Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

ULAGANJE U TEMELJNU KULTURNU INFRASTRUKTURU / Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Obnova javne kulturne infrastrukture”

Objavljeno

-

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je 6. prosinca 2023. godine otvoreni trajni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Obnova javne kulturne infrastrukture”.

Na osnovi  inicijative  i analize koju je provelo Ministarstvo kulture i medija te Vladine politike ravnomjernog regionalnog razvoja ulagat će se u temeljnu kulturnu infrastrukturu: knjižnice, muzeje, kina i domove kulture kako bi se prilagodili standardima današnjeg vremena te omogućila energetska obnova i modernizacija čime se građanima omogućuje veća dostupnost sudjelovanja u kulturi.

Predmet su Poziva ulaganja u unaprjeđenje (obnovu) javne kulturne infrastrukture, a njegova je svrha povećanje pristupačnosti i sudjelovanja u kulturnom životu svih građana, osobito pripadnika ranjivih skupina i stvaranje preduvjeta za razvoj inovativnih usluga u kulturi.

Prihvatljivi su prijavitelji ustanove u kulturi, u skladu sa Zakonom o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi, te jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave. Prihvatljive su aktivnosti: priprema studijske i projektno-tehničke dokumentacije (analize, studije, elaborati, rješenja, projekti, troškovnici, izvješća i sl.), obnova i/ili opremanje zgrada javne kulturne infrastrukture, upravljanje projektom i administracija, promidžba i vidljivost projekta.

Ukupna bespovratna sredstva koja se mogu dodijeliti u okviru Poziva iznose 70.000.000,00 EUR. Najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti po pojedinačnom projektnom prijedlogu iznosi 6.000.000,00 EUR, a najniži 200.000,00 EUR. Maksimalna stopa sufinanciranja prihvatljivih troškova po pojedinačnom projektnom prijedlogu iznosi 85 %.

Projektne se prijave zaprimaju od 1. veljače 2024. od 9 sati, a krajnji je rok za podnošenje prijava 31. prosinca 2024. do 9 sati.

Poziv je financiran bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR), a provodi se u okviru Programa Konkurentnost i kohezija 2021. – 2027., Prioriteta 6. Jačanje zdravstvenog sustava, promicanje socijalnog uključivanja, obrazovanja i cjeloživotnog učenja, Specifičnog cilja RSO4.6. Jačanje uloge kulture i održivog turizma u gospodarskom razvoju, socijalnoj uključenosti i socijalnim inovacijama.

Natječajna dokumentacija može se pronaći na mrežnim stranicama EU fondovi te na mrežnim stranicama Agencije ZADRA NOVA.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

VIŠNJIK/ Obavijest o zatvaranju prometnice 

Objavljeno

-

By

Privremeno se zatvara Ulica Slavka Perovića dana 05. svibnja 2024. godine u vremenu od 06:00 do 22:00 sati zbog održavanja automobilističkog natjecanja „Nagrada grada Zadra” 2024., koje će se održati u tom vremenskom periodu na sjevernom parkiralištu ŠC Višnjik u organizaciji Auto karting kluba „Zadar” i  automobilističkog kluba „RTZ”.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VIR / U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 24-godišnji vozač quada

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja oko 18,30 sati, na Viru se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Prometna nesreća se dogodila na poljskom putu na predjelu Crvene stijene kada  je 24-godišnjak upravljajući četverociklom (quad) zagrebačkih registracijskih oznaka, iz neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad upravljačem te vozilom sletio niz liticu u more.

Na mjesto događaja su upućene sve žurne službe, nakon čega je 24-godišnjak prevezen na pružanje liječničke pomoći u OB Zadar, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.

Na mjestu događaja je policija provela očevid te je o svemu upoznato nadležno državno odvjetništvu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ROVANJSKA / Poginuo 37-godišnji ronilac

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja u 17.40 sati policija je zaprimila dojavu u svezi nestanka 37-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je tijekom popodneva ronio u moru kod mjestu Rovanjska.

U potragu za roniocem odmah se uključila policija te druge žurne službe.

Tijelo ronioca pronađeno je oko 20 sati u moru na udaljenosti oko 20 metara od obale, na dubini oko 2,6 metara, koje su potom policijski službenici – ronioci, Interventne jedinice policije Policijske uprave zadarske, izvukli iz mora.

Tijelo stradalog ronioca pregledao je mrtvozornik koji je utvrdio kako na tijelu nema vidljivih tragova nasilja, a tijekom današnjeg dana obavit će se obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti. 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu