Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO) Konačni rezultat Meat Me 2.0 Festivala: Za Odjel pedijatrije prikupljeno 72.935 kn

Objavljeno

-

Foto: Bojan Bogdanić

Direktor Turističke zajednice grada Zadra Mario Paleka predao je u četvrtak voditeljici Odjela pedijatrije Opće bolnice Zadar prim. dr. sc. Sanji Delin, dr. med. ček u iznosu od 72.935 kn koji je prošloga tjedna prikupljen na Festivalu mesa „Meat Me 2.0“. Festival je održan na Staroj pijaci zadarske gradske Tržnice od 18. do 23. listopada. Ova donacija je prikupljena prodajom hrane i pića, a inicijativa da sredstva budu namijenjena baš Odjelu pedijatrije stigla je iz Lige za borbu protiv raka Zadar.

Primopredaji čeka nazočili su i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo mag. med. techn. Darija Katuša, glavna sestra Pedijatrije dr. sc. Marija Ljubičić, dr. med. Ante Tolić, pomoćnik ravnatelja za kontrolu kvalitete te Renato Kraljev i Neven Stojaković, glavni organizacijski operativci „Meat Me 2.0“.

Prim. dr. sc. Delin zahvalila je na donaciji te naglasila da će od prikupljenih sredstava nabaviti dva najsuvremenija bolesnička kreveta koji će, osim svoje primarne namjene, omogućiti najmlađim pacijentima da se osjećaju kao kod kuće, električno su prilagodljivi i posebno dizajnirani za akutnu i dugotrajnu njegu.

Na prvom „Meat Me 2.0“ 2019. godine za potrebe istog Odjela prikupljeno je 32.000 kn, a to su bila inicijalna sredstva za kupovinu ultrazvučnog aparata vrijednog 400.000 kn koji je danas u upotrebi. Direktor Mario Paleka istaknuo je da će TZ Zadar i na svojim budućim aktivnostima nastaviti prikupljati humanitarna sredstva za potrebe ovog bolničkog Odjela.
Turistička zajednica grada Zadra organizirala je „Meat Me 2.0“ u suradnji s brojnim partnerima koji su svojim donacijama ili radom pripomogli da Festival uspije. To se vidjelo po izuzetno dobroj posjećenosti svih programa usprkos obavezi da se u festivalski šator može ući samo uz predočenje COVID potvrde. Svaki posjetitelj, bio on turist ili Zadranin, kupnjom bona za hranu i piće pripomogao je ovoj, u suštini humanitarnoj, ali i turističko-gastronomskoj i zabavnoj manifestaciji.

Kulinarski je festival bio podijeljen na tematske mesne dane, od janjetine do svinjetine. U tom su dijelu sudjelovali zadarski kuhari: Saša Began, Robert Pinto, Tomislav Karamarko, Josip Vrsaljko, Klaudio Mrkić, Ivan Turković i Karlo Bugarija. Također su sudjelovale i kuhinje ovih restorana, hotela i cateringa: Foša, Hedonist, Il Padrino, Trattoria Mediterraneo, U ribara, Dva ribara, Malo misto, Kornat, Bruschetta, Stipe, Stomorica, Hotel Mediteran, Konoba Skoblar, 4 kantuna, Zadar-Jadera, Catering Turisthotel, Sabunjar, Groppo, Kaštel, Catering Piazza, Roko i Stari most.

Svojim su donacijama mesa Festival potpomogle i zadarske mesnice Poličanka, Paleka, Biloglav i Lukin, vina vinarije iz Udruge vinara Zadarske županije Fiolić, Degarra, Kraljevski vinogradi, Glavić, MasVin i Poljak te rakije destilerije Mashtel. Vodu u bočicama za cijelo vrijeme trajanja Festivala osigurala je zadarska Santa, a Maraska je donirala sokove i alkoholna pića za svoje Cocktail show mini evente. Na Festivalu su sa svojim proizvodima i donacijskim sredstvima sudjelovali još i Metro, Kotanyi, Paška sirana, Ninska solana i OPG Bačić.

Za veliku gradeladu zadnjeg dana Festivala bila je zadužena Udruga mladih Puntamika, a svoj grill show s odležanim mesom iste je večeri imao vlasnik branda Beef Shop, Mišo Pešić. Svoj poseban prilog u odličnim burgerima dao je tim food truckaPicnic Mingle&Fun.

Za glazbeni dio programa bili su zaduženi zadarski DJ-evi Adam Abramović, Davor Valčić, Mate Kokić i Denis Ostrogonac, a završni koncert je imala grupa Swingers, dok je u jutarnjem programu zadnjeg dana svirala grupa Scifidelity Orchestra. Programe su vodili Jakov Mađarić, Nikolina Radić i Nebojša Prtenjača Prte.

Gotovo najvažnija, najmarljivija i najveselija osovina „Meat Me 2.0“ bili su učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole: njih čak stotinu, kao i osam profesora škole bilo je uključeno u organizaciju Festivala, pripremu, podjelu i posluživanje hrane.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

GLOBALNI MARŠ PRIJATELJSTVA / Lions klub poziva u ponedjeljak na Narodni trg. Dolazi i Oli Walker, svjetski putnik i ambasador prijateljstva

Objavljeno

-

By

Poseban događaj najavljen je za ponedjeljak, 29. travnja 2024. godine, u 10:00 sati na Narodnom trgu u Zadru. 

Domaćin ovog važnog okupljanja je Regija jug Lions klubova Hrvatske, a događaj će uveličati dolazak Olija Walkera, svjetskog putnika i ambasadora prijateljstva u Zadar.

Oliver Walker, koji svoje putovanje oko svijeta provodi pod pokroviteljstvom Lions Distrikta 129 Slovenija u Zadru će predati poslanicu prijateljstva guvernerke Brede Pečovnik, predsjednici Regije jug, gđi. Tatjani Vukman. Ova simbolična gesta označava jačanje veza i prijateljstva između gradova i zajednica. Osim što promiče prijateljstvo, Oliverova inicijativa uključuje i humanitarnu komponentu. Prodaja majica “Oli Walker Around the World for Friendship”, u suradnji s Lions klubom Konjice, prikupljaju se donacije za stipendiranje mladih talentiranih glasbenika.

Oliverov globalni marš prijateljstva započeo je 5. travnja iz rodnih Slovenskih Konjica i uključuje promicanje prijateljskih odnosa među gradovima kao što su Biograd na Moru, Slovenske Konjice, Žalec, Radlje ob Dravi i Moravske Toplice. Njegov put kulminirat će u Biogradu na Moru, gdje će doći u utorak 30. travnja u 10:30 sati, gdje če ga na gradskoj pijaci dočekat predstavnici grada Biograda na Moru. Oliver če se pridružiti tradicionalnom Slovenskom vikendu  u Biogradu na kojem će u četvrtak 2.5. u 19.00 sati na Biogradskoj rivi – Ribarska luka pozdravit sudionike slovenskog vikenda i predstavit put prijateljstva uz pratnju gradske glasbe iz Slovenskih Konjic i Biograda na Moru. 5.5.2024 nastaviti put prema jugu i dalje oko svijeta.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBLJETNICA / Zavod za javno zdravstvo Zadar u ponedjeljak slavi 80. rođendan. Proslava je na Trgu, i svi su pozvani

Objavljeno

-

By

Zavod za javno zdravstvo Zadar obilježava 80 godina javnozdravstvenog djelovanja i 40 godina od osamostaljenja Zavoda.

Datum: 29. travnja 2024. godine

Vrijeme: 10:00 – 13:00 sati

Lokacija: Narodni trg, Zadar (ispred Gradske lože)

Program događanja:

1. Mjerenje tlaka i šećera u krvi: Posjetite naš štand i provjerite svoje zdravstvene parametre.

2. Predavanje o provedbi Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva: U 11:00 sati u Gradskoj loži, saznajte više o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka debelog crijeva.

3. Predstavljanje rada stručnih službi Zavoda: Upoznajte se s našim timom stručnjaka i saznajte kako doprinosimo javnom zdravlju.

4. Promotivni materijali: Dijelit ćemo informativne brošure i materijale koji će vam pomoći da ostanete informirani o važnim zdravstvenim temama.

5. Besplatne analize vode: podijelit ćemo ambalažu za 10 besplatnih analiza zdravstvene ispravnosti vode za piće i 10 besplatnih analiza vode iz bazena.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

NA POMOLU NOVA PROMJENA VREMENA / Uživajte u suncu i visokim temperaturama, od sredine tjedna opća kiša

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas pretežno sunčano ponegdje s umjerenom naoblakom, a ujutro u unutrašnjosti s mjestimičnom kratkotrajnom maglom. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni, prema kraju dana na otvorenom moru sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura u većini krajeva od 21 do 26 °C.

U ponedjeljak pretežno sunčano i toplo, uglavnom ponegdje u unutrašnjosti i vrlo toplo. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren jugoistočni i istočni. Na Jadranu sredinom dana i poslijepodne slab i umjeren jugozapadnjak, mjestimice sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura između 6 i 11, na Jadranu od 10 do 15, a najviša dnevna većinom između 22 i 27 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Pretežno sunčano, toplo i vrlo toplo. U srijedu uz umjeren razvoj oblaka mjestimice su mogući kratkotrajni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu jugo.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu