Connect with us

magazin

TUNA, SUSHI & WINE FESTIVAL: Bit će to vatromet morskih delicija iz kuhinja sjajnih mladih chefova te barda dalmatinske gastronomije Hrvoja Zirojevića

Objavljeno

-

U Turističkoj zajednici grada Zadra u tijeku su završne pripreme za ovogodišnji, osmi po redu Tuna, Sushi & Wine Festival koji će se održati u Arsenalu i na Trgu Petra Zoranića od 5. do 10. travnja. Ovu sad već tradicionalnu gastronomsku, turističku i zabavnu manifestaciju obilježit će njezin povratak u zadarski Arsenal, u kojem su se u prvim godinama Festivala održavale zanimljive i bogate gala večere, značajni angažman zadarskih najvećih marikulturnih tvrtki Pelagos Net Farme, Jadran Tune, Kali Tune i Cromarisa te Marikomerca, kao i sudjelovanje mladih hrvatskih kuharskih zvijezda te barda moderne dalmatinske gastronomije Hrvoja Zirojevića.

Gala večera u Arsenalu, u petak, 5.travnja, na kojoj će koncert održati popularna Danijela Martinović, zamišljena je u dva dijela. Donja etaža kluba predviđena je za stajaća mjesta s pet buffet Cornera na kojima će se služiti specijaliteti od jadranske tune i druge vrhunske ribe. Maraska će gostima prirediti cocktail dobrodošlice, a vina zadarskih vinara, odnosno Udruge vinara Zadarske županije Vina ZaDar,  točit će se po promotivnim cijenama. Cijena ulaznice za ovaj dio večere u Arsenalu je 40 Eura.

Istovremeno, gornja etaža Arsenala predviđena je za nešto ekskluzivniju večeru od četiri slijeda u organizaciji Ilirije, na kojoj će se služiti jela od namirnica iz mora od strane tvrtki partnera Festivala.

Ulaznice za gala večeru i koncert Danijele Martinović mogu se kupiti u klubu Arsenal, Turističko-informativnom centru TZ grada Zadra, u Hotelu Ilirija u Biogradu te putem online servisa  Entrio, Eventim i Turneo.

U subotu, 6. travnja Festival će se i službeno otvoriti na Trgu Petra Zoranića. U velikom festivalskom šatoru na tom će trgu za cijelo vrijeme manifestacije biti posloženi pultovi s hranom nazvani Chef’s Kitchen na kojima će jela pripremati gostujući chefovi, Street Food Corner te Sushi Corner. Festivalsku ponudu upotpunit će Wine bar s vinima zadarskih vinara, Cocktail bar te štandovi s proizvodima  OPG-a Žampera, Solane Nin, Udruge maslinara Zadarske županije te Udruge proizvođača paškog sira . Samo otvorenje u subotu obilježit će gastronomski program uz podršku tvrtki Pelagos & Jadran tuna, u kojem će zvijezde biti riblji proizvodi ove dvije tvrtke. U subotu ujutro posjetitelje će zabavljati  Elena Stella & Ante Jeličić Trio, a navečer grupa Kanella.

U gastronomskom smislu ovogodišnje će izdanje Festivala biti najzanimljivije zbog gostovanja chefova koji je priređivati svoja jela na posebnom Chef’s Kitchen kantunu. U nedjelju će u tom dijelu gost biti izuzetno talentirani sushi majstor Mladen Križanović, vlasnik certifikata tokijske sushi Akademije i višegodišnji suradnik Cromarisa. Križanović će pripremati nigiri od Cromarisovog zubaca odležanog u kombu algi, uramaki s tartarom od biološki uzgojenog brancina te chiarashi bowl, zdjelu sa sushi rižom, filetima zubaca i brancina, ikrom od pastrve… Sva će riba stići iz Cromarisovih uzgajališta, a Križanović će svoja jela pripremati na Sushi Corneru svakog jutra do završetka Festivala. U nedjelju navečer na festivalskoj pozornici gostuje Urban sa svojim bendom.

U ponedjeljak ujutro na Chef’s Kitchen stiže jedan od najpoznatijih hrvatskih chefova Hrvoje Zirojević iz splitskog restorana Dvor. Taj promotor dalmatinske spize pripremljene na kreativne načine u Zadru će posjetitelje poslužiti originalnim morskim „cannellonom” od carpaccia tune, koju će napuniti jetrom grdobine i ikrom morskog ježa.

U utorak na Festivalski kuharski pult stiže jedan od najtalentiranijih zadarskih chefova mlađe generacije Bruno Kalmeta iz sve popularnijeg restorana Karma u Arbanasima. Bruno je maksimalno posvećen dalmatinskoj i zadarskoj gastronomskoj baštini, pa će toga dana kuhati svoj brudet od hame, grdobine i kozica s palentom skuhanom u temeljcu od škampa.

Zadnjeg dana Festivala iz Mirlović zagore kod Šibenika i poznate konobe Campanelo stiže još jedan mladi, ali već nadaleko poznati chef Mate Sučić. Posjetiteljima Festivala pripremit će svoje autorsko jelo: arancine od sipe s espumom od krumpira i šparogama.

Tog zadnjeg festivalskog dana navečer Zadrani će moći uživati u koncertu Natali Dizdar, isto kao što će svih festivalskih dana uživati u sjajnim i originalnim delikatesama pripravljenim od namirnica iz mora Zadarskog arhipelaga.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

FOTOGALERIJA / Koncert Marka Škugora i sajam otočnih proizvoda u Kukljici  

Objavljeno

-

By

Sinoć, 25.07., trg u Kukljici je bio popunjen do posljednjeg mjesta zahvaljujući koncertu Marka Škugora. Talentirani glazbenik osvojio je srca publike svojim nastupom, a trg je bio ispunjen pjesmom i plesom.

Osim uživanja u glazbi, posjetitelji su imali priliku upoznati autentične otočne proizvode lokalnih OPG-ova, čime je dodatno obogaćena večer u Kukljici.

Zahvaljujemo se svima koji su prisustvovali i uživali s nama! Veselimo se budućim susretima i događanjima kojima ćemo i dalje promicati našu bogatu tradiciju.

 
Nastavi čitati

magazin

Ovo su pića koja konobari nikad ne bi naručili u kafićima

Objavljeno

-

By

pexels

Nemojte tražiti ni piće koje iziskuje kompliciranu pripremu ili koktel s više komponenta ako se nalazite u baru ispunjenom do zadnjeg mjesta.

Postoje pića koja profesionalni konobari nikad ne bi naručili na pojedinim mjestima, piše Punkufer.

Ako se bar nije specijalizirao za pripremu koktela, bolje ih nemojte naručiti.

Nemojte tražiti ni piće koje iziskuje kompliciranu pripremu ili koktel s više komponenta ako se nalazite u baru ispunjenom do zadnjeg mjesta.

“Nikad ne naručujem vino na čašu u kafiću koje služi jeftina pića,” otkrio je Daniel Yeom, glavni konobar u Esters Wine Shop & Baru u Santa Monici, u razgovoru s HuffPostom.

“Nikad ne znaš koliko je dugo vino bilo otvoreno, a i šanse da ću dobiti nešto dobro na takvom mjestu jednake su nuli. Okus vina počne propadati odmah nakon otvaranja boce te se može pokvariti u svega nekoliko dana osim ako kafić nije pedantan po pitanju čuvanja vina.”

Preskočite točeni Guinness

Mnogi vjeruju da je nemoguće pogriješiti s točenim pivom. Jack Tynan koji radi u pivnici Interboro Spirits & Ales u Brooklynu ne slaže se s tim.

Ako se nalazi u kafiću u kojem je gužva, neće naručiti točeni Guinness.

“Točeni Guinness naručit ću samo u lijepom i tihom pubu jer znam da će si konobari tamo uzeti vremena da ga natoče kako treba”, kaže Tynan.

Guinness se tradicionalno toči u dva koraka – s točenjem se staje nakon što ste napunili čašu tri četvrtine kako bi mjehurići stvorili prepoznatljivu baršunastu pjenu. Nakon što pivo odstoji, nastavlja se točiti do vrha čaše.

“Ne naručujte espresso martini u kafiću koji ima lošu kavu,” savjetuje Alejandro Echeverria iz bara njujorškog restorana Sushi by Bou.

Iako je ovaj koktel od kave i votke postao iznimno popularan u posljednjih nekoliko godina, ne radi ga svatko onako kako bi trebalo.

“Većina barova nije opremljena kvalitetnim aparatima za espresso, pa ni krajnji rezultat nije onakav kakav biste željeli,” objašnjava konobar.

 
Nastavi čitati

magazin

(FOTO) MOON FUN PARK / Nova zabava na 3 tisuće metara četvornih u ŠC-u Višnjik

Objavljeno

-

By

FOTO: Nenad Opačić

U subotu, 27. srpnja, u 16 sati u ŠC-u Višnjik otvara se novi Zabavni centar, MOON FUN PARK. Tim povodom, a uoči otvorenja, organiziran je “PRESS PLAY” event na koji su bili pozvani predstavnici medija te posjetitelji koji su imali priliku među prvima iskusiti sve atrakcije koje centar nudi.

Trampolini, napuhanci, trkaći simulatori i mini golf
MOON FUN PARK, smješten na površini iznad dvorane Krešimir Ćosić i zauzima površinu od 3 tisuće metara četvornih te nudi širok spektar aktivnosti za sve uzraste.
Tijekom eventa, posjetitelji su mogli uživati u raznovrsnim atrakcijama.
Prva stanica mnogih bila je Trampolin park, gdje su, posebno najmlađi, uživali skačući na trampolinima dizajniranim za sve uzraste.


Svijet mašte i adrenalina
Dok su se jedni zabavljali na trampolinima, drugi su se uputili u Bounce Park. Ovdje su pustili mašti na volju, igrajući se i uživajući u svakom trenutku. Zvukovi smijeha i veselja ispunili su prostor dok su posjetitelji otkrivali čarobni svijet ovog parka.
Vožnja izvan granica stvarnosti
Posebnu pozornost privukao je SIM racing. U trkaćim simulatorima, posjetitelji su osjetili uzbuđenje vožnje. Za one željne natjecanja, Mini golf bit će savršeno mjesto da testiraju svoje vještine. Također, u ponudi je i mogućnost proslave rođendana. Prisutni su imali priliku razgovarati s osobljem centra i dobiti sve potrebne informacije o MOON FUN PARK-u te uživati u pripremljenim sadržajima.


Nove zabavne aktivnosti za cijelu obitelj
Športski centar Višnjik nezaobilazno je mjesto i okupljalište brojnih Zadrana svih dobi, bilo da se bave sportom profesionalno ili rekreativno ili su jednostavno došli u šetnju. U ŠC-u Višnjik uvijek se nastoji, u skladu s mogućnostima, na svakoj slobodnoj površini centra osmisliti i ponuditi nove sadržaje za naše sugrađane, a MOON FUN PARK je najnoviji primjer posvećenosti pružanju kvalitetnih i zabavnih aktivnosti za cijelu obitelj. Cilj je stvoriti okruženje gdje djeca mogu uživati u igri i tjelesnoj aktivnosti, a roditelji mogu biti sigurni da su njihova djeca na sigurnom i poticajnom mjestu. MOON FUN PARK na Višnjiku zasigurno će postati još jedno omiljeno mjesto za sve generacije.

Atmosferu s događaja pogledajte u fotogaleriji.

Radno vrijeme MOON FUN PARKA je:
radnim danom od 16 do 23 sata;
vikendom od 16 do 24 sata.

Više informacija za posjetitelje na: info@moon.fun

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu