Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

#INSAJDER / Ričard: Najveća prevara od slijetanja na Mars

Objavljeno

-

Još se i danas čudim kad gledam statistike sa zadnjih lokalnih izbora.

Je li moguće da je preko 6.000 mojih sugrađana dalo glas za ovo što se događa zadnje 3 godine? 

Jedan poznanik se buni prošle godine da ne može dobiti uporabnu dozvolu jer je proračun blokiran, a ja mu kažem – a je li? A jesi li ti na dan izbora stavio sliku sa glasačkog mjesta i iznad napisao “Samo Ričard”?

Pa idi sad, pitaj ga uporabnu dozvolu, dat ću ti ja broj.

Pa mi cvile neki da im kasne plaće, pa neke sportske zajednice da ne dobivaju sredstva… Ma, iskreno… baš me briga. Htjeli ste cirkus, uvalili ste ga sami sebi. 

Eno se žale Dukićevi pročelnici da su opet na sto muka zbog neizglasanog proračuna. Uspio sam nakon pet godina izlobirati da se uklone ruševine po periferiji. Pročelnik Dujela je to jako dobro odradio, ostalo ih je svega još devet. Srušio je nedavno još tri, ali nema proračuna pa nema love da odvezu šutu i smeće.

Zar mislite da se ide u školu za političara? Za to su potrebne godine iskustva. Kažu neki Ričardovi vijećnici – nazvat ću ih samuraji, jer ih on tako zove – da nisu bili educirani za vijećnike kad su zabrljali s koncertnom sezonom i igranjem po proračunu.

Mo’š mislit.

Kad smo već kod samuraja, jedna je njegova vijećnica tvrdila je da je želimo kupiti, da je imala ponude, ali eto nakon što smo je pozvali da kaže od koga, ona nas je htjela zaštiti pa nikad nije odala počinitelja.

Mo’š mislit, opet.

Nego, pitam ja te samuraje od kojih nekima nikad nisam čuo ni glasa – a ni građani vjerojatno ne znaju tko su – hoće li biti moralni pa se javiti jedan od njih koji je lobirao na jednog člana turističkog vijeća da glasa za jednog od kandidata za direktora TZ-a?

A što se demokracije tiče, tu je Riči broj jedan. Njegovi samuraji u njegovom božanstvenom prisustvu ne smiju pisnuti. Tiranija na levelu max. Ako on napušta vijećnicu, prate ga svi. Ako je on protiv gradnje škole, odmah su svi. Ako se on idući put predomisli, pa je za gradnju škole, i samuraji su.

Treba onog bucka iz Koreje poslat u Blavora na repeticije.

No bio je Riči nama uletio za proračun, pa je kadrovirao po KK Zadru. Nije se sramio ubacit par frendova koji su se pokazali stručni za ispijanje piva.

Bio mu se nešto usprotivio Branimir Longin, podigao na njega ton, pa je Riči postavio uvjet da ga se makne u roku odmah ili ruši sve.

Pročelnik Mijolović, jedan od jačih ljudi za financije u RH (čudi me da nije ministar jer je kvaliteta nevjerojatna)… Na njega je posebno nabrijan pa taj odjel za financije mijenja proračune dan noć da se prilagode Ričiju. Mislim da je nabrijan na Mijolovića jer se kuži bolje u košarku. Zato ga prca s proračunima. To što su ulog životne sudbine i milijarda kuna manje je bitno. Bitno je da se Mijolović pati. 

A naš Branko, kakav je – bez zla u sebi, on to sve tolerira. Ima čovjek razumijevanja, neupitno je. Ja bi to stira na izbore još 2021. 

Mislim, čovjek vam je obećao žderačinu i lokačinu. Malo vas je zaje*ao. Nema ništa od toga, bakalar se jede čisto da znate. Nema ni za nas, a kamoli za vas.

Nije se Riči libio ni gurati kandidata za Centar za mlade. Oće on, voli on to.

E sad najbolje od svega. Ričard je po meni nastao iz sprdnje prema glasačima HDZ-a 90-tih. Enio, kao i svi Zaratini, obožava nas porijeklom “vlaje”. Nakon masu neuspjelih projekata – Borata, pa onog Tebre narkomana, pa nekog lika iz džungle… pogodio je na trećim izborima s Ričardom.

Ričarda su popušili baš oni s kojima se sprda. Oni su najviše izlazili da mu daju glas. Kakva ironija.

I tako ja u kampanji priđem Ričiju da se uslikamo, a on kaže da neće. Jer ja na sakou imam bedž HSP-a s prvim bijelim poljem. Grb napravljen pred 200 godina!

E, tu me razočarao.

Sve bi ti oprostio, Riči moj dobri i pošteni, ali bakalar neću nikada.

 
Nastavi čitati
1 Comment

1 Comment

  1. Nja-prc-prc

    20. siječnja 2024. at 14:05

    A HDZ je bogom dan … da nas krade, ponižava, izrabljuje.

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO) ROĐENDAN STRANAČKOG OGRANKA / Poruka sa skupa: “Bibinjci čvrsto za HDZ: Naša Vlada štiti domoljubne vrijednosti”

Objavljeno

-

By

Bibinjci su uvijek bili čvrsto uz HDZ jer naša stranka jamči konstantan rast i razvoj te štiti domoljubne vrijednosti – glavna je poruka sa svečanog obilježavanja 34. godišnjice osnutka HDZ-a Bibinje.

U prepunom društvenom domu su se okupili članovi i simpatizeri iz Bibinja i okolice predvođeni stranačkim utemeljiteljima.

Politička stabilnost i kontinuitet zaslužna je za snažan razvoj Općine Bibinje i cijele Zadarske županije. Odlična suradnja s Vladom Republike Hrvatske zalog je i niza budućih projekata, koji će doprinijeti dodatnom razvoju i poboljšanju kvalitete života naših stanovnika.

U mandatu Vlade Andreja Plenkovića zabilježen je rekordan rast plaća, a vodeći smo u EU po porastu stope BDP-a u posljednjem kvartalu. HDZ jamči nastavak tog niza, jer ima stručne i kompetentne ljude, a nova financijska omotnica EU pruža nam nikad veće prilike za dodatan rast i razvoj.

HDZ domoljublje pokazuje konkretnim djelima – povećana su prava braniteljima, uvedena je neradna nedjelja kako bi se djelatnici iz trgovina mogli posvetiti obitelji, usvojen je Zakon o hrvatskom jeziku, vratili smo povijesni datum Dana državnosti 30.05., a 18.11. je neradni dan u spomen na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Uz to, Hrvatska je nikad bolje međunarodne pozicionirana i uživa veliki ugled u svim euroatlanskim asocijacijama, gdje je naš put zacrtao prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman – poručeno je na svečanoj akademiji na kojoj su, uz općinskog načelnika Šimu Sekulu, okupljene pozdravili i župan Božidar Longin, državni tajnik Josip Bilaver, predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta te ministar Šime Erlić, izaslanik predsjednika HDZ-a i Vlade Andreja Plenkovića.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

NISTE SVE KUPILI? / Evo koje trgovine u Zadru rade ove nedjelje…

Objavljeno

-

By

Donosimo raspored rada većih marketa i supermarketa, odnosno trgovačkih lanaca u Zadru ove nedjelje…

BAUHAUS:

zatvoreno

KAUFLAND:

zatvoreno

HEY PARK

zatvoreno

TOMMY

Put Stanova 46 – od 7 do 21

Put Nina 89 – od 7 do 20

Bože Peričića 5 – od 8 do 14

KONZUM:

Frane Petrića 10 – od 7 do 13

Polačišće 2 – od 7 do 13

LIDL:

zatvoreno

INTERSPAR

zatvoreno

PLODINE

zatvoreno

SUPERNOVA:

zatvoreno

STUDENAC:

Put Murvice 49 – od 7 do 21

Put Vukića 1 – od 7 do 21

Benkovačka cesta 23 – od 7 do 21

Ulica Antuna Dobronića 1 – od 7 do 21

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Nevrijeme u Svetom Filipu i Jakovu: DVD i komunalni radnici u borbi protiv poplave i krupe

Objavljeno

-

By

Rano jutros, Sveti Filip i Jakov zahvatilo je snažno nevrijeme praćeno jakom krupom i kišom, uzrokujući poplave u obiteljskim kućama i ugostiteljskim objektima te na javnim površinama. Četiri člana Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) i dva vatrogasna vozila bili su angažirani na terenu od 4 sata ujutro, provodeći intervencije ispumpavanja vode i otvaranja vrata stana zahvaćenog poplavom.

Stanovnici i posjetitelji Svetog Filipa i Jakova svjedočili su neobično jakoj krupi koja je u kratkom vremenskom razdoblju zatrpala rivu, stvarajući dodatne poteškoće za kretanje i sigurnost. Zahvaljujući brzoj reakciji i naporima radnika komunalnog pogona općine, uz pomoć potrebnih strojeva, riva je učinkovito očišćena od nakupina krupe, vraćajući normalan prolaz i sigurnost na ovom popularnom okupljalištu.

Ovaj događaj pokazuje iznimnu važnost dobro organizirane lokalne službe za hitne situacije, uključujući vatrogasce i komunalne službe, koji su sposobni brzo i efikasno odgovoriti u trenucima kada su građani i njihova imovina ugroženi. Djelovanje DVD-a i komunalnih radnika primjer je izvrsne koordinacije i posvećenosti zajednici, što je ključno za minimiziranje štete i pomoć pogođenim stanovnicima.

Osim što su vatrogasci i komunalni radnici pokazali spremnost i efikasnost u suočavanju s izazovima koje donose ovakve vremenske nepogode, njihova brza akcija i posvećenost zaslužuju posebno priznanje i zahvalnost zajednice. “Bravo ekipa” više je nego zaslužen kompliment za sve one koji su doprinijeli brzoj i učinkovitoj reakciji, osiguravajući sigurnost i pomoć stanovnicima Svetog Filipa i Jakova u teškim trenucima.

Ovakve situacije podsjećaju na važnost dobre pripreme i organizacije službi za hitne intervencije, kao i na značaj solidarnosti i zajedništva unutar lokalne zajednice. Sveti Filip i Jakov ponovno je dokazao da može računati na svoje heroje u uniformama, koji su uvijek spremni stati u obranu svojih sugrađana.

Foto: DVD sv. Filip i Jakov

Izvor: klikni.news

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu