Connect with us

Sport

Slaven Bilić pozvao Šimu Vrsaljka

Objavljeno

-

Šime Vrsaljko (Foto: PIXSELL)
Nakon slavlja protiv Latvije i Izraela te remija s Grčkom, najbolje hrvatske nogometaše u 2010. godini čeka još jedan kvalifikacijski okršaj. U Zagrebu gostuje Malta, a izbornik Slaven Bilić tim je povodom bod okrilje nacionalne selekcije pozvao i tri nova imena.
To su Dinamovi mladići Milan Badelj i Zadranin Šime Vrsaljko te napadač njemačkog Kaiserslauterna Srđan Lakić, koji u odličnoj formi trese mreže bundesligaških protivnika. “Svojim je golovima sam sebi ispisao pozivnicu”, prokomentirao je Bilić.
“Šime Vrsaljko je eksplodirao ove jeseni i jako mi je zanimljiv unatoč svojoj mladosti. Zato će biti s nama”, dodao je.
Na popisu nema ozlijeđenih Nikice Jelavića i Ivice Olića, svoje je mjesto ponovno pronašao Ivo Iličević, a pozvan je i Blackburnov Nikola Kalinić.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

(FOTO) Završio treći humanitarni turnir “Tenisom do zdravlja”

Objavljeno

-

By

U subotu 18.5.2024. na prostoru TK Dalmacija završio je treći po redu humanitarni turnir Tenisom do zdravlja! U nastavku donosimo izvješće organizatora:

“Preponosni, prepuni lijepih dojmova i oduševljenja pokušati ćemo vam prenijeti dio jučerašnjeg dana.

Da je lako – izvještaj bi napisali odmah po završetku turnira, vjerujte.

Ove godine smo imali i neke novitete – odličan pub kviz u Caffe baru Porat, koji smo pripremali s dozom straha jer nam je prvi put, ali pokazalo se da nam je strah bio neopravdan.  Ovim putem se svim sudionicima kviza i Caffe baru Porat još jednom najljepše zahvaljujemo, i preporučamo da prate teniska zbivanja i pripremaju se za buduće kvizove!

Na turniru smo imali i tombolu (djeca iz udruga su listiće za tombolu rasprodali u roku keks  – hvala im od srca, stvarno imamo samo riječi hvale i za njih) a kasnije su djeca izvlačila nagradne tombole i dijelila osvojene nagrade – još jednom, izvrsni mladi ljudi!

Moramo spomenuti i slastice koje smo imali na turniru (e da, moramo se pohvaliti da je veliki dio tih slastica napravljen upravom pod mentorstvom nastavnika i  asistenciju  pomoćnika u nastavi razreda djece s teškoćama – bile su zaista   s a v r š e n e!

Na rekreativni dio turnira s djecom iz udruga vam zaista moramo obratiti pozornost jer su u rekreativnom dijelu sudjelovala djeca s teškoćama u razvoju, njihova braća ili sestre i njihovi prijatelji – inkluziju, o kojoj su nas educirali članovi udruga smo željeli i zaista praktično primjeniti i s ogromnim ponosom smo bodrili svu djecu.

Na turniru smo se pobrinuli i da igrači imaju maksimalnu koncentraciju i da publika nikako ne bude gladna te se ovim putem zahvaljujemo i našim “meštrima od kužine” kojima ništa nije bilo teško napraviti.  Nije im bilo lako i zaista su odradili veliki posao!

Divne dame koje su nam i  u prijašnjim turnirima pomagale da nikome ne fali majica ili koja slastica i ove godine su nam mnogo pomogle. Hvala vam, stvarno nam je puno značila vaša pomoć i ove godine.

Ove godine smo imali i rekordan broj natjecatelja – nevjerojatnih igračica i igrača koji su svaki meč odigrali poštujući raspored i protivnicu/protivnika.

Kod dama (kraljice ste i gotovo !)  smo imali sljedeće rezultate:

3/4 Mjesto Martina Petani

3/4 Mjesto Lorena Ivanov

2. Mjesto Martina Čulina

1. Mjesto Maja Buča  

Muški dio natjecatelja:

3/4 Mjesto Luka Peroš

3/4 Mjesto Mario Milanović

2. Mjesto Antonio Tokić

1. Mjesto Zvonimir Tudorović

Iskreno čestitamo svima!

Ovogodišnjim turnirom još jednom smo pokazali izuzetno zajedništvo i želju da pomognemo članovima naše zajednice da budu što funkcionalniji  članovi našeg društva.

Teško je riječima izraziti zahvalnost koju osjećamo prema svima vama koji ste podržali i ovogodišnji turnir i sreću jer smo imali priliku upoznati prekrasne članove udruga te prikupili sredstva za njihove terapije.

Samo “hvala” nam se čini nedovoljno i netočno pa ćemo malo obogatiti s:

“OD SRCA VAM NAJLJEPŠA HVALA DRAGI LJUDI, HVALA SVIMA KOJI SU NAS PRATILI !”

Sveukupno prikupljena sredstva u iznosu do 9.696,30 € uložiti će se u terapije za članove Udruge Cukrići Zadar i Udruge za Down sindrom Zadarske županije.

Zahvaljujemo se i svim donatorima i sponzorima koji su popratili ovogodišnju akciju: Marikomerc, Frigus grupa, Stari most, Toni Matulović, Mr.Razor, Slastičarnica Allo, Frizerski salon Anita, Frizer za muškarce Ledenko, Kozmetički salon Beauty star, Pedikerski salon Nails, Frizerski salon Nives.”

 
Nastavi čitati

Sport

JOŠ JEDAN IZAZOV / Zadarska fitness kraljica Vanja Tokić odlazi na natjecanje u Taranto 

Objavljeno

-

By

Naša nezaustavljiva fitness kraljica odlazi na još jedno natjecanje.

U subotu, 25. svibnja Vanja će nastupiti na prvom ovogodišnjem natjecanju u Tarantu, u Italiji. Riječ je o natjecanju Olimpija  po IBFF federaciji koje je naša fitness kraljica osvojila dvije godine za redom, 2022. i 2023.

Fitness kraljica će i ovaj puta nastupiti  u svojoj kategoriji PRO BIKINI.

Podsjetimo, Vanja je prošle godine osvojila 5 zlatnih medalja, jednu broncu te je proglašena sportašicom godine. U posljednje 4 godine vlasnica je 12 profesionalnih medalja te na desetke amaterskih.

U Italiji će biti jedina predstavnica iz Hrvatske, a očekuje je konkurencija iz raznih zemalja . Neke od njih će biti Južna Afrika, Španjolska, Slovačka, Poljska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Mađarska i brojne druge.

“Svako natjecanje je novi izazov, svake pripreme su drugačije, a ove su mi bile posebno izazovne. Obzirom da sam imala veliki operativni zahvat, presretna sam da sam se uspjela spremiti i da ću i ove godine ponosno braniti boje naše zemlje.”, ponosno je istaknula Vanja uoči puta u Taranto dodajući da se na  natjecanju nada medalji, ali I ističe kako je svojim primjerom još jednom pokazala da se iz teških situacija može i treba izvući najbolje.

Vanja je promotorica zdravog načina života, te godinama ulaže znanje i vrijeme pomažući brojnim osobama u skidanju kilograma, te usvajanju zdravijeg načina života. Mnogim je osobama promijenila životne navike na bolje, a svaki osmijeh zadovoljnog klijenta  ili klijentice  njoj je najveća nagrada, čak i veća od osvojenih odličja na natjecanjima.

 
Nastavi čitati

Sport

Hajduk ponovno kažnjen zbog keltskog križa i natpisa White Boys

Objavljeno

-

Disciplinski sudac SuperSport HNL-a Alan Klakočer donio je odluke o kaznama klubovima zbog ponašanja njihovih navijača na utakmicama 35. kola koje su odigrane prošlog vikenda. Najveću kaznu je dobio Hajduk koji je kažnjen s novčanim iznosom od 7.700 eura. Zanimljivo, nigdje se u odluci ne spominje performans Torcide na kraju utakmice kada su podignuli natpis “Boli vas … kako je nama” te napravili formaciju od 11 penisa na tribini. Osim splitskog kluba, kažnjeni su još Rijeka i Osijek.

Hajduk kažnjen zbog keltskog križa i natpisa “W B” (White Boys)

“HNK Hajduk se kažnjava zbog toga što je na prvenstvenoj utakmici 35. kola Hajduk – Gorica domaća navijačka skupina Torcida u 3. minuti zapalila jednu dimnu bombu, u 5. i 26. minuti po jednu baklju, u 31. minuti jednu baklju i jedan topovski udar, od 71. do 73. minute deset baklji i deset dimnih bombi te jedan topovski udar te u 83. minuti dvije dimne bombe, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 3.600 eura.

Hajduk se kažnjava i zato što su domaći navijači (Torcida) na sjevernoj tribini tijekom cijele utakmice istaknuli zastavu plavo crvene boje s bijelim natpisom “W B“ i Keltskim križem, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 4.500 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 7.700 eura.

Osijek i Rijeka kažnjeni zbog baklji

NK Osijek se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 35. kola Osijek – Rijeka domaći navijači (Kohorta) na središnjem sektoru južne tribine u 74. minuti zapalili jednu dimnu napravu, od 76. do 78. minute dvadeset tri baklje i tri bljeskalice, dok su gostujući navijači (Armada) od 60. do 62. minute zapalili jedanaest baklji,  od kojih je devet bačeno na teren za igru zbog čega je sudac zaustavio igru u trajanju od minute i 30 sekundi, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 4.400 eura.

HNK Rijeka se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 35. kola Osijek – Rijeka gostujući navijači (Armada) od 60. do 62. minute zapalili jedanaest baklji, od kojih je devet bačeno na teren za igru te je sudac zaustavio igru u trajanju od minute i 30 sekundi, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 2.100 eura.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu