Connect with us

Sport

VIŠNJIK: Ukrajinska reprezentacija u mažoret-sportu na pripremama u Zadru

Objavljeno

-

Od 22. do 26. lipnja 2022. u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku bit će održano 17. Europsko prvenstvo u mažoret-sportu. Zbog nemogućnosti održavanja planiranih natjecanja tijekom 2020.-e i 2021.-e godine, ovo je prvo MWF/Europsko prvenstvo nakon 2019.-e godine i za sve sudionike ima izuzetan značaj.

U različitim uvjetima  timovi su se pripremali za nacionalna kvalifikacijska natjecanja , uložili  nevjerovatne napore da bi mogli  svojim rezultatima ostvariti nominaciju za sudjelovanje na MWF/Europskom prvenstvu, a nakon toga i MWF/Svjetskome prvenstvu /Nur Sultan-KZ,22.-25.09. 2022. Prema najavama organizatora na Višnjiku će se okupiti gotovo 4 tisuće sudionika.

Nevjerovatnu  snagu,energiju, sportski duh i ljubav prema mažoret sportu pokazali su članovi Ukrajinske reprezentacije koja svoje posljednje pripreme , po prvi puta zajedno, odrađuje u Zadru u dvorani Krešimira Ćosića  na Višnjiku o čemu nam je više kazala Anna Domnich, voditeljica ukrajinske reprezentacije u mažoret sportu:

-Prije rata smo lijepo živjeli, radili i trenirali, međutim kako što znate u našoj se zemlji dogodio rat kojeg nitko od nas nije očekivao. Nakon toga razmišljali smo kako nastaviti s treninzima i natjecanjima jer su naše članice uslijed agresije na Ukrajinu raseljene svugdje po svijetu, a neke su djevojke ostale i na okupiranom području. Nismo imale ni rekvizita ni interneta koji bi nam omogućio online treniranje. Nismo znale što napraviti jer smo ipak željele sudjelovati na ovom Europskom prvenstvu. Također, i jer smo sudjelovale na Europskom prvenstvu na Višnjiku i prošle godine. Tada nismo bile niti svjesne koliko je to za nas bilo sretno razdoblje, ispričala nam je Anna.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-mažorez-mažoretkinje-mazoretkinje-ukrajina-ukrajinke-trening-pripreme

Usprkos teškim ratnim okolnostima prevladala je želja da ukrajinska reprezentacija ipak sudjeluje na natjecanju kako bi se ljudima u svijetu i na ovaj način podigla svijet o zbivanjima u toj zemlji:

-Tako da smo počele vježbati on line i bez pom pona te smo naše majce koristile umjesto pom pona. Za Europsko prvenstvo smo uspjeli okupiti 80 djece. Neka su stigla čak iz Kanade i SAD-a i prešle su dug put da bi došle u Zadar. Većina ih je u Europi, a neka su i u Ukrajini. Svi imamo veliku motivaciju kako bi Ukrajinu predstavile na najbolji mogući način, nastavila je Anna.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-mažorez-mažoretkinje-mazoretkinje-ukrajina-ukrajinke-trening-pripreme

Ukrajinska reprezentacije svojim će nastupom otvoriti 17. Europsko prvenstvo u mažoret-sportu:

-Naša izvedba bit će posvećena svim ljudima u našim gradovima i budućnosti Ukrajine jer vjerujemo da su djeca naša budućnost i da će Ukrajina biti neovisna i dio Europske unije, istaknula je Anna.

Također, zahvalila je ŠC Višnjik što je ukrajinskoj reprezentaciji omogućena dvorana za pripreme:

-U Zadru se svi osjećamo jako dobro, smještaj i uvjeti za trening su odlični. Uz podršku svih vjerujemo u dobar plasman na natjecanju.

17. EP u mažoret-sportu počet će 22. lipnja 2022. otvaranjem u devet sati u Dvorani Krešimira Ćosića. Nastupit će timovi iz Poljske, Slovenije, Mađarske, Luksemburga, Češke, Bugarske, Italije, Slovačke, BiH, Crne Gore, Ukrajine, Srbije i Hrvatske. Prvenstvo će završiti svečanom ceremonijom 26. lipnja 2022.

Izvor: ŠC Višnjik

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Sport

Borna Ćorić na Višnjiku se sprema za Umag!

Objavljeno

-

By

Hrvatski tenisač zadarskoga podrijetla Borna Ćorić, trenutačno 201. na ATP listi, u teniskom kompleksu Športskoga centra Višnjik priprema se za nastup na ATP-u Umag krajem srpnja ove godine.

Nakon uspješnoga povratka na turnirima u Italiji, gdje je trijumfirao u Parmi, Borna je Ćosić imao nakanu nastupiti na Wimbledonu, ali je u jednom trenutku odustao zbog ozljede ramena.
Sljedeći turnir u njegovu planu nastupa je umaški ATP, na kojemu nije igrao od 2019. i gdje će u konkurenciji s nizom izvrsnih igrača, poput Španjolca Alcazara, Talijana Sinnera i Fogninija, Danca Runea i drugih nastojati ostvariti što bolje postignuće kako bi zaradio nove bodove za prodor prema boljem plasmanu na ATP listi.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-tenis-borna-ćorić-trening-pripreme

Kao i uvijek, Borna je prezadovoljan optimalnim uvjetima u teniskom kompleksu ŠC-a Višnjik gdje je bio već nekoliko puta na pripremama i različitim okupljanjima. Isto tako rado se sjeća sjajnoga meča polufinala Davisova Kupa iz 2018. kad je Hrvatska, baš zahvaljujući njegovim sjajnim igrama, pred krcatim tribinama (po devet tisuća gledatelja svaki dan!) na glavnom terenu Višnjika nadigrala i pobijedila SAD 3:2 i plasirala se u finale potom pobijedivši Francuze. Ćorić je u meču s Amerikancima ostvario dvije pojedinačne pobjede. Najprije s Johnsonom 6-4, 7-6, 6-3, potom u odlučujućem meču s Tiafoeom 6-7, 6-1, 6-7, 6-1, 6-3.

Na zemljanim terenima, uz tehničku potporu ŠC-a Višnjik i TK-a Zadar 08 i pratnju oca Damira, Borna Ćorić svakodnevno odrađuje svoj program s trenerom Matom Delićem.

Izvor: ŠC Višnjik

 
Nastavi čitati

Sport

PK JADERA: Završena obuka neplivača i škola plivanja za 9 učenika OŠ Vladimir Nazor Škabrnja i Prkos

Objavljeno

-

By

29.06.2022. godine uspješno je završio još jedan program obuke neplivača koji  tradicionalno organizira PK Jadera u suradnji sa OŠ Vladimir Nazor iz Škabrnje.

Program koji je trajao 10 sati završilo je 9 djece iz Škabrnje i Prkosa.

Na kraju programa je uslijedila demonstracija naučenog te je nakon završene provjere od strane osoblja Plivačkog kluba Jadera  predsjednik kluba  i trener Vitomir Burčul, prof.  djeci uručio diplome.

Fotografije završnog sata, demonstracije i dodjele diploma možete pogledati u fotogaleriji na www.pk-jadera.hr

Djeca koja su sudjelovala u programu: Patricia Bilaver,Filip Brkić, Laura Gospić, Šime Gospić, Luka Ivković, Vito Modrić, Vice Šegarić, Marko Jure Škara, Josip Župan

Treneri koji su provodili program: Vitomir Burčul, prof., Marijan Čulina, prof., Edgar Nimac

 
Nastavi čitati

Sport

Na Višnjiku od 30. lipnja Ljetna košarkaška liga

Objavljeno

-

By

Natjecanje u Ljetnoj košarkaškoj ligi za godinu 2022. počet će u četvrtak, 30. lipnja. Sve utakmice odigrat će se na otvorenom terenu u Športskom centru Višnjik.
Utakmice prvoga kola igrat će se sve do nedjelje, 3. srpnja, a u petak, 1. srpnja bit će u sklopu programa održan i koncert Kuzme & Shaka Zulua.

Raspored prvoga kola:
Četvrtak, 30. lipnja – K. Kaštelo – Borik-Diklo u 20 sati; Voštarnica – Sfinga S. u 22 sata.
Petak, 1. srpnja – Zaratini F. – Diadora u 19 sati; Sukošan – A.A. Zadar u 21 sat. Koncert Kuzma & Shaka Zulu.
Subota, 2. srpnja – Bazen – Zadar U 15 u 20 sati; Talvi – Sabunjar u 22 sata.
Nedjelja, 3. srpnja – Konoba R. – Smiljevac u 20 sati; Pristan – Strožanac u 22 sata.

Odgovorni organizator događanja je KK Diadora iz Zadra. Finale Ljetne košarkaške lige predviđeno je za 6. kolovoza 2022.

Izvor: ŠC Višnjik

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu