Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

OBJAVA IZ ŽUPANIJE: Matični uredi preselili u zgradu na Relji

Objavljeno

-

Upravni odjel za opću upravu Zadarske županije započeo je  11. rujna 2023. godine sa obavljanjem poslova iz svog djelokruga rada, a koji se odnose na vođenje državnih matica, evidencije o hrvatskom državljanstvu, registar životnog partnerstva, sklapanje braka i životnog partnerstva i stjecanje hrvatskog državljanstva, na novoj adresi u Zadru, Zrinsko – Frankopanska ulica br. 8 i Ulica Kralja S. Držislava 1. (zgrada Pošte na Relji)

Sa današnjim danom, osim spomenutih matičnih ureda  premješteni su službenici Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam, Upravnog odjela za pravne i zajedničke poslove, Upravnog odjela za javnu nabavu i upravljanje imovinom, Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport te Upravnog odjela za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove, a za 10-ak dana očekuje se premještaj službenika Upravnih odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove koji rade na poslovima izdavanja dokumenata poput građevinske I uporabne dozvole te srodnih dokumenata, priopćeno je iz Županije.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTO / Župan i Kolega u obilasku: Radovi na hospiciju u Babindubu napreduju predviđenom dinamikom

Objavljeno

-

By

Župan Božidar Longin u pratnji županijskog pročelnika za zdravstvo Marka Kolege obišao je radove na izgradnji Centra za koordinaciju palijativne skrbi Zadarske županije, odnosno budućeg hospicija u Babindubu. Riječ je o jednom od strateških projekata Zadarske županije, vrijednom više od 2 milijuna eura, a na terenu su se uvjerili da radovi napreduju predviđenom dinamikom.  

„To je jedan od najznačajnijih projekata Zadarske županije, na kojem sam osobno inzistirao i uložio puno energije zajedno sa suradnicima. Projekt Hospicija pokrenut je 2019. godine kada je država Zadarskoj županiji darovala zgradu bivše vojarne na Babindubu, a iznimno smo zadovoljni što smo u međuvremenu uz veliko razumijevanje Vlade RH uspjeli zatvoriti cjelokupnu financijsku konstrukciju“, istaknuo je župan dodavši da će hospicij biti specijaliziran za pružanje palijativne skrbi. U njemu će se pružati sveobuhvatna zdravstvena, psihološka, socijalna i duhovna skrb s ciljem pružanja potrebne njege bolesnicima s neizlječivom bolešću.

„Projektom rekonstrukcije je predviđen smještaj deset postelja u pet dvokrevetnih soba. Uz sobe za smještaj bolesnika osigurani su prostorni uvjeti za rad multidisciplinarnog stručnog osoblja te prateće i pomoćne prostorije. U prizemlju i na katu su sobe za smještaj bolesnika, sobe za rad i odmor stručnog osoblja, prateće i pomoćne prostorije“, kazao je župan.
Zgrada ima tri etaže (podrum, prizemlje i kat) i obnovit će se u postojećim gabaritima i arhitektonskom izričaju, uz ugradnju dizala i dogradnju terase kako bi se zadovoljile sve potrebe njenih budućih korisnika.

„Do sada je završena izmjena krovišta, postavljene su sve instalacije u objektu, uključivši elektro instalacije, vodne instalacije i rješavanje oborinskih i otpadnih voda, a montirane su i instalacije grijanja. Pri završetku je izrada strukture vanjskog lifta te su započeli radovi na uređenju okoliša. Radovi teku predviđenom dinamikom i unutar ugovorenog roka izvođenja“, otkrio je pročelnik Kolega dodavši da je u tijeku izrada troškovnika opremanja zgrade koji bi trebao biti gotov do kraja svibnja.  

Podsjetimo, ugovorena vrijednost predmetnih radova na rekonstrukciji zgrade i uređenju okoliša s hortikulturom je 2.060.147,01 eura (s PDV-om). Radove izvodi Krekić d.o.o. iz Bibinja, dok uslugu stručnog nadzora nad izvođenjem radova provodi tvrtka GiN company d.o.o. Zadar.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: Posedarje danas bez vode!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu, dana 10.05.2024. godine  (petak) od 08:00h do 14:00h bit će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u mjestu Posedarje.    

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterne s vodom za ljudsku potrošnju bit će smještene u Ulici kardinala Stepinca kod kuć.br. 31., te u Ulici Brune Bušića kod kuć.br. 33.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PAG: Noć tvrđava u petak u kuli Skrivanat

Objavljeno

-

By

Udruga iznajmljivača apartmana i soba Grada Paga organizira “Noć tvrđava – Night of Fortresses” u petak, 10. svibnja u kuli Skrivanat.

PROGRAM:

13:15 “Sat povijesti na otvorenom” za učenike osnovne i srednje škole, građane i goste u prostoru kule Skrivanat

19:00 “Šetnja kroz prošlost” – Obilazak kule Skrivanat uz priču na temu “Fortifikacije Grada Paga”

20:00 “Preko kula do zvijezda” – Promatranje nebeskih tijela (teleskopom) u suradnji sa Astronomskom udrugom Zadar (Astronomska udruga Zadar)

Noć Tvrđava dio je European Fortress Summer manifestacije koja povezuje i promovira događanja na utvrđenim fortifikacijskim spomenicima diljem Europe. U organizaciju manifestacije uključena su međunarodna udruženja EFFORTS i FORTE CULTURA.

Ulaz je besplatan. Dobrodošli!

ORGANIZATOR: Udruga iznajmljivača apartmana i soba Grada Paga

u suradnji sa O.Š. Juraj Dalmatinac i S.Š. Bartol Kašić, Pag.

POKROVITELJ: Turistička zajednica Grada Paga

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu