Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

ILČIĆ U ZADRU PREDSTAVIO SVOJU LISTU ZA EP / Ribari: Za hrvatsko ribarstvo napravio je više nego svi drugi naši eurozastupnici zajedno!

Objavljeno

-

Zadar, 30. travnja 2024. – U Zadru je jučer predstavljena kandidacijska lista grupe birača na čelu s nositeljem liste g. Ladislavom Ilčićem. Tijekom konferencije za medije predstavljeno je i dvoje kandidata na listi: g. Mate Šimundić te gđica. Miranda Jamnicki. Uz njih, na konferenciji su se pojavili i lokalni ribari predvođeni g. Karlom Magdićem koji su odlučili javno poduprijeti g. Ilčića zbog, kako kažu, njegovog doprinosa hrvatskom ribarstvu.

Tiskovnu konferenciju je otvorila Zadranka Miranda Jamnicki koja je istaknula kako je u djelovanju Ladislava Ilčića u Europskom parlamentu prepoznala zalaganje za iste one vrijednosti za koje se i ona nalaže – zaštita i promicanje međunarodnog ugleda Hrvatske te zaštita kršćanskih vrijednosti i dostojanstva žene.

„Samo poštivanjem cjelovitosti i dostojanstva žene, što je g. Ilčić više puta isticao u svojim govorima u Europskom parlamentu, možemo doći do stvarne ravnopravnosti žena i do društva s manje nasilja, izjavila je Jamnicki.

„Ladislav je jedini zastupnik s kojim smo uopće uspjeli uspostaviti komunikaciju, koji je htio saslušati probleme ribara i situaciju s ribarstvom u Jadranskom moru. Napravio je za hrvatske ribare više nego svi drugi zastupnici zajedno. Uspio je izboriti većinu u Europskom parlamentu koja je izglasala postupak da se Mediteranska uredba mora mijenjati. Ta uredba radi velike probleme  hrvatskim ribarima u Jadranu. Za hrvatsko ribarstvo je jako važno da imamo nekoga u Europi tko se zaista bori za nas.“,izjavio je predstavnik ribara, Karlo Magdić.

Mnoge lijeve politike u Europskom parlamentu pokazale su se vrlo lošima rezultirale su lošim rezultatima. Europa treba dokazane vrijednosti i političare koji su trajno i jasno stajali u obranu povijesno potvrđenih vrijednosti i koncepata života koji su dobri i za društvo i za gospodarstvo“, izjavio je Ilčić.

Mate Šimundić, drugi kandidat na listi i predsjednik Skupštine Splitsko dalmatinske županije rekao je kako se od njega može očekivati borba za konkretne politike i rezultate, istovremeno braneći vrijednosti kršćanske Europe.

“Vrijednosti koje zajednički zastupamo su i poznate i dokazane: obitelj, sloboda, dobra Hrvatska i kršćanska Europa. Za te se vrijednosti borimo kroz konkretne politike. To su: energetska i prehrambena sigurnost, demografska  opstojnost, slobodno tržište, jasan identitet. Riječ je o krucijalnim temama za opstanak i RH i EU. Događaji  koji će se odviti do kraja ovog desetljeća, uvelike će definirati izgled i sudbinu EU, a time i naše Hrvatske, vjerojatno i do kraja ovog stoljeća. Želimo li biti pasivni promatrači tih zbivanja ili želimo dati svoj doprinos i pečat svijetu? Ako želimo opstati kao svoji na svome, birajmo dokazane vrijednosti.”, izjavio je Šimundić.

„Energetska kriza nije otpočela invazijom na Ukrajinu, ona je počela 6 mjeseci ranije, zahvaljujući nerealnim zelenim politikama ljevice. Zatvarali su klasične izvore energije, a gurali alternativu koja nije spremna, niti pouzdana. Cijene energije su porasle, a gospodarstvo, a time i građani – plaćaju tu cijenu. Kada tome dodamo ideologiju koja zagovara smanjenje broja djece, koju ljevica vidio kao ništa drugo nego kao problem koji potiče globalno zatopljenje, dobivamo sliku društva protiv koje sam se borio u Europskom parlamentu i protiv koje ću se uvijek boriti. Građani to vide, vide moje rezultate i siguran sam da će ponovno birati dokazane vrijednosti“, završio je Ilčić.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

EPILOG TRAGEDIJE KOD OBROVCA / Otac u pritvoru. Eksplozivno sredstvo pronašli su u Kninu i ponijeli ga sa sobom!?

Objavljeno

-

By

U nastavku kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su jučer tijekom poslijepodneva, nad 46 – godišnjim državljaninom Češke proveli kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti” iz čl. 222. st. 3. i st. 4. Kaznenog zakona  u svezi kaznenog djela “Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom” iz čl. 215. st.1. u svezi st. 3. Kaznenog zakona Republike Hrvatske.
 
Sumnjiči ga se da je po prethodnom dogovorenom planu obilaska u srijedu, 19. lipnja 2024. godine u poslijepodnevnim satima u društvu svoje obitelji i prijatelja došao na šire kninsko područje gdje se na ulazu u označeno opasno područje vojnog poligona nije pridržavao vidno istaknutih pisanih upozorenja na hrvatskom i engleskom jeziku te, lakomisleno smatrajući da neće doći do neželjene i po život opasne posljedice,  s djetetom ušao u zabranjeni  prostor i dopustio mu da pronađeno eksplozivno sredstvo uzme i ponese sa sobom, a koje je potom osumnjičeni osobno stavio u svoj automobil.
 
Nešto kasnije, zbog kvara na automobilu zaustavili su vozilo uz županijsku cestu da bi dijete iz vozila izvadilo eksplozivno sredstvo koje se u jednom trenutku aktiviralo.
 
Uslijed eksplozije, zbog zadobivenih ozljeda dijete je na mjestu smrtno stradalo dok su dvije ženske osobe zadobile teške tjelesne ozljede te jedan muškarac lake tjelesne ozljede.
 
Policijski službenici su proveli očevid na području Bilišana, na mjestu eksplozije. Drugi dio očevida policijski službenici proveli su i na spomenutom kninskom području.
 
U cilju utvrđivanja vrste eksplozivnog sredstva i načina aktiviranja, svi tragovi pronađeni na mjestu događaja su izuzeti te će biti proslijeđeni na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić” u Zagrebu.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 46-godišnjaka se podnosi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru te će u zakonskom roku biti predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.
 

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

NEDJELJA: U Ninu mlada misa don Antonija Oltrana

Objavljeno

-

By

Don Antonio Oltran, mladomisnik Zadarske nadbiskupije, slavi mladu misu u nedjelju, 23. lipnja s početkom u 10,30 sati, u župnoj crkvi sv. Anselma u Ninu, odakle je rodom. Na misi propovijeda fra Gabrijel Škibola.

Proslavi mlade mise prethodi todnevna duhovna obnova od četvrtka, 20. lipnja u 18,15 sati do subote, 22. lipnja.  

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SUKOŠAN / Od danas do nedjelje duhovna obnova. Predvodi je vlč. Ivica Tolla

Objavljeno

-

By

Duhovnu obnovu pod geslom ‘Ti si ljubljeno dijete Božje’ kod crkve Gospe od Milosti u Sukošanu od petka, 21. lipnja do nedjelje, 23. lipnja, predvodi vlč. Ivica Tolla. Duhovna obnova u Sukošanu, od petka, 21. do nedjelje, 23. lipnja. Na otvorenom, kod crkve Gospe od Milosti.

Sadržaj obnove čine duhovni nagovor, molitva, ispovijed, misa, bolesničko pomazanje i euharistijsko klanjanje. U Sukošanu djeluje molitvena zajednica ‘Kraljica apostola’ koja ima svoje članove i u Zaprešiću odakle će doći članovi zajednice kao slavljenički tim podržati održavanje ove duhovne obnove.  

Susret u petak počinje u 18 sati, u subotu u 17 sati a u nedjelju u 19 sati.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu