Connect with us

Sport

Jusup: KK Zadar ima lošu reputaciju zbog neplaćanja

Objavljeno

-

Danijel Jusup (foto: Žeminea Čotrić)
Nema još nikakvih novosti oko toliko željenog pojačanja u KK Zadru, a trener Zadra Danijel Jusup kaže kako postoji mogućnost da će već danas saznati ime novog igrača.
Uoči utakmice sa Zvezdom, koja do sada ima sve poraze, a Zadar samo jednu pobjedu, trener Zadra Danijel Jusup:
“To je momčad koja ima puno mladih igrača i nisu sjajno krenuli. Ali Zvezda je uvijek Zvezda, pogotovo kada igra u Pioniru. Do sada su igrali defenzivno dosta s preuzimanjem jer su im visoki igrači pokretljivi, no budući da su im sada došla dva nova igrača vjerojatno da će se tu nešto i promijeniti. Mi smo do sada puno bolje igrali na gostovanjima i znam da će igrači dati sve od sebe. Pobjeda protiv Nymburka dala nam je dosta samopouzdanja, jer su momci vidjeli da mogu dobro odigrati i pobijediti. Zvezda je sigurno opasnija kod kuće nego na gostovanjima. Kada klub dovede jednog igrača, koncepcija i kvaliteta igre može se drastično promijeniti, a oni su doveli dva. Ja mislim da im to može biti veliki plus, ali i dodatni teret, to je teško predvidjeti. Svi znamo da nikada nije lako kad se ide u Beograd, mi moramo ostati koncentrirani i sa obje noge na zemlji i pokušati pobijediti.”
Kako će utjecati Golemčev odlazak na igru Zadra?
“Iako statistika to ne pokazuje, on je bio jako bitan za ekipu, pogotovo u obrani. Mogu reći da nam je on bio jedna vrsta korektora, tako da nam je njegov odlazak stvorio veliki defenzivni problem. Isto tako može se izvući i nešto pozitivno iz svega ovoga, a to je da nam se igra u tranzciji može ubrzati. Imamo siromašan roster i sigurno je da će se neiskustvo nekih igrača, kojima je ovo praktički prva sezona da imaju značajniju ulogu u igri, osjetiti na terenu. S odlaskom Golemca smo izgubili defenzivno, ali pokušati ćemo dobiti na trčanju.”
Još uvijek nije poznato koga će Zadar dovesti kao pojačanje. Toliko željeni igrač na vanjskoj poziciji još uvijek nije pronađen.
“Tijekom dana bi se moglo znati tko će biti taj novi igrač. Nadam se da ćemo to rješiti prije puta u Beograd, da idemo tamo s jednom brigom manje. Dovođenje novog igrača ne ovisi o nama nego o tržištu. Cijene nisu male, igrači imaju dobre ponude od raznoraznih klubova, a Zadar ima reputaciju da kasni s obvezama pa nije tako lako dovesti igrača iz višeg ranga. Može se dovesti jeftiniji igrač, za nekih 3000 dolara, ali pitanje je koliko taj igrač može pomoći i kakav je to igrač.”
Miro Bilan (foto: Žeminea Čotrić)
Miro Bilan optimističan je što se tiče utakmice protiv Zvezde:
“Oni su ekipa koja je loše startala, no to ne znači da će nama biti lako. Naravno da tamo idemo na pobjedu i mislim da će se utakmica igrati do poslijednje lopte. Mi ćemo se boriti i dati sve od sebe. Iako je nastala rupa odlaskom Golemca, nadam se da ćemo nekim promjenama u igri to uspjeti nadoknaditi. Atmosfera u ekipi je pozitivna i svi vjerujemo kako u Beogradu možemo pobijediti.”
Nadodajmo ovome kako se Mario Dundović potpuno oporavio od zdravstvenih problema, ali zato Ivan Batur ima problema sa stopalom.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

FOTO / Na Višnjiku održan Sportski dan za djecu i mlade, te festival plesa

Objavljeno

-

By

U Športskom centru Višnjik u subotu, 18. svibnja 2024. održan je niz zanimljivih sportskih i plesnih događanja.

Uz ostale, u dvoranama za judo i za gimnastiku održan je Sportski dan za djecu i mlade oštećena sluha.
– Riječ je o programu koji traje niz godina i kontinuirano okuplja djecu i mlade koji imaju poteškoća sa sluhom – kaže kineziologinja Anamarija Reić Rebov, voditeljica programa za područje Zadra i Splita.
Program je osmišljen u Hrvatskom sportskom savezu gluhih.
– Ovom prilikom nama se prijavilo devetoro djece i mladih iz Zadra i iz Zadarske županije. Dio programa održan je u suradnji s Judo klubom Zadar, a dio s Gimnastičkim klubom Salto.
U programu sudjeluju i demonstratorica Ivana Deljanin, te prevoditeljica znakovnog jezika Mihaela Babić. Iz GK-a Salto asistirali su Gabrijela Vrdoljak i Matej Badurina.
– Djeca i mladi rade različite vježbe pod našim nadzorom, a jedan od ciljeva jest i da ih u odgovarajućoj mjeri usmjerimo prema fizičkim aktivnostima – kaže Anamarija Reić Rebov.


A u Dvorani Krešimira Ćosića počeo je Međunarodni plesni festival koji će završiti u nedjelju, 19. svibnja 2024. Organizator je Sportsko plesni klub Bellus iz Zadra. Na festivalu se okupilo oko dvije i pol tisuće natjecateljica i natjecatelja iz inozemstva i iz Hrvatske.
– Pozdravljam vas sve i svima vam želim dobrodošlicu i ugodne dane. Počašćeni smo što se ovo natjecanje održava u Športskom centru Višnjik i izražavam zadovoljstvo suradnjom s organizatorom natjecanja. Sudionicima želim puno uspjeha i ovom prigodom otvaram ovaj plesni festival – kazao je na prigodnoj svečanosti otvaranja Tomislav Zubčić, direktor ŠC-a Višnjik.


U nedjelju, 19. svibnja 2024. natjecanje na Međunarodnom plesnom festivalu počet će u 10 sati.

Kako je bilo na Sportskom danu za djecu i mlade oštećena sluha, te na Međunarodnom plesnom festivalu, pogledajte u galeriji.

 
Nastavi čitati

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku paraplivanje, skokovi u vodu…

Objavljeno

-

By

Petak, 17. svibnja 2024.
SKOKOVI U VODU – Hrvatsko seniorsko prvenstvo od 12 do 14 i od 18 do 20 sati.

Subota, 18. svibnja 2024.
PARAPLIVANJE – Zadar OPEN 2024. od 10 do 12 i od 16 do 18 sati.
Napomena: U vremenu održavanja natjecanja veliki bazen neće biti dostupan građanima.
NOGOMET – Papaline: Zadarnova – Arbanasi u 9; ml. pioniri: Zadarnova – Gospić II u 10; tići: Zara – Sv. Mihovil u 11; kadeti: Zara – Pakoštane u 12 sati.
PLES – Međunarodni festival, Dvorana Krešimira Ćosića od 8, 30 sati.
SKOKOVI U VODU – Hrvatsko seniorsko prvenstvo od 12 do 15 sati.
JUDO I GIMNASTIKA – Sportski dan za djecu i mlade oštećena sluha: Demonstracija juda i gimnastike; voditeljica projekta Anamarija Reić, prevoditeljica znakovnog jezika Mihaela Babić, trajanje od 10 do 14 sati.

Nedjelja, 19. svibnja 2024.
PLES – Međunarodni festival, Dvorana Krešimira Ćosića od 10 sati.
NOGOMET – Tići: Zadarnova III – Abeceda III u 8; pioniri: Zara II – Pag u 13, 30 sati.
ATLETIKA – Dječji dan od 10 do 13 sati.

 
Nastavi čitati

Sport

Učenici Tehničke škole Zadar prvaci Hrvatske u futsalu

Objavljeno

-

By

Nove sjajne vijesti s državnih natjecanja u školskom sportu. Nakon što su gimnazijalci Vladimira Nazora prije nekoliko dana treću godinu zaredom osvojili naslov državnih prvaka u košarci, pobjednički pehar osvojili su i učenici Tehničke škole iz Zadra koji su postali prvaci Hrvatske u futsalu.

Na završnici državnog prvenstva u Poreču na kojoj su nastupile 24 srednje škole, Zadrani su u finalu nakon izvođenja penala bili bolji od Turističko ugostiteljske škole iz Splita i osvojili svoj prvi naslov prvaka Hrvatske, a njihov igrač Šime Mrkić proglašen je za najboljeg igrača turnira.

Zadrani su u sve tri eliminacijske utakmice slavili na kaznene udarce. U četvrtfinalu su svladali Srednju školu Tin Ujević iz Vrgorca s 4:3 (1:1), a u polufinalu X. gimnaziju Ivan Supek iz Zagreba s ukupnim rezultatom 9:8 (4:4).

Za Tehničku školu na završnici prvenstva Hrvatske nastupili su Lovre Baraba, Roko Ivčević, Šime Mrkić, Zvonimir Pleslić, Domagoj Zubčić, Bruno Škoda, Luka Jurjević, Josip Perinić, Luka Matak i Leon Golem, dok je voditelj bio Tonći Matas.

U natjecanju žena u futsalu u Poreču su nastupile učenice Gimnazije Vladimira Nazora koje su zaustavljene u natjecanju u skupini.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu