom broju pohode maraton Vransko jezero

Staza se sastoji od 33km i 350m uspona, nije tehnički zahtjevna pa je pogodna za sve natjecatelje koji su zaljubljenici u biciklizam i za sve one koji se tek počinju natjecati u brdskom biciklizmu.

“Ove godine naš klub slavi 10.godina od osnutka, a u rođendanskoj godini i dan prije utrke dočekali smo 4 nova kilometra staze uz Vransko jezero. Tih 4 kilometra možda zvuči malo, ali zbog tih 4 kilometra imamo zatvoreni krug oko Vranskog jezera, koji svim biciklistima, turistima i ljubiteljima boravka u prirodi omogućava vožnju oko Vranskog jezera bez vožnje po Jadranskoj magistrali.  Ovim putem želimo se zahvaliti Parku prirode Vransko jezero i djelatnicima parka koji su navedeno i omogučili.”- naglasili su iz BBK Pakoštane

Najbrži natjecatelji bio je Roko Doljanin iz BBK Posedarje, a najbrža natjecateljica Sabina Rzepka.

“Od naših domaćih natjecatelja moramo pohvaliti Lidiju Zubac koja je osvojima 3.mjesto u kategoriji rekreacija žene i Roka Banđena koji je svoju biciklističku priču u dresu BBK Pakoštane započeo prošle godine upravo na Maratonu Vransko jezero a ovo godine osvojio 3.mjesto u kategoriji rekreacija muškarci. Moramo spomenuti i mlade članove BBK Pakoštane koji su odvozili maraton u pratnji starijih članova kluba a to su Marko Arsov i Maro Stojanov i našu sada već iskusnu natjecateljicu Maratona Vransko jezero Laru Krpetu.”- naglasili su iz BBK Pakoštane

Ukupni poredak po kategorijama:

SPORT M

1. Roko Doljan

2. Gregor Krajnc 

3. Miran Kovačić

SPORT Ž

1. Sabina Rzepka

2. Silvija Orlović 

3. Dora Čičić Šain

REKREACIJA M

1. Mitja Kit

2. Rajko Zvonar 

3. Roko Banđen

REKREACIJA Ž

1. Andriana Čobanov

2. Sanja Panić

3. Lidija Zubac

E-bike M

1. Grgo Franin Pečarica

2. Marko Bojanić

3. Renato Majić

E-bike Ž

1. Leja Košir

2. Irena Hošpel

3. Janja Černjavić

“Ovim putem se još jednom zahvaljujemo TZ Pakoštane, svim članovima kluba i volonterima. Kao i Vina Karaba, Opg Čelina, Ilirija, Maškovića han, Dalmaland koji su osigurani nagrade za pobjednike i ukupne pobjednike i Maraski za osvježenje na stazi.”- naglasili su iz BBK Pakoštane.

 
Nastavi čitati

Sport

TENISOM DO ZDRAVLJA / Od ponedjeljka u Zadru humanitarni teniski turnir – igra se za Cukriće i Udrugu za Down sindrom

Objavljeno

-

By

Nakon uspješno održana dva humanitarna turnira Tenisom do zdravlja, vrijeme je da i po treći puta u Zadru zajednički napravimo lijepe stvari za našu zajednicu, stoji u najavi iz Teniskog kluba Zara.

Ovogodišnji turnir Tenisom do zdravlja počinje 6. svibnja 2024., a sudionike turnira i finaliste ćemo bodriti dva tjedna.

Cilj ovogodišnjeg turnira je podizanje svijesti o osobama s Down sindromom  i osobama oboljelima od šećerne bolesti  te omogućavanje daljnjih terapijskih postupaka za članove Udruge za Down sindrom Zadar i Udruge Cukrići Zadar.

“S obzirom na to da se trudimo svake godine napraviti još i više, treći turnir Tenisom do zdravlja obogatiti ćemo i Pub kvizom teniske tematike koji će se održati 15. svibnja 2024. u 20:30 sati u caffe baru Porat.

Prijavite se na kviz putem e-mail adrese klisej@yahoo.com. Prostora ima za 20 ekipa po 5 članova pa požurite jer se mnogo ekipa već prijavilo.

S obzirom da je događanje humanitarnog karaktera, nema klasične kotizacije nego će na samom kvizu biti postavljena kasica za dobrovoljne priloge. U prijavi je potrebno navesti ime ekipe i broj članova. Nagrade za najbolje plasirane ekipe osigurava cafe bar Porat. Vidimo se jer zaista, dobro je činiti dobro”, poručuju iz Kluba.

 
Nastavi čitati

Sport

5. SVIBNJA / Niko Kovač dolazi u Zadar trčati Wings for Life World Run 

Objavljeno

-

By

Bivši kapetan i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač dolazi u Zadar trčati 5. svibnja za one koji ne mogu, na 11. izdanju Wings for Life World Run utrke.

Zadar će i ove prve svibanjske nedjelje biti krcat pozitivnom energijom. Ukupno 8 tisuća natjecatelja velikog srca jurnut će točno u 13 sati s Liburnske obale, ujedinjeni u želji učiniti ozljede leđne moždine izlječivima.

A među njima će biti i jedno svima poznato lice. Riječ je o proslavljenom bivšem nogometašu Niki Kovaču. Poznat po svojoj borbenosti i disciplini na travnjaku, Kovač je početkom novog milenija bio kapetan i jedan od najvažnijih igrača hrvatske nogometne reprezentacije.

U klupskoj karijeri može se pohvaliti da je osvojio dvostruku titulu s Bayernom 2003. godine, a igrao je još za Herthu, Bayer Leverkusen i HSV. Igračku karijeru je završio titulom u Austriji s Red Bull Salzburgom 2007. godine, a s istim klubom je kao pomoćnik započeo i svoju trenersku karijeru.

Danas 52-godišnji strateg može također reći da je vodio hrvatsku reprezentaciju kao izbornik na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, nakon čega je s Eintrachtom oduševio osvajanjem njemačkog Kupa 2018. godine. Ponovio je kao trener dvostruku krunu iz igračkih dana s Bayernom 2019. godine, a zatim je još trenirao Monaco i Wolfsburg.

Sada jedan od najcjenjenijih hrvatskih trenera dolazi u Zadar, gdje će se pridružiti zaljubljenicima u kretanje koji iz godine u godinu neumorno trče za one koji ne mogu, u humanitarnoj utrci u kojoj stopostotna vrijednost svih startnina i donacija ide za istraživanja ozljeda leđne moždine.

Iako je zadarski Wimgs for Life World Run rasprodan, još uvijek se možete prijaviti i sudjelovati na utrci uz aplikaciju bilo gdje, osim u Zadru.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu