Connect with us

magazin

“LJUBAV BEZ GRANICA” / Od 28. travnja do 1. svibnja u Biogradu “Slovenski vikend”!

Objavljeno

-

               Biograd na Moru turističko je središte koje s pravom nosi epitet “Srce Jadrana“. Idealno se smjestio u samom središtu Jadranske obale, a uz kristalno čisto more i plaže s plavim zastavama u njegovu korist idu i blizina nacionalnih parkova, parkova prirode te velikih središta poput Zadra, Šibenika ili Splita.

Biograd se može pohvaliti manifestacijama koje su uvijek nove, zanimljive, drugačije i koje u ovaj grad privlače goste iz cijeloga svijeta.

Prvosvibanjski praznici pokazali su se idealni za otvorenje turističke sezone, pa se sad već petu godinu održava manifestacija Slovenski vikend tijekom koje Biograd u nekoliko dana u predsezoni ostvari preko 25 tisuća noćenja.

Slovenski vikend održava se od 28. travnja do 1. svibnja 2023. godine.

            Posebnost ovogodišnje manifestacije svakako je u temi koja je bezvremenska i univerzalna te ruši sve granice i povezuje daljine. „Ljubav bez granica“ slogan je i središnja tema koja će dominirati programom ovogodišnje manifestacije.

Ljubav spaja, ljubav je lijepa, ljubav je za sve, ljubav ne poznaje granice i ništa je ne može spriječiti u Biograd na Slovenski vikend!

Slovenski vikend zapravo je hommage  biogradskim najbrojnijim i najvjernijim gostima – Slovencima. U prvom redu Slovenci su gosti koji u Biograd dolaze ne samo tijekom ljetnih mjeseci već cijelu godinu pa zašto svoj produženi vikend i prvosvibanjske praznike ne bi proveli upravo u Biogradu, gradu u kojem uvijek osjećaju dobrodošlicu i srdačnost domaćina. Slovenski vikend zamišljen je kao spoj odmora ispunjenog dnevnim aktivnostima i dobrom zabavom gdje se naglasak stavlja na uključenost cijele obitelji.

               Za sve posjetitelje i sudionike organizirano je more događanja u obliku aktivnog odmora i zabavnog programa, svatko može pronaći nešto za sebe i za vikend putovanje odabrati upravo Biograd.

Tako je u ponudi aktivnog programa regata Pašmanskim kanalom, utrka ulicama Biograda, rekreativna šetnja od parka do Fun Parka Biograd te obiteljska vožnja biciklom. A kakav bi to praznik bio da se za 1. svibnja ne sprema ćućka – pašta fažol za sve sudionike?! Zabavni program rezerviran je razne  izvođače pa će posjetitelji manifestacije moći svaku večer uživati na otvorenom uz melodije dalmatinske klape i zabavnih bendova iz Hrvatske i Slovenije. U zavičajnom muzeju Biograd na Moru održat će se izložba „SLOART“ gdje će pet priznatih slovenskih impresionista izložiti svoje radove s motivima svakodnevnog života. Isto tako, za djecu je pripremljen poseban program pa će ona moći uživati u raznim sportsko – rekreacijskim aktivnostima. Zdrav i aktivan život upravo je ono za što se na ovoj manifestaciji zalažu. Kažu da je tajna dobrog i uspješnog dana jutarnje razgibavanje stoga će dani Slovenskog vikenda započeti upravo treningom. Jutarnjom tjelovježbom povećava se budnost, ubrzava metabolizam te popravlja raspoloženje. Samo 20 minuta dovoljno je da se osigura zdrav, uravnotežen i produktivan dan. Za trening je zadužena Nevena Blanuša koja je osobna trenerica dugi niz godina, aktualna je igračica u hokejaškom klubu na travi HAHK Mladost te članica nacionalne selekcije. Prva pobjednica na ovim prostorima u showu Survivor ‘22., ambasadorica Spartan Race Croatia te Military Experience. U danima trajanja manifestacije svi posjetitelji moći će ići na vožnju ljubavnim kanalom gdje će se ploviti pored otoka zaljubljenih i otoka suza pa do Galešnjaka, otoka ljubavi. U nedjelju će  vrhunac večeri biti ljubavni vatromet na Rivi.

               Poseban naglasak ovogodišnje manifestacije je na održivom turizmu. Tako će se na Rivi u centru grada plastični otpad moći bacati u atraktivne kontejnere načinjene od reciklirane plastike. Članovi ronilačkog kluba provest će akciju čišćenja podmorja na Rivi kako bi posjetitelje osvijestili o važnosti očuvanja i zaštiti morskih ekosustava za život čovjeka. Projekt „Muzej odbačenih predmeta“ također će se održati za vrijeme ove manifestacije u Biogradu. Projekt ima za cilj uspostaviti i afirmirati nove umjetničke prakse te novu publiku u kulturi povezivanjem kulturnih sadržaja, ekološkog društvenog djelovanja i novih tehnologija. Pojedinac iz uloge pasivnog promatrača/korisnika/konzumenta kulturnog sadržaja postaje aktivni sudionik u kulturnom procesu, u ovom slučaju izlagač ili udomitelj.

Nastavno na održivi turizam organizirana je i edukativna igraonica „Zdravo nije FUJ!“. Radi se o potpuno novom konceptu gostujuće igraonice za djecu i odrasle, odnosno za cijelu obitelj. Spoj napuhanih sportsko aktivacijskih sprava te poznatog kineziologa i zagovornika zdravog života – Maria Valentića, garantira edukaciju o važnosti zdrave prehrane i aktivnosti, osvještava o štetnom utjecaju elektronskih uređaja (mobitela, tableta…) i vremena provedenog u zatvorenom te kroz svoj animacijski program pruža zabavu za cijele obitelji.

Upravo naglaskom na održivi turizam kroz ovu manifestaciju cilj je prepoznavanje i zaštita prirodnih i kulturnih vrijednosti kako bi se potaknuo razvoj kvalitetnoga turističkog proizvoda i dugoročno unaprijedilo upravljanje turističkim destinacijama. Postizanje održivog turizma zahtijeva motivaciju, odlučnost i sustavan pristup.

            Sve ovo ima zajednički nazivnik koji je ljubav: ljubav prema glazbi, ljubav prema aktivnom i zdravom životu, ljubav prema ekologiji, ljubav prema kulturi, ljubav prema gastronomiji, ljubav prema obitelji i prijateljima, ljubav prema partneru i životinjama,…

A što je za vas ljubav?

Svatko će naći svoju definiciju ljubavi i nijedna definicija nije pogrešna, a da smo u pravu provjerite dolaskom u Biograd na prvosvibanjske praznike! Jer ljubav nas veže i spaja.

 

magazin

Ove namirnice nikada nemojte naručivati, a evo i zašto

Objavljeno

-

By

ilustracija: Pixabay

Danas je dostupna dostava ne samo gotovih jela, već i namirnica iz trgovine. A ako je u pitanju voće ili povrće, dostavljač možda neće imati vremena birati te će uzeti prvo što mu padne pod ruku. Ako ne vidi da je voće trulo, takvo ćete i dobiti.

Druga stvar je da se vaša omiljena hrana može pokvariti ili oštetiti za vrijeme dostave. Zato je dobra ideja izbjegavati naručivanje određenih proizvoda, piše Real Simple.

Voće

Bilo koja vrsta voća može se lako uništiti tijekom dostave. Zbog toga možda nije najbolja opcija naručiti voće kao što su breskve, nektarine, šljive dostavom.

Jaja i mliječni proizvodi

Jaja i mliječni proizvodi su poznati po tome što se brzo kvare na visokim temperaturama. Također naručivanje sladoleda je još jedno veliko ne, u suprotnom, doći će vam u izmijenjenom obliku.

Avokado

Svatko bira avokado po svojoj želji, netko voli da bude zreo i mekan, a drugi nešto tvrđi za salate. Postoji mogućnost da dostavljač neće obratiti pažnju na ovo i uzeti onaj koji vam neće odgovarati.

Riba

Bez obzira kupujete li prerađenu ili svježu ribu, uvijek je najbolje kupite ju u trgovini ili lokalnoj ribarnici kako biste bili sigurni da je svježa. Kada se riba ne drži na odgovarajućoj temperaturi, može razviti bakterije, prenosi City Magazine.

Meso

Kao i riba, sirovo i prerađeno meso je pod većim rizikom od kontaminacije tijekom dostave ako se ne drži na odgovarajućoj temperaturi.

 
Nastavi čitati

magazin

Horoskop za 24. travnja 2024.

Objavljeno

-

OVAN (21.03.-20.04.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.04.2024.
LJUBAV: Prolazna nesigurnost mogla bi biti povezana s vašim pogrešnim izražavanjem ili nesporazumom. Ne ulazite dublje u raspravu.
KARIJERA: Vaši nadređeni danas će biti puni elana i novih planova za razvoj posla, a vi s manjkom energije. Izdržite.
ZDRAVLJE&SAVJET: Idite korak po korak.

BIK (21.04.-20.05.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.04.2024.
LJUBAV: Ako imate privatnih problema, prihvatite jedan neobavezni poziv na kavu jer ćete tako olakšati dušu.
KARIJERA: Možda će vam predložiti da odete na kraći poslovni put kako biste snimili situaciju i donijeli nove informacije s terena.
ZDRAVLJE&SAVJET: Uredite ritam rada i odmora.

BLIZANCI (21.05.-20.06.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.04.2024.
LJUBAV: Za neke će ovo biti dan za pamćenje, a pogotovo njegov drugi dio. Oni koji još traže srodnu dušu neka svakako izađu.
KARIJERA: Bit ćete odlično koorinirani i s pravim osjećajem za svaku vrstu radnog zadatka. Za vas danas nema nikakvih prepreka.
ZDRAVLJE&SAVJET: Uživajte u svakom trenutku.

RAK (21.06.-20.07.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.04.2024.
LJUBAV: Odradit ćete još neke stvari iz prošlosti kako bi smjelije krenuli dalje. Neće vam biti lako, ali bit ćete dosljedni.
KARIJERA: Obratit ćete pažnju na vas i moći ćete izraziti što mislite. Vaše ideje bit će razmatrane, ali se o njima još neće očitovati.
ZDRAVLJE&SAVJET: Previše brinete.

LAV (21.07.-21.08.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.04.2024.
LJUBAV: Danas će vas malo mučiti stare čežnje i neispunjene nade, pa je najbolje da se povučete i primirite. Ne inzistirajte ni na čemu.
KARIJERA: Iako ćete raditi predano i bez zadrške, danas će vam se učniti da ono što ste napravili nije dovoljno.
ZDRAVLJE&SAVJET: Poradite na svom strpljenju.

DJEVICA (22.08.-22.09.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.04.2024.
LJUBAV: Ako se osjećate usamljeno, potražite društvo svojih prijatelja. Oni će danas biti pravi melem za vas.
KARIJERA: Napokon ćete shvatiti da ono što radite vrijedi više nego što ste nedavno mislili. S tom spoznajom radit ćete lakše.
ZDRAVLJE&SAVJET: Budite iskreni prema svima.

VAGA (23.09.-22.10.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.04.2024.
LJUBAV: Pred vama je lijep dan za druženja, bilo da se odlučite na izlazak udvoje, bilo da prošetate sami popoijete kavu s poznanicima.
KARIJERA: Lako ćete danas izlaziti na kraj ako radite s ljudima, no ako vam je posao samački, nedostajat će vam netko da s njim popričate.
ZDRAVLJE&SAVJET: Veselite se onom što je dobro.

ŠKORPION (23.10.-22.11.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.04.2024.
LJUBAV: Moguće je rješenje nekog obiteljskog problema koji vas je dugo mučio. Vjerojatno ćete naći zajednički jezik.
KARIJERA: Završit ćete uspješno jednu poslovnu fazu i okrenuti novi list. Bit će to korak naprijed za vas.
ZDRAVLJE&SAVJET: Ne sumnjajte, nego radite.

STRIJELAC (23.11.-21.12.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.04.2024.
LJUBAV: Danas je dan kad ćete u ljubavnim temama miješati skromnost i visoke ideale. Rezultat će biti zbunjenost druge strane.
KARIJERA: Suradnici će vas podržavati i simpatzirati, ali kad se radi o stručnosti nitko vam neće progledati kroz prste.
ZDRAVLJE&SAVJET: Sve je uredno.

JARAC (22.12.-20.01.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.04.2024.
LJUBAV: Vaš ljubavni show nastavit će se kroz povezanost s osobom izvana. Neki će dobiti ljubavni mail iz inozemstva.
KARIJERA: Svoju stručnu osposobljenost danas ćete napuhati do krajnjih granica, no u tome ćete biti uvjerljivi.
ZDRAVLJE&SAVJET: Bavite se sportom.

VODENJAK (21.01.-19.02.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.04.2024.
LJUBAV: Imat ćete pravi balans za uživanje u ljubavi, a posebno u konkretnim stvarima. Oni u parovima bit će vrlo zadovoljni.
KARIJERA: Danas ćete se postaviti ispravno jer ćete znati uvažiti ne samo kruta pravila, nego i ljudske potrebe.
ZDRAVLJE&SAVJET: Male glavobolje.

RIBE (20.02.-20.03.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 24.04.2024.
LJUBAV: Mali korak dijeli vas od smirenja i kvalitetnijih odnosa, no potrebna je još ta trunčica strpljenja.
KARIJERA: Vjerojatno ćete postići dobar dogovor oko sponzoriranja jednog projekta u kojeg ste sumnjali.
ZDRAVLJE&SAVJET: Bolje je vjerovati nego sumnjati.

 
Nastavi čitati

magazin

Večeras je ružičasti pun Mjesec: Kako će utjecati na svaki horoskopski znak?

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

Ružičasti puni Mjesec ove godine dolazi 23. travnja i opisuje se kroz znak u kojem se nalazi, pa je riječ o punom Mjesecu u Škorpionu, vodenom znaku kojim vlada intimnost, seksualnost, mističnost i okultno.

Kao horoskopski znak, Škorpion jako pazi na to kako dijelimo resurse u našim životima i unutar svijeta, s imovinom, ulaganjima i velikim novcem, pa će tijekom ovog punog Mjeseca naglasak biti na uspostavljanju ravnoteže između onoga što dajemo i onoga što primamo.

Zato će biti izvanredno važno suočiti se sa svim neravnotežama unutar ovih tema, prenosi Zadovoljna.rs.

Zašto je ovaj puni mjesec ružičast?

Priče o nazivima punog mjeseca kroz godinu više su nego zanimljive i uvijek uronjene u ritmička ponavljanja vezana uz to doba godine, promjene u prirodi, ponašanje životinja… Naziv ružičasti mjesec dolazi od plemena sjevernoameričkih Indijanaca koji su puni mjesec u travnju tako nazivali zbog boje cvijeća koje je tada cvalo. Ali to nije jedini naziv, zabilježena su i imena kao što su “Mjesec ribe”, “Mjesec koji lomi led” i “Mjesec kad se patke vraćaju”.

Pun Mjesec u Škorpionu bit će posebno povoljan za osobe rođene u znaku Blizanaca, Vage i Vodenjaka.

Ovan

Ovaj pun Mjesec osvjetljava polje odnosa i podržava one harmonične, dok bi nejasnima mogao donijeti izazove.

Bik

Bikovima pun Mjesec donosi priliku za donošenje važne odluke vezane uz preseljenje, useljenje, zaruke ili vjenčanja. Također će utjecati na poslovna partnerstva.

Blizanci

Vaš profesionalni život je u fokusu, jer ovaj pun Mjesec signalizira kraj ili prekretnicu na tom polju. Od gubitka posla do odluke da ga promijenite, sve je moguće.

Rak

Pun Mjesec obasjava polje ljubavi i strasti, kako one romantične tako i one prema stvarima koje želite još bolje savladati. Vrijeme je za pojačanu akciju i kreativnost.

Lav

Naglasak je na osjećajima ali i na nekretninama, neka vas ne iznenade odluke poput onih vezanih uz preseljenje ili renoviranje doma, intenzivna razmišljanja na temu nekretnina općenito.

Djevica

Pun Mjesec će aktivirati vaše polje komunikacije, intelekta i ideja. Iskoristite energiju za pisanje, govor ili marketinške ideje, jer sve to može pomoći u zatvaranju većeg poslovnog pothvata.

Vaga

Ovaj pun Mjesec utječe na vaš financijski sektor. Moguća je povišica, ali i razmišljanja o imovini; neka vas ne iznenadi mogućnost ponude za novi posao.

Škorpion

Pun Mjesec je u vašem znaku, neka otvorena pitanja dobit će odgovore, bit će jasnija. Zato su mogući događaji kao što su završeci i značajni razvoji u nekim od poglavlja života, koja će tako biti zatvorena.

Strijelac

Ovaj pun Mjesec mogao bi probuditi osjećaj koji ste izbjegavali, jer donosi suočavanje s prošlošću, neriješenim problemima, osobnim strahovima. Vrijeme je da se suočimo s tim.

Jarac

Od velike važnosti bit će vam pojedinac ili pojedinci koji će vam pomoći u ostvarenju važnog, velikog cilja, ali jednako tako je moguće iznenaditi se kako lako neki ljudi odlaze iz vašeg života.

Vodenjak

Pun Mjesec koji se približava donijet će posebnu energiju u vašu karijeru, ambicije i javna priznanja u vidu nagrade, promaknuća, ponude za novi posao. Osjećat ćete se odlično.

Riba

Ovaj pun Mjesec potaknut će vas da izađete iz svoje zone komfora. Zagledajte se u točku promjene koja je vezana uz neki dugoročni projekt ili osobnu situaciju, jer promjena je pred vama.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu