Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

“KAKO SU SLOVA STVORILA RIJEČI” / Danas promocija slikovnice u Zimskom parku Višnjika

Objavljeno

-

Danas u Zimskom parku Višnjik održat će se promocija slikovnice “Kako su slova stvorila riječi”.

“Osim promocije slikovnice pozivamo djecu na radionicu za koju smo pripremili puno kreativnog materijala!

Ako i vas zanima kako su to slova stvorila riječi, pridružite nam se od 11 do 13 sati u Veselom šatoru!

Slikovnica “Kako su slova stvorila riječi” djelo je logopetkinje Dječjeg vrtića Latica, Petre Marušić. Ilustracije je izradio Marin Franić, urednik je Frane Herenda a nakladnik Panacea, dizajn potpisuje Petra Kuzmić. 

Slikovnica je nastala uz financijsku podršku Teniskog kluba Zara i njihovog humanitarnog turnira “Tenisom do zdravlja”.

Slikovnica je osmišljena za poticanje razvoja predvještina čitanja i pisanja kod djece urednog razvoja, ali i kod djece s jezičnim teškoćama. Prije nego dijete počne čitati, postoji niz predvještina koje moraju biti usvojene i razvijene da bi čitanje išlo nesmetano. Te predvještine, kao što su prepoznavanje grafema (slova), izdvajanje prvog glasa u riječi i razvoj glasovne raščlambe i stapanja, imaju svoj razvojni slijed koji je posebno važno pratiti kad ih potičemo kod djece s jezičnim teškoćama.

Slikovnica je usmjerena i na poticanje aktivnog slušanja tijekom čitanja, nudi dodatne primjere za vježbu roditeljima, također je i edukativna jer prati razvojni slijed predvještina čitanja i pisanja.

Pisana je jednostavnim jezikom, kratkim rečenicama koje su lake za pratiti ali i shvatiti djeci s jezičnim teškoćama. A također je zabavno, veselo i edukativno štivo za svu  ostalu djecu”, stoji u objavi s Višnjika.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / Đir Zadrom sa Sašom Čukom

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: Bibinje u četvrtak bez vode!

Objavljeno

-

By

Zbog izvanrednih radova na vodoopskrbnom sustavu u mjestu Bibinje, dana 22.02.2024. godine (četvrtak) u vremenu od 08:00h pa do 14:00h biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima cijelom mjestu.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Taline, kod kuć.br. 4 A.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST IZ VODOVODA: Voda u potpunosti zdravstveno ispravna, prokuhavanje više nije potrebno!

Objavljeno

-

By

Obavještavaju se potrošači da je analizom uzoraka vode od strane Vodovoda d.o.o. Zadar utvrđeno da je voda u potpunosti zdravstveno ispravnate nema više znakova zamućenosti,  stoga obavijest od 13. veljače 2024. godine prestaje važiti, priopćeno je iz zadarskog Vodovoda.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu