Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO) Ministri Erlić i Piletić sa županom i gradonačelnikom obišli zgradu nekadašnjeg Doma za odgoj djece i mladeži i novu stambenu jedinicu za djecu i mladež bez adekvatne roditeljske skrbi

Objavljeno

-

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić obišao je zgradu nekadašnjeg Doma za odgoj djece i mladeži koja je dio projekta „Unapređivanje infrastrukture Centra za socijalnu skrb Zadar i Doma za odrasle osobe Sv. Frane Zadar za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije“.
Ministar Piletić je naveo kako će za sve radnike Centra za socijalni rad koji su u Zadru djelovali na tri lokacije sada biti omogućeni kvalitetniji prostor za rad :
„Jedinstveni prostor za cijeli tim u Zadru i bolje uvjete rada djelatnicima Obiteljskog centra, a isto tako i za pružanje izvaninstitucionalnih usluga bit će izgrađena i stavljena u pogon kuhinja Doma Sv Frane kako bi za korisnike koji ne koriste uslugu smještaja omogućili pripravu i dostavu obroka.”-rekao je ministar Piletić koji je danas boravio u radnom posjetu Zadarskoj županiji.
Zgradu su obišli i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Šime Erlić, župan Božidar Longin, gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić, državna tajnica Marija Pletikosa te djelatnici Centra za socijalnu skrb i Doma za odrasle osobe sv. Frane.
„Kroz projekte deinstitucionalizacije i europska ulaganja realizirana su 74 projekta kojima se modernizira i unaprjeđuje sustav socijalne skrbi i usklađuje s europskim normama i standardima. Novim ulaganjima sve će ustanove i institucije biti prilagođene modernim standardima“, rekao  je ministar Šime Erlić.
Župan Božidar  Longin zahvalio je Vladi RH koja zajedno sa Županijom i Gradom skrbi o našem području te istaknuo sinergiju između lokalne i regionalne samouprave sa ministarstvima.
Naglasio je kako je Zadarska županija socijalno osjetljiva te podsjetio da je naša županija prva u Hrvatskoj krenula sa sufinanciranjem smještaja u privatnim  domovima za stare i nemoćne te da trenutačno imamo 400 korisnika te subvencije.  
Ukupna vrijednost projekta „Unapređivanje infrastrukture Centra za socijalnu skrb Zadar i Doma za odrasle osobe Sv. Frane Zadar za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije“ je oko tri milijuna eura, a financirana je EU sredstvima.
U novoj zgradi na Voštarnici bit će smješten Županijski zavod  za socijalni rad Zadar, Obiteljski centar, te kuhinja Doma Sv. Frane kako bi za korisnike koji ne koriste uslugu smještaja omogućili pripravu i dostavu obroka.
U nastavku posjeta, ministri Piletić i Erlić u pratnji župana Longina, zamjenika župana Šime Vickovića i gradonačelnika Dukića sudjelovali su na svečanosti otvaranja novoizgrađene kuće za potrebe programa zajedničkog stanovanja korisnika Centra za pružanje usluga u zajednici Zadar. Kuća je vrijedna 630 tisuća eura, a namijenjena je djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi i djeci s problemima u ponašanju, a njezina izgradnja financirana je bespovratnim sredstvima kroz projekt „Bolje sutra za sretnija jutra“.
Naime, kao pravni sljedbenik Doma za odgoj djece i mladeži Zadar, Centar za pružanje usluga u zajednici Zadar od 1. srpnja 2021. godine samostalno je krenuo u proces deinstitucionalizacije potpisivanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Za bolje sutra, za sretnija jutra”, koji je za cilj imao transformaciju Doma širenjem socijalnih usluga prvenstveno usmjerenih na pružanje socijalnih usluga organiziranog stanovanja uz povremenu i sveobuhvatnu podršku i širenje ostalih socijalnih usluga.
 
„U tijeku je i rekonstrukcija stana na Relji namijenjenog djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a provodimo i uslugu poludnevnog boravka u šest gradskih škola. Teren na kojem danas stoji moderna katnica dobili smo od Grada Zadra još 2019. godine“, podsjetila je ravnateljica Liana Brkić.  
Projekt ima za cilj pružanje sigurnog okruženja, po uzoru na obiteljsko okruženje i produktivniju integraciju u društvo.  Centar za pružanje usluga u zajednici Zadar trenutačno ima 160 korisnika kroz usluge organiziranog stanovanja u 5 stambenih jedinica.
U novoj stambenoj jedinici u Crnom smještena su dva stana za 12 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi ili djece s problemima u ponašanju.  
Gradonačelnik Zadra Branko Dukić naglasio je kako je izgradnja ove kuće primjer dobre suradnje između nadležnog ministarstva i korisnika na terenu u Zadru.
„Na području mjesnog odbora Crno nismo osigurali samo smještaj za djecu korisnike usluga Centra, već i zemljišta na kojem će se graditi stambene jedinice za mlade obitelji. Do kraja će se mjeseca raspisati natječaj za prodaju 25 čestica“, najavio je Dukić dodajući kako je  Grad Zadar zajedno sa Županijom i resornim ministarstvom već napravio puno posla po pitanju poboljšanja socijalnih usluga. „Početak je to zamaha započet izgradnjom i otvorenjem Centra Mocire, a nastavljen izgradnjom jedinica za organizirano stanovanje, i uređenjem zgrade bivšeg Doma za odgoj mladeži“, zaključio je gradonačelnik.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

“ŽELITE BITI DIO MOTIVIRANOG TIMA?” / Zadarska Čistoća traži radnike. Donosimo sve detalje…

Objavljeno

-

By

Ako želite biti dio motiviranog tima koji ostvaruje izvrsne rezultate, te svojim radom pridonijeti u daljnjem uspjehu organizacije, postanite član našeg tima.

ŠTO TRAŽIMO?

Radno mjesto: VOZAČ (m/ž)

Radno mjesto: TRANSPORTNI RADNIK (m/ž)

Radno mjesto: POMETAČ JAVNO PROMETNIH POVRŠINA (m/ž)

KOJI SU UVJETI?

VOZAČ (m/ž)

vozački ispit C kategorije

izobrazba vozača (KOD 95)

radno iskustvo nije bitno

TRANSPORTNI RADNIK (m/ž)

radno iskustvo nije bitno

POMETAČ JAVNO PROMETNIH POVRŠINA (m/ž)

radno iskustvo nije bitno

ŠTO NUDIMO?

radni odnos zasniva se na određeno vrijeme s punim radnim vremenom, te s mogućnošću sklapanja ugovora na neodređeno

vozač (beneficirani radni staž)

stimulativna i redovna primanja

plaćen putni trošak i topli obrok

božićnica/uskrsnica

jubilarne nagrade

dar za dijete

plaćen rad blagdanom i vikendom, te prekovremeni rad

 GDJE I KAKO SE PRIJAVITI:

Prijave se podnose preporučenom poštanskom pošiljkom ili osobno na adresu sjedišta Društva: Čistoća d.o.o., Stjepana Radića 33, 23000 Zadar ili u elektroničkom obliku na e-mail adresu: info@cistoca-zadar.hr, a sve s naznakom: „Prijava na natječaj za radno mjesto „VOZAČ TERETNOG VOZILA NOSIVOSTI JEDNAKE ILI VEĆE OD 7.5T “, „TRANSPORTNI RADNIK“ i „POMETAČ JAVNO PROMETNIH POVRŠINA“.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

TRAJE TOPLINSKI VAL! / Temperatura u petak ide do 40°C. Evo kad će osvježenje…

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, prijepodne mjestimice do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu će puhati umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, u Dalmaciji poslijepodne ponegdje prolazno i jak. Danju vruće uz najvišu temperaturu uglavnom između 32 i 36 °C, u unutrašnjosti Dalmacije mjestimice i malo višu.

U petak pretežno sunčano s povremenom umjerenom naoblakom, osobito na zapadu gdje su potkraj dana mogući pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar većinom slab, prolazno do umjeren jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni. Najniža temperatura od 18 do 23, na Jadranu od 23 do 27 °C. Najviša dnevna od 35 do 40 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Prevladavat će sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Za vikend na kopnu i na sjevernom Jadranu povećana je vjerojatnost za pljuskove praćene grmljavinom. Vjetar u petak većinom slab jugozapadni, za vikend umjeren sjeverni i sjeveroistočni, duž obale sjeverozapadni. U petak najtoplije uz dnevnu temperaturu od 35 do 40 °C, za vikend dnevna temperatura niža.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Eksplodirala mina? Kod Obrovca stradali češki turisti, dijete poginulo

Objavljeno

-

Jučer oko 18 sati na području Obrovca iz sada neutvrđenog razloga došlo je do eksplozije u kojoj je poginulo dijete, priopćila je Policijska uprava zadarska.

Dvije ženske osobe kolima hitne medicinske pomoći prevezene su u Opću bolnicu Zadar na pružanje daljnje liječničke pomoći.

Policijski službenici osiguravaju mjesto događaja, a nakon što se ispune svi sigurnosni uvjeti, pristupit će se provođenju očevida. Iz policije su za Index rekli da trenutno ne mogu dati više informacija o događaju.

Prema neslužbenim informacijama, budući da je eksplozija bila na otvorenom prostoru, postoji mogućnost da se radi o zaostalom minskom sredstvu.

Više informacija očekuje se tijekom jutra.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu