Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

TZ ZADARSKE ŽUPANIJE: Održane dvije stručne edukacije na temu MICE turizma za privatni i javni sektor  

Objavljeno

-

U organizaciji Turističke zajednice Zadarske županije u srijedu i četvrtak, 24. i 25. siječnja u Zadru su održane dvije edukativne radionice na temu specifičnosti MICE turizma za privatni i javni sektor odnosno za pružatelje usluga u turizmu u Zadarskoj županiji, prvenstveno hotele i DMK agencije, a zatim i za ustanove, te lokalne turističke zajednice.

Kako je post-pandemijski uzlet turizma značajno označio i povratak tzv. MICE segmenta koji predstavlja ozbiljne poslovne prilike za daljnji razvoj turizma Zadarske županije, a posebno za ostvarivanje cjelogodišnjeg turizma, TZ Zadarske županije u svrhu razvoja tog proizvoda želi identificirati atrakcije i pružatelje usluga – ugostiteljskih, smještajnih, agencijskih i drugih koji svojom ponudom mogu zadovoljiti ovaj segment, potom izraditi katalog ponude Zadarske županije, te sinergijski razvijati i promovirati ovaj segment ponude. Podsjetimo kako je MICE akronim engleskih riječi: Meetings, Incentives, Conferences and Events (ili Conventions and Exhibitions) koji se koristi kao skraćeni naziv za segment putovanja u poslovne svrhe. Najčešće poznat kao kongresni turizam – odnosi se na određen tip turizma u kojem se okupljaju grupe ljudi, u unaprijed dobro isplaniranom aranžmanu, a zbog određene svrhe. Posebnosti ovog segmenta su pomno i opsežno planiranje, te zahtjevna klijentela.

Namjera ovih radionica je osvijestiti važnost MICE tržišta i specifičnosti, pomoći dionicima da prepoznaju svoje postojeće potencijale i usmjeriti ih u planiranju novih sadržaja i usluga, te podsjetiti na važnost suradnje u destinaciji.

Renomirana i iskusna predavačica Aleksandra Uhernik Đurđek, konzultantica iz područja poslovnog turizma i organizacije skupova, te jedna od prvih nositelja CCMEP (Certified Croatian Meetings & Events Specialist) certifikata za više od trideset sudionika iz privatnog i javnog sektora radionice je održala u dva dijela. Prvi je dio bio uvodni, o specifičnostima tržišta i trendovima, dok je drugi dio odrađen u grupa na stvarnim studijama slučaja.

Mihaela Kadija tim je povodom izjavila: Turistička zajednica Zadarske županije u 2024. godini u svrhu razvoja proizvoda tzv. MICE segmenta, a s krajnjim ciljem ostvarivanja cjelogodišnjeg turizma, započinje niz aktivnosti dio kojih su i ove upravo održane edukativne radionice. Pored edukacija, u narednom će se razdoblju analizirati postojeća i detektirati potencijalna ponuda, izraditi brošura s ponudom, te provoditi niz aktivnosti zajedno s HTZ-om i lokalnim dionicima na promociji MICE segmenta Zadarske županije.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

KOMUNALAC BIOGRAD / Radovi na proširenju vodoopskrbne mreže u Općini Pakoštane vrijedni 2,3 milijuna eura

Objavljeno

-

By

Voditelj ovog projekta je Hidroprojekt-ing d.o.o. Zagreb, radove izvodi tvrtka Golemi, a stručni nadzor je povjeren predstavnicima tvrtke Civil Engineering Consultansy d.o.o. Zadar.

Vrijednost ovog projekta iznosi 1.787.087,82 €, bez uključenog PDV-a, dok je ukupna vrijednost s PDV-om 2.233.859,78 €. Projekt će se realizirati u dvije faze, prva se počela provoditi 18. kolovoza 2023. godine, dok se planirani završetak radova očekuje do prosinca 2025. godine.

Glavne komponente projekta uključuju izgradnju novih vodosprema, hidrostanica i vodoopskrbnih cjevovoda, s naglaskom na sljedeće faze:

Vodosprema Čelinka: Ovom fazom će se dograditi nova vodosprema kapaciteta 500 m3, uz izgradnju odgovarajućih cjevovoda za dovod, opskrbu i odvod vode. Time će se osigurati stabilna opskrba vodom.

Hidrostanica Drage 2: U cilju rješavanja problema nedostatka tlaka u vodoopskrbi viših dijelova naselja Drage, izgradit će se hidrostanica “Drage 2”. Ova stanica će omogućiti podizanje tlaka i osigurati neprekidnu opskrbu vodom.

Vodosprema Vrana: U tijeku su radovi za novu vodospremu kapaciteta 500 m3, koja će biti izgrađena za naselje Vrana, uz pripadajuće cjevovode za priključak, dovod i odvod vode, čime će se znatno poboljšati opskrba vodom na tom području.

Cjevovod “Put Sv. Mihovila”: Izgrađen je PEHD cjevovod duljine 932,27 m, čime se dodatno osnažila infrastruktura vodoopskrbnog sustava na tom području.

Rekonstrukcija cjevovoda V-6: Kroz ovu fazu projekta, cjevovod V-6 bit će rekonstruiran, koristeći Ductil cijevi DN 300, na duljini od 186,66 m.

Izgradnjom novih vodosprema, hidrostanice i vodoopskrbnih cjevovoda će se poboljšati opskrba potrošača te povećati postojeći kapaciteti sustava vodoopskrbe na području Općine Pakoštane.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA / Tjedan pred nama u znaku juga i kiše. Visoke temperature

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom, osobito u Dalmaciji gdje se lokalno očekuju obilniji pljuskovi te grmljavina. Najviše sunčana vremena bit će na sjevernom Jadranu, a najmanje kiše past će u središnjim predjelima. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Na Jadranu jugo, ponajprije na jugu zemlje mjestimice jako, na udare i olujno, prolazno i bura. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 16 °C.

U ponedjeljak djelomice sunčano, poslijepodne sa zapada postupan porast naoblake. Uz više oblaka uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije mjestimice malo kiše, osobito u prvom dijelu dana. Ujutro na kopnu lokalno moguća magla. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni, a na Jadranu jugo, navečer u jačanju. Najniža jutarnja temperatura zraka od 1 do 6, u Gorskoj Hrvatskoj malo niža, a na Jadranu od 6 do 11. Najviša dnevna većinom između 12 i 17 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima te i dalje toplije od prosjeka za doba godine. Mjestimice s kišom, češćom na Jadranu i predjelima uz njega. Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab, u četvrtak umjeren sjeveroistočni i istočni. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo, samo ponegdje na udare i olujno. U srijedu navečer će najprije na sjevernom dijelu vjetar okrenuti na buru, no krajem četvrtka ponovno jačanje juga.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

DOBRO JE ZNATI… / Ove nedjelje u Zadru rade sljedeće trgovine…

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

Donosimo raspored rada većih marketa i supermarketa, odnosno trgovačkih lanaca u Zadru ove nedjelje…

BAUHAUS:

zatvoreno

KAUFLAND:

zatvoreno

HEY PARK

zatvoreno

TOMMY

Put Stanova 46 – od 7 do 21

Put Nina 89 – od 7 do 20

KONZUM:

Frane Petrića 10 – od 7 do 13

Polačišće 2 – od 7 do 13

LIDL:

zatvoreno

INTERSPAR

zatvoreno

PLODINE

zatvoreno

SUPERNOVA:

zatvoreno

STUDENAC:

Zrinsko – Frankopanska ulica 1 – 07:00-21:00

Ante Starčevića 15 – 07:00-21:00

Put Vrela 2 – od 07:00-21:00

Ulica Stjepana Radića 1 – od 07:00-21:00

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu