Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

MISA U KATEDRALI Nadbiskup Zgrablić: “Uskrsli Krist djeluje u nama, izaziva novi stil života”

Objavljeno

-

foto: Ines Grbić/Zadarska nadbiskupija

Zadarski nadbiskup Milan Zgrablić poručio je danas na misi u Katedrali sv. Stošije da je Isusovo uskrsnuće temelj kršćanske vjere jer bez uskrsnuća “sve ono što činimo može biti samo neki običaj i tradicija, ali ne može biti sudbonosno, spasonosno za nas”. Isusovo uskrsnuće, ustvrdio je, nije samo događaj iz prošlosti, davne prošlosti pred 2000 godina, nego je s Isusom Kristom počelo novo stvaranje.

“Bog je počeo stvarati svijet prvoga dana, počeo je stvarati nešto novo. Tako je i Isusovo uskrsnuće, koje se dogodilo prvoga dana u tjednu, počelo stvarati nešto novo”, rekao je zadarski nadbiskup te ustvrdio da se dogodio novi život koji do Krista nije postojao. 

“Uskrs treba proizvesti u nama poštovanje za druge” 

Možemo vidjeti Isusovo uskrsnuće po tome što dušom možemo gledati Boga jer Krist sa svojim uskrsnućem nije nestao, on je uzašao na nebo, a to znači da je ušao u drugu stvarnost, koja nije ovozemaljska, istaknuo je. Uskrs treba, kazao je, proizvesti u nama poštovanje za druge, da trebamo što više poštovanja jedni drugima iskazivati. 

“To je princip života iz kojega se vidi da uskrsli Krist u nama djeluje, izaziva novi život, novi stil života, da mijenja našu nutrinu i srce”, dodao je Zgrablić. Ujedinjeni s Uskrslim kao trs s lozom, njegova je radost u nama i naša je radost potpuna, poručio je nadbiskup poželjevši vjernicima radostan i blagoslovljen Uskrs. 

 

ZADAR / ŽUPANIJA

Tragičan kraj potrage, pronađeno tijelo nestalog muškarca

Objavljeno

-

By

U moru kod Paškog mosta noćas je nestao 29-godišnji ribar nakon što se prevrnulo brodica u kojoj su se nalazila četvorica mladića. Tri su se uspjela spasiti, a tijelo četvrog pronađeno je u subotu kod Paškog mosta na osam metara dubine, javlja Zadarski list.

Kako neslužbeno doznaje Zadarski list, četvorica mladića isplovila su sinoć iz naselja Rtine. Do nesreće je došlo kod Rta Tanka nožica, kada se prevrnula brodica, a mladići su pali u more.

Podsjetimo, ovo je već drugi slučaj nestanka ribara u Zadarskoj županiji u svega nekoliko danas. Već peti dan traga se za ribarom koji je nestao u Vrsima nakon što je išao podići mreže.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

12. PROSINCA / U prodaji ulaznice za božićni gospel koncert u HNK Zadar

Objavljeno

-

By

HNK Zadar najavljuje nadolazeći  BOŽIĆNI KONCERT koji će se održati u utorak, 12. prosinca u 20 sati.

Božićni gospel koncert Hrvatskog narodnog kazališta Zadar donosi pravo blagdansko ozračje i radost svim ljubiteljima glazbe. Pridružite nam se na nezaboravnom glazbenom doživljaju uz izvođenje najvećih božićnih gospel hitova u izvedbi američkog sastava GOSPEL VOICES FAMILY.

Ulaznice su u online prodaji u sustavu Eventim.hr https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/gospel-voices-family-usa-zadar-hrvatsko-narodno-kazaliste-628208/event.html i na blagajni HNK Zadar ( subotom od 11 do 13 sati, a radnim danom od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati.)

Cijena ulaznice iznosi 15 eura.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SATIRIČKO KAZALIŠTE KEREMPUH / U ponedjeljak u HNK Zadar hit komedija “Kako druga polovica voli”

Objavljeno

-

By

U ponedjeljak, 11. prosinca u HNK Zadar s početkom u 20 sati pogledajte hit komediju Satiričkog kazališta Kerempuh, KAKO DRUGA POLOVICA VOLI u režiji Filipa Detelića.

IGRAJU: Filip Detelić,  Nataša Kopeč, Mia Anočić Valentić, Marko Hergešić, Josipa Anković i Matija Šakoronja.

Kako druga polovica voli je komedija jednog od najplodnijih i najizvođenijih suvremenih dramskih pisaca – Alana Ayckbourna koji je napisao preko 80 kazališnih djela te osvojio najuglednije kazališne nagrade.

Ovaj suvremeni vodvilj, u brzom ritmu, uz upečatljive karaktere i niz komičnih obrata, vodi junake predstave u kaos iz kojeg će se uzalud pokušati izvući, propadajući sve dublje u živo blato svojih ljubavnih odabira.

Ova predstava  koja osvaja publiku gdje god da se izvodi, propituje čvrsto zadane društvene norme malograđanskih okvira te njima suprotstavljenu ljubavnu vatru.

Koliko smo uopće originalni i neponovljivi ili živimo u strogo utabanim stazama vrteći se u krug kao zamorci noću u svojim sumornim kavezima?

Mogu li strast i želja opstati u rutini predvidive svakodnevice? Odgovor je da mogu, ali ne nužno prema vlastitom partneru…

Ulaznice za predstavu su u online prodaji u sustavu Eventim.hr https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/kako-druga-polovica-voli-zadar-hrvatsko-narodno-kazaliste-628294/event.html

i na blagajni HNK Zadar. Cijena ulaznice iznosi 12 eura.  Radno vrijeme blagajne od 11 do 13 sati i na dan izvedbe od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati.

https://www.hnk-zadar.hr/hr/predstava/kako-druga-polovica-voli/344

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu