Connect with us

magazin

GALA VEČER U ARSENALU / Za početak 8. Tuna, Sushi & Wine Festivala – najvažniji gastronomski događaj ove godine u Zadru!

Objavljeno

-

Ovogodišnji Tuna, Sushi & Wine Festival koji će se održati od 5. do 10. travnja najveća je i organizacijski najzahtjevnija gastronomsko-turistička i zabavna manifestacija koju Turistička zajednica grada Zadra organizira tijekom godine, a gala večera u klubu Arsenal u petak, 5.travnja, po svemu će sudeći biti među najznačajnijim gastronomskim događajima ove godine.
Naime, te će se večeri dogoditi snažan sinergijski spoj uspješnih zadarskih marikulturnih i trgovačkih tvrtki vezanih za ribarstvo s Ilirijom d.d., jednom od tri najveće turističke tvrtke u Zadarskoj županiji. Različite morske namirnice iz pogona i skladišta tvrtki Pelagos, Jadran tuna, Kali tuna, Cromaris i Marikomerc te kulinarski timovi iz Ilirijinih brojnih kuhinja i ugostiteljskih objekata pretvorit će se u jela podjednako inspirirana dalmatinskom tradicijom i japanskom gastronomskom baštinom. Upravo približavanje japanske kuhinje, ali i turista, Zadru i Dalmaciji, bio je jedan od glavnih motiva organizacija i prvog Tuna Sushi Festivala 2015. godine. I to zato što su Japanci, veliki konzumenti svega iz mora, prepoznali jadransku ribu, a pogotovo tunu, kao vrhunsku namirnicu.

Sudjelovanje najboljih vina vinara Zadarske županije okupljenih i Udruzi vinara Vina Zadarske županije ZaDar i Maraske dodana je vrijednost cijelom događaju. Kao i koncert simpatične i popularne Danijele Martinović.

Jelovnik za ekskluzivnu služenu večeru od četiri slijeda na gornjoj etaži Arsenala, kao i impresivna ponuda manjih zalogaja posloženih na pet buffet otoka svake od tvrtki partnera u parteru revitaliziranog spomenika baštine Arsenala, složeni su u suradnji tvrtki partnera i Ilirijnih kulinarskih timova. A u ovom pravom kulinarskom poduhvatu sudjelovat će chefovi iz svih Ilirijinih restorana i hotela, najbolja kuharska postava koju Ilirija ima.

Četiri slijeda servirane večere izgledat će ovako: bluefin tuna nigiri & hosomaki (hladno predjelo), crni ravioli punjeni mesom od kozica demiglace od škampa, listovi grana padana (toplo predjelo), fileti jadranske tune i zubaca, blitva na dalmatinski (glavno jelo) i creme brulee s limunom.

A na otocima u donjem dijelu Arsenala bit će baš svega: od dalmatinskih jela poput salate od hobotnice, paštete od bakalara i marinirane ribe preko talijanskih ribljih carpaccia do japanskih  nigirija, sushi rolica, sahimija, hosomaki rolica i gyoze s filetima hame. Bit će tu čak i peruanski cevice od sabljarke, pa i fast food riblji zalogaji – mini burgeri od tune, mini ražnjići s tunom, zatim riblji pohanci, canapei, riblje salate… Preko dvadeset različitih ribljih zalogaja od vrhunskih namirnica iz mora i uzgajališta oko Zadra!

Na šestom otoku nudit će se vrhunska vina zadarskih vinara, a Maraskin tim će miješati koktele.
Ulaznice za ovu gala večeru i koncert Danijele Martinović mogu se kupiti u klubu Arsenal, Turističko informativnom centru Turističke zajednice grada Zadra u palači Cedulin, u hotelu Ilirija u Biogradu te putem online servisa Entrio, Eventim i Turneo. Cijena servirane večere je 80 Eur, a degustacija na parteru 40 Eur.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

FOTOGALERIJA / Đir po gradu sa Sašom Čukom

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

magazin

FESTIVAL ZNANOSTI U KINO ZONI: U srijedu hvaljeni dokumentarac “Tko bi rekao: Fantazije umreženog svijeta”

Objavljeno

-

By

Pred nama je novo izdanje Festivala znanosti i nadamo se da ste spremni za nove izazove u popularizaciji znanosti. Glavna tema ovogodišnjeg festivala je INTELIGENCIJA. Kino zona se i ove godine priključuje manifestaciji uz projekciju hvaljenog dokumentarnog filma ”Tko bi rekao: Fantazije umreženog svijeta” za Oscara nominiranog slavnog njemačkog redatelja Wernera Herzoga koji je na rasporedu u srijedu 24. travnja!

U filmu ”Tko bi rekao: Fantazije umreženog svijeta”, redatelj nam prikazuje virtualni svijet od njegovih početaka do krajnjih dosega, a digitalni krajolik istražuje jednako znatiželjno i maštovito kao što je dočarao raznolike zemaljske destinacije.

Od Amazone do Sahare, od Južnog pola do australskih divljina. Herzog gledatelja vodi na putovanje kroz niz provokativnih razgovora koji otkrivaju kako je svijet interneta promijenio doslovno cjelokupno funkcioniranje stvarnog svijeta – od poslovanja do obrazovanja, od putovanja u svemir do zdravstva, kao i samu srž naših privatnih odnosa…  

Werner Herzog širem je dijelu publike prvenstveno poznat po napetim dramama, bizarnim likovima i turbulentnom  odnosu s omiljenim mu glumcem Klausom Kinskim, no Herzog je također i vrstan i nagrađivan dokumentarist, a to još jednom dokazuje i s filmom ”Tko bi rekao: Fantazije umreženog svijeta”. U vremenima kad smo svi manje-više ovisni o virtualnom svijetu i internetu, Herzog nas kroz jednu posebnu filmsku vremensku kapsulu vodi iz prošlosti u budućnost i otkriva sve čari i mane ovog fenomena bez kojeg su nam životi postali nezamislivi.

Projekcija filma ”Tko bi rekao: Fantazije umreženog svijeta” održava se u suradnji sa Sveučilištem u Zadru, a film gledamo u srijedu, 24. travnja s početkom od 18h u Koncertnoj dvorani Kneževe palače. ULAZ NA PROJEKCIJU JE SLOBODAN!

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade “Kultura nova”, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar

 
Nastavi čitati

magazin

NP PAKLENICA / U subotu penjački maraton “From dawn to dusk 2024”. Još se stignete prijaviti…

Objavljeno

-

By

foto: NP Paklenica

Iz NP Paklenica podsjećaju da su prijave za penjački maraton otvorene do 25. travnja 2024.

Više informacija potražite na https://shorturl.at/uOQ18

“Radujemo se Vašem sudjelovanju, a nakon maratona i proglašenja pobjednika, jamčimo dobru zabavu na Trgu Marasovića uz svirku Cry Babies”, stoji u objavi iz NP.

UVJETI SUDJELOVANJA NA PENJAČKOM MARATONU „PAKLENICA FROM DAWN TO DUSK 2024“

Natjecati se mogu samo osobe s napunjenih 18 godina

Natjecatelji se prijavljuju u tri kategorije (muški parovi, ženski parovi i mješoviti parovi)

Natjecatelji su dužni poslati (ili donijeti sa sobom) Izjavu da u natjecanju sudjeluju na vlastitu odgovornost

Prijave se primaju do 25. travnja 2024.

Startnina za natjecanje iznosi 20 € po timu i plaća se u gotovini

Uplata startnine može se izvršiti u danima prije natjecanja u Upravi NP Paklenica u Starigrad – Paklenici (od 13:00 do 15:00 sati) ili 27. travnja (subota) od 6:30 do 7:00 sati na info pultu u kanjonu Velike Paklenice. Startnina (kotizacija) uključuje majicu i materijale za natjecanje.

PRAVILA NATJECANJA

Natjecanje će se održati u subotu 27. travnja 2024. od 7:00 do 19:00 sati

Cilj natjecanja je popeti što više smjerova u zadanom vremenskom razdoblju

Natjecanje će se odvijati u tri kategorije (muški parovi, ženski parovi i mješoviti parovi)

Obavezno je korištenje standardne certificirane penjačke opreme, uključujući i kacigu

Prije samog početka natjecanja natjecatelji se trebaju prijaviti u kojoj kategoriji će se natjecati

Parovi (timovi) moraju od početka do kraja natjecanja zajedno penjati (penjač/osiguravatelj)

Prilikom prijave podijelit će se liste u koje će natjecatelji upisivati rezultate

Za svaki smjer, penjač upisuje broj bodova prema bodovnoj tablici

Boduje se samo smjer ispenjan slobodno, u vodstvu (nije dozvoljeno penjanje na top rope)

U dugim smjerovima penjači se mogu izmjenjivati u vodstvu, a upisuju im se bodovi za svaku dužinu koju su ispenjali slobodno

Penjanje je dozvoljeno u svim sektorima

Svaki smjer se može penjati samo jednom (kod parova svaki član tima može ponoviti isti smjer kao i njegov partner, ali mora ga ponoviti slobodno)

Na natjecanju nema sudaca, zasnovano je na fair play-u

Organizatori će na kraju natjecanja prikupiti liste, obraditi podatke i proglasiti pobjednike

Liste parova (timova) koji su ispenjali manje od 10 smjerova/10 dužina u dugim smjerovima /ekvivalent kombinacije kratkih i dugih smjerova, se neće obrađivati.

Organizator zadržava pravo promjene ovih Pravila, a o tome će svi sudionici biti pravodobno obaviješteni objavom izmijenjenih Pravila.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu