Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

SNIMA SE FILM / Posebna regulacija prometa i parkiranja na Voštarnici sve do 19. travnja! Evo detalja…

Objavljeno

-

Iz tvrtke Amasada Studio d.o.o. obavještavaju stanovnike Zadra da će se na području naselja Voštarnica, a uz sve uz ozvole grada Zadra i nadležnih službi, održavati filmsko snimanje u njihovoj produkciji.

Područje na kojem snimaju proteže se na nekoliko ulica:

Ul. Frana Alfirevića

Ul. Rikarda Katalinića Jeretova

Ul. Obala kneza Branimira (s unutrašnje strane)

Ul. Ivana Brkanovića

Ul. Ivana Mažuranića

Na priloženoj slici označeni su dijelovi navedenih ulica u kojima se odvija snimanje (crvena boja) i dijelovi ulica koje moramo isprazniti od parkiranih auta (crvena i žuta boja) za potrebe snimanja:

Pripreme za snimanje počinju u subotu 13.04.

Do ponedjeljka 15.04. u 12:00 sati vlasnike vozila molimo da izmjeste svoja vozila jer za potrebe snimanja i iz sigurnosnih razloga označene ulice trebaju biti slobodne od auta u periodu od 15.04. do 19.04.

Od 15.04. do 19.04. biti će onemogućeno prometovanje autima na ulici Frana Alfirevića, ul. Obala kneza Branimira s unutrašnje strane i ul. Rikarda Katalinića Jeretova od broja 5 do broja 7a i donjem dijelu ulice Ivana Brkanovića, osim za potrebe javnih službi (Hitna pomoć, vatrogasci, Čistoća, itd…)

“Upravni odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša izdao nam je suglasnost za privremenu regulaciju prometa prema kojoj će na određenim dijelovima ulica na kojima snimamo, biti potrebna privremena regulacija prometa.

To znači da će se tijekom snimanja 17.04. u popodnevnim satima te 18.04. tijekom cijelog dana, vršiti povremeno obustavljanje prometa na nekim dijelovima ulica, prvenstveno ulici Ivana Mažuranića, kojima prolaze naša snimajuća vozila.

17.04. Snimanje će se odvijati I u unutarnjem dvorištu ulice Borelli na kućnom broju 3.

Pješački promet će uvijek biti neometan. Na dane snimanja 17.04. i 18.04., na svim lokacijama snimanja, a radi Vaše sigurnosti, imati ćemo redare koji će Vas provesti kroz set, ako je to jedini put kojim morate ići da bi došli do vašeg cilja.

Ovim putem vas molimo za razumijevanje i strpljenje kako bi smo uz vašu pomoć osigurali što manje ometanja redovitih dnevnih aktivnosti lokalnih stanovnika”, poruka je iz produkcije.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

2. Festival poduzetništva Ravnih kotara i Bukovice

Objavljeno

-

By

 2. Festival poduzetništva Ravnih kotara i Bukovice održat će se 25. svibnja 2024. s početkom u 18:00 sati na Šetalištu kneza Branimira u Benkovcu. Cilj festivala je promocija poduzetništva kao glavnog pokretača gospodarskog razvoja lokalne zajednice. Na festivalu vas očekuje i bogata gastro ponuda, glazbeno.scenski program, radionica modeliranja gline i tombola.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Zadarski otočić privukao pažnju stranaca: Tu su i auti i bicikli zabranjeni tijekom ljeta

Objavljeno

-

By

Britanski Sun navodi da vrlo mali broj Britanaca zna za Silbu, otočić u zadarskom arhipelagu, smješten između otoka Premude i Oliba. Na Silbi možete uživati u kristalno čistom moru i skrovitim plažama, a posjećuju ga uglavnom lokalni stanovnici.

Do Silbe je Zadra potrebno je tri sata vožnje trajektom. Maleni otok prostire se na samo 15 četvornih kilometara. Zimi na otoku živi samo 150 mještana, no taj se broj u ljetnim mjesecima penje na 6000.

Samo jedan grad

Automobili su na otoku zabranjeni tijekom cijele godine, dok su bicikli zabranjeni ljeti. Na otoku postoji samo jedan grad koji je prikladno nazvan Silba.

U gradu se nalazi jedna od ključnih znamenitosti otoka – cilindrična kamena kula Toreta. Mještani ga zovu “Kula ljubavi” jer legenda kaže da je mornar sagradio toranj za svoju dragu kako bi ona mogla čekati njegov povratak. No, draga se umorila od čekanja te se udala za drugog. Od ostalih znamenitosti vrijedi spomenuti crkvu sv. Marka, koja je najstarija crkva na otoku.

Predivne plaže

Silba je poznata i po lijepim plažama, a jedna od njih je i Počukmarak, najveća plaža na južnoj strani otoka. U blizini uvale Počukmarak nalazi se mjesto od povijesnog značaja, na kojem su pronađeni sarkofazi.

Naime, istraživači sa zadarskog sveučilišta tu su otkrili 1500 godina star sarkofag. Prema Silba.org, voda oko sarkofaga duboka je samo dva do tri metra, što znači da nije potrebna nikakva ronilačka oprema za razgledavanje podvodnog nalazišta.

Na otoku se nalazi i mnoštvo drugih plaža, uključujući plažu Traticu, šljunčanu plažu na južnoj strani otoka. Turisti su oduševljeni nevjerojatnim zalascima sunca koji se tamo vide.

Sun dalje piše da Hrvatskoj svakako ne manjka malo poznatih otoka koje turisti mogu posjetiti, a osim Silbe, navode da se svakako isplati posjetiti i Drvenik Veli i Krknjaš Veli koji je poznat i kao Plava laguna.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Požar u stanu na Pagu

Objavljeno

-

By

Policija je u utorak, 21. svibnja u 11.30 sati zaprimila dojavu o izbijanju požara u stanu u Mandrama na  Pagu, a po dojavi su na mjesto događaja upućene žurne službe.

Požar su ugasli vatrogasci JVP Pag, a nakon što su stvoreni uvjeti za obavljanje očevida, policijski službenici su u suradnji sa inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja obavili očevid kojim je utvrđeno kako je do požara došlo u stanu na trećem katu stambene jedinice uslijed kvara na električnim instalacijama u prostoriji kuhinje stana, u kojem je boravila 96-godišnjakinja, koja je po HMP-i prevezena u zadarsku bolnicu na pružanje liječničke pomoći, gdje je konstatirano kako nije zadobila ozlijede.

U požaru, u kojem je izgorjela unutrašnjost stana je nastala veća materijalna šteta, a o događaju će policija putem posebnog izvješća upoznati nadležno državno odvjetništvo.

 
Nastavi čitati

U trendu