Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PRODULJEN ROK ZA PRIJAVE: Nominacije za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji – do kraja rujna!

Objavljeno

-

Zadarska županija od ove godine pokrenula je novi projekt – nagrade najboljim iznajmljivačima u turizmu. Nagrade se dodjeljuju s ciljem motiviranja privatnog turističkog sektora za poboljšanje kvalitete promocije destinacije i poticanje uvođenja inovacija, poticanje kreiranja i razvoja novih proizvoda kao i promociji obiteljskog smještaja kroz prikaz najboljih dostignuća u turizmu Zadarske županije. Prvotno je rok za zaprimanje nominacija bio do kraja kolovoza, ali je zbog velikog broja upita natječaj produljen do 30. rujna 2023. godine.

„Zadarska županija je analizom potreba prepoznala privatni smještaj u turizmu kao jedan od osnovnih segmenata u razvoju županije te je izradila Program za dodjelu nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji. Naime, privatni smještaj najbrojniji je u ukupnoj strukturi naših smještajnih kapaciteta i upravo je iz tog razloga važno ulagati u kvalitetu i kontinuirano razvijati ponudu kako bismo dodatno brendirali Zadarsku županiju, a među našim gostima i dalje podizali razinu zadovoljstva pruženom uslugom“, istaknuo je županijski pročelnik za gospodarstvo i turizam Ante Sjauš.

Kroz privatni i obiteljski smještaj naši gosti imaju priliku doživjeti izravni kontakt s lokalnim stanovništvom i upoznati autohtonost i tradiciju mjesta u kojem borave, a upravo je to danas traženo i cijenjeno iskustvo koje traži sve veći broj svjetskih ljubitelja putovanja.

„Želimo od Zadarske županije stvoriri jednu boutique destinaciju koja će privlačiti što kvalitetnije goste te zbog toga nastojimo motivirati i iznajmljivače da dodatno podignu kvalitetu usluge. Obiteljskom smještaju u Zadarskoj županiji želimo osigurati veću vidljivost, ali i naglasiti iznimnu važnost u podizanju kvalitete i praćenju suvremenih trendova ponude i potražnje. Projekt nagrađivanja najboljih iznajmljivača vidimo kao dodatni poticaj svima onima koji sustavno ulažu u izvrsnost te se svakodnevno trude biti u korak s trendovima u turizmu“, poručio je župan Božidar Longin.

Na Javni poziv za dodjelu nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji za 2023. godinu mogu se prijaviti privatni iznajmljivači apartmana/studio apartmana (najmanje 3*), kuća za odmor, soba sa pružanjem usluge doručka i seoskih domaćinstava na području Zadarske županije.

Nagrade će se dodijeliti za četiri glavne kategorije smještaja:

  • apartmani/studio apartmani (najmanje 3*),
  • kuće za odmor,
  • soba sa pružanjem usluge doručka i
  • seosko domaćinstvo.

Javni poziv je otvoren do 30. rujna 2023. godine.

Pobjednici osvajaju:

  • nagrada: 2.000,00 eura i zlatnu plaketu,
  • nagrada: 1.500,00 eura i srebrnu plaketu,
  • nagrada: 1.000,00 eura i brončanu plaketu.

Tri odabrana finalista iz svake kategorije predstavit će se u dnevnom tisku, na web stranici Zadarske županije i TZ Zadarske županije kao primjer dobre prakse u turizmu.

Javni poziv, prijavni obrazac i popis dokumentacije koju treba priložiti uz prijavu, podnositelji mogu preuzeti s mrežne stranice Zadarske županije ili se mogu preuzeti u Upravnom odjelu za gospodarstvo i turizam. Odgovori na sva pitanja vezana uz ovaj Javni poziv mogu se dobiti na brojeve telefona 023/350-430 ili 023/350-439.

Uključite se u projekt dodjele nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji za 2023. godinu i pokažite nam zašto je upravo vaš smještaj idealna destinacija za odmor!

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

GLOBALNI MARŠ PRIJATELJSTVA / Lions klub poziva u ponedjeljak na Narodni trg. Dolazi i Oli Walker, svjetski putnik i ambasador prijateljstva

Objavljeno

-

By

Poseban događaj najavljen je za ponedjeljak, 29. travnja 2024. godine, u 10:00 sati na Narodnom trgu u Zadru. 

Domaćin ovog važnog okupljanja je Regija jug Lions klubova Hrvatske, a događaj će uveličati dolazak Olija Walkera, svjetskog putnika i ambasadora prijateljstva u Zadar.

Oliver Walker, koji svoje putovanje oko svijeta provodi pod pokroviteljstvom Lions Distrikta 129 Slovenija u Zadru će predati poslanicu prijateljstva guvernerke Brede Pečovnik, predsjednici Regije jug, gđi. Tatjani Vukman. Ova simbolična gesta označava jačanje veza i prijateljstva između gradova i zajednica. Osim što promiče prijateljstvo, Oliverova inicijativa uključuje i humanitarnu komponentu. Prodaja majica “Oli Walker Around the World for Friendship”, u suradnji s Lions klubom Konjice, prikupljaju se donacije za stipendiranje mladih talentiranih glasbenika.

Oliverov globalni marš prijateljstva započeo je 5. travnja iz rodnih Slovenskih Konjica i uključuje promicanje prijateljskih odnosa među gradovima kao što su Biograd na Moru, Slovenske Konjice, Žalec, Radlje ob Dravi i Moravske Toplice. Njegov put kulminirat će u Biogradu na Moru, gdje će doći u utorak 30. travnja u 10:30 sati, gdje če ga na gradskoj pijaci dočekat predstavnici grada Biograda na Moru. Oliver če se pridružiti tradicionalnom Slovenskom vikendu  u Biogradu na kojem će u četvrtak 2.5. u 19.00 sati na Biogradskoj rivi – Ribarska luka pozdravit sudionike slovenskog vikenda i predstavit put prijateljstva uz pratnju gradske glasbe iz Slovenskih Konjic i Biograda na Moru. 5.5.2024 nastaviti put prema jugu i dalje oko svijeta.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBLJETNICA / Zavod za javno zdravstvo Zadar u ponedjeljak slavi 80. rođendan. Proslava je na Trgu, i svi su pozvani

Objavljeno

-

By

Zavod za javno zdravstvo Zadar obilježava 80 godina javnozdravstvenog djelovanja i 40 godina od osamostaljenja Zavoda.

Datum: 29. travnja 2024. godine

Vrijeme: 10:00 – 13:00 sati

Lokacija: Narodni trg, Zadar (ispred Gradske lože)

Program događanja:

1. Mjerenje tlaka i šećera u krvi: Posjetite naš štand i provjerite svoje zdravstvene parametre.

2. Predavanje o provedbi Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva: U 11:00 sati u Gradskoj loži, saznajte više o važnosti prevencije i ranog otkrivanja raka debelog crijeva.

3. Predstavljanje rada stručnih službi Zavoda: Upoznajte se s našim timom stručnjaka i saznajte kako doprinosimo javnom zdravlju.

4. Promotivni materijali: Dijelit ćemo informativne brošure i materijale koji će vam pomoći da ostanete informirani o važnim zdravstvenim temama.

5. Besplatne analize vode: podijelit ćemo ambalažu za 10 besplatnih analiza zdravstvene ispravnosti vode za piće i 10 besplatnih analiza vode iz bazena.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

NA POMOLU NOVA PROMJENA VREMENA / Uživajte u suncu i visokim temperaturama, od sredine tjedna opća kiša

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas pretežno sunčano ponegdje s umjerenom naoblakom, a ujutro u unutrašnjosti s mjestimičnom kratkotrajnom maglom. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni, prema kraju dana na otvorenom moru sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura u većini krajeva od 21 do 26 °C.

U ponedjeljak pretežno sunčano i toplo, uglavnom ponegdje u unutrašnjosti i vrlo toplo. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren jugoistočni i istočni. Na Jadranu sredinom dana i poslijepodne slab i umjeren jugozapadnjak, mjestimice sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura između 6 i 11, na Jadranu od 10 do 15, a najviša dnevna većinom između 22 i 27 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Pretežno sunčano, toplo i vrlo toplo. U srijedu uz umjeren razvoj oblaka mjestimice su mogući kratkotrajni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu jugo.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu