Connect with us

Sport

AK ALOJZIJE STEPINAC U AKCIJI / Predstavnici HOO dolaze u Zadar, govorit će se o uređenju igrališta OŠ Zadarski otoci

Objavljeno

-

U ponedjeljak je u Zadru tradicionalno obilježen Hrvatski olimpijski dan. Učenice i učenici nižih razreda OŠ Zadarski otoci su se pod stručnim vodstvom trenera AK Alojzije Stepinac i budnim okom svojih učiteljica okušali  u  trkačkim, skakačkim i bacačkim olimpijskim atletskim disciplinama. U projektu su sudjelovale nastavnice:

•        Antonia Klarić 2.d
•        Katarina Vrkić 2.a
•        Anamarija Botica Miljanović 3.c
•        Željka Diklan 3.b
•        Lenka Radić 4.e
•        Marina Bucić 4.c
•        Emilija Wertheim 4.d
•        Katarina Milin 4.e

U nastavku uzbudljivo dana na atletskoj stazi Sportskog centra Višnjik atletičari AK Alojzije Stepinac su demonstrirali svoje sportske vještine, a kulminacija događaja bilo je paljenje olimpijskog plamena te podizanje olimpijske zastave.

– Sretni smo zbog suradnje s OŠ Zadarski otoci i prilike da djeci približimo atletiku kao bazični sport. Djeca su znatiželjna, pokazuju zanimanje i volju za sportskom aktivnošću, a ta spoznaja nas čini zadovoljnima jer je i sam klub postavljen na istim temeljima, rekao je glavni trener AK Alojzije Stepinac Slobodan Miolović te najavio dolazak čelnih ljudi Hrvatskog olimpijskog odbora u Zadar.

– Do kraja rujna ćemo održati sastanak na kojem će jedna od tema biti i uređenje sportskog igrališta škole na Bilom brigu, kvartu s najvećim brojem stanovnika u Zadru. Postavljanje tartan podloge je bliska budućnost, a o detaljima ovog prijedloga i načinima realizacije razgovarat ćemo s predstavnicima HOO-a među kojima će biti i Neven Šavora, ravnatelj Odjela za istraživanje i unaprjeđenje razvojnih program.

I ove godine obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana su podržali Sportska zajednica grada Zadra i Sportska zajednica Zadarske županije, a upriličene manifestacije su doprinijele očuvanju sjećanja na 1991. godinu kada je 10. rujna osnovan Hrvatski olimpijski odbor.

 

Sport

POLIČNIK / U subotu jedinstveni sportski događaj koji spaja atletiku i biciklizam

Objavljeno

-

By

Jedinstveni sportski događaj koji spaja atletiku i biciklizam ove će se godine održati u Poličniku u subotu 9. prosinca 2023. godine.

Atletski klub Sveti Ante Poličnik je organizator i domaćin 26. Atletske utrke Poličnik te 26. Memorijalne biciklističke utrka Zoran Bilosnić.

Start i cilj obiju utrka je na velikom nogometnom igralištu Grabi Poličnik. Atletska utrka na 10 kilometara ujedno je i Prvenstvo Zadarske županije u cestovnom trčanju podijeljeno u 14 kategorija, po sedam u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Glavnoj utrci prethodit će dječje utrke predškolaca te učenika osnovnih škola koje započinju u 11:30 sati. Za 12:20 sati predviđen je start biciklističke utrke na 10 km, a deset minuta kasnije kreće i glavna atletska utrka.

Organizator se pobrinuo i za nagrade pa će tako svi natjecatelji dobiti medalje za sudjelovanje kao uspomenu na ovaj sportski događaj, dok će troje prvoplasiranih u glavnoj utrci dobiti pehare te po troje najboljih u kategoriji odličja. Pehari su namijenjeni i za troje prvoplasiranih u biciklističkoj utrci.

Prijaviti se možete na miolovic@gmail.com ili 098/133 7036 (Slobodan Miolović).

 
Nastavi čitati

Sport

Nove medalje članova Udruge HVIDR-a Zadar sa državnog prvenstva u Poreču

Objavljeno

-

By

U Poreču su od 1. do 3. prosinca održane Sportsko rekreativne igre državne razine hrvatskog paraolimpijskog odbora i državno natjecanje u šahu.

20 sportaša Udruge HVIDR-a Zadar sudjelovalo je na državnim natjecanjima u četiri discipline: viseća kugla, šah, elektronski pikado i boćanje.

Kao i uvijek, sportaši su Udrugu predstavili u najboljem svjetlu, a medalje su osvojile sljedeće ekipe:

Ekipa pikada ( Berislav Maričić, Saša Grdović, Davor Magaš, Renato Dunat i Miraš Babović ) osvojila je uvjerljivo 1. mjesto u ekipnom poretku sa 5937 bodova ( Drugoplasirana ekipa imala je 328 bodova manje ).

Ekipa boćara osvojila je 1. mjesto u parovima ( Ante Šarić i Joso Šimičević ) i 3. mjesto u trojkama ( Dušan Gavran, Branko Gospić, Nikola Marić i Davor Bevanda ).

 
Nastavi čitati

Sport

PK JADERA: Antonio Dobrić donio broncu sa jednog od najjačih mitinga za mlađe kategorije!

Objavljeno

-

By

02.12.2023. na 25m bazenu u Sisku održan je 18. Sisak mali – Memorijal Miriana Vasilj. Na ovom izuzetno jakom natjecanju za mlađe kategorije u konkurenciji  603 natjecatelja iz 21 kluba pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. i asistentice Natalie Renée Vittori boje PK Jadere branilo je 12 članova.

Najbolje rezutlate je ostvario Antonio Dobrić (2011) koji je u disciplini 50m slobodno s vremenom 30.57 doplivao do brončane medalje. Među 10 najbržih se plasirao u disciplinama 100m mješovito (1:19.94) i 50m prsno (39.96) gdje je s osobnim rekordima doplivao do 8.mjesta.

U ženskoj konkurenciji najbolji plasman je ostvarila Loreta Vuković (2015) koja je u disciplini 50m leptir doplivala do 4.mjesta s vremenom 45.48.

Svim ostalim članovima iz Kluba čestitaju na isplivanim osobnim rekordima.

Ekipa koja je nastupila na natjecanju: Gabriel Bušić, Antonio Dobrić, Karlo Maričić, Klara Maruna, Noa Miočić, Leona Rakvin, Erika Sommer Bem,  Jelena Šimunac, Jakov Vučenović, Vito Vukoša, Lorena Vuković, Loreta Vuković.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu