Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

RADOVI NA KANALIZACIJSKOJ MREŽI! Od srijede privremena regulacija prometa u Školskoj ulici

Objavljeno

-

Iz Grada Zadra obavještavaju vozače u cestovnom prometu da će zbog izvođenja radova društva Ludwig Pfeiffer Hoch – und Tiefbau GmbH & Co. KG na fekalnoj i oborinskoj kanalizacijskoj mreži u Školskoj ulici u Zadru od dana 25. siječnja (srijeda) 2023.g. na snazi biti privremena regulacija prometa.

Regulacija prometa obuhvaća zatvaranje dijela navedene ulice za sav promet.

“Molimo sve sudionike u prometu da obrate pozornost i poštuju privremeno postavljenu signalizaciju. Zahvaljujemo na razumijevanju”, poručuju iz Grada.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

Nin: Susret na temu rastavljenih i ponovno vjenčanih

Objavljeno

-

By

Susret o temi rastavljenih i ponovno civilno vjenčanih osoba održava se u subotu, 20. travnja s početkom u 11 sati u župnoj dvorani župe sv. Anselma u Ninu (dvorana se nalazi u župnoj kući u središtu Nina, nasuprot župne crkve sv. Anselma). 

Pastoralni aspekt te teme na susretu će predstaviti don Žarko Relota, u kontekstu smjernica apostolskih pobudnica Familiaris Consortio (1981.) pape Ivana Pavla II. i Amoris Laetitia (2016.) pape Franje. Relota je predstojnik Povjerenstva za obitelj Zadarske nadbiskupije koje organizira taj susret. 

O pravnom aspektu te teme će govoriti mr. don Marin Batur, crkveni pravnik, sudac na Nadbiskupijskom crkvenom sudu u Zadru.

Na susret su pozvani doći svi koje zanima ta tema, a osobito osobe koje se nalaze u težim i problematičnim životnim situacijama s obzirom na navedenu temu. 

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Učenici osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” iz Lišana Ostrovičkih posjetili Benkovac i Zavičajni muzej Benkovac

Objavljeno

-

By

U organizaciji Zavičajnog muzeja Benkovac, Općine Lišane Ostrovičke  i Turističke zajednice Ravni kotari učenici osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” iz Lišana Ostrovičkih u  petak 12. travnja 2024. posjetili su Benkovac te Zavičajni muzej Benkovac, nezaobilazno mjesto koje pruža neprocjenjivo iskustvo i informacije o povijesti ovog kraja gdje im je uz vođeni obilazak muzeja prezentirana bogata i kompleksna povijest ovoga kraja te su učenici uz stručno vodstvo uživali u zanimljivoj postavi muzeja.

U zavičajnom muzeju učenike su dočekali ravnatelj muzeja g. Marin Ćurković sa svojim suradnicima g. Matom Ćurkovićem i gđom. Martom Bulić koji su ih proveli kroz interaktivni postav muzeja gdje su učenici imali priliku naučiti mnogo o povijesti našeg zavičaja.

U Zavičajnom muzeju Benkovac trenutno gostuje izložba Muzeja antičkog stakla iz Zadra „Kocka je bačena”. Izložba je to o društvenim igrama starog vijeka koje je moguće i zaigrati. Da bi sve bilo po pravilima pobrinuli su se ravnatelj Muzeja antičkog stakla dr. sc. Hrvoje Manenica te muzejski savjetnik dr. sc. Berislav Štefanac i muzejska pedagoginja gđa. Petra Govorčin. Oni su učenicima  objasnili pravila igara, a onda naravno i pazili da se ista poštuju.

Nakon obilaska Zavičajnog muzeja učenici su posjetili arheološko nalazište Asseria također uz stručno vodstvo ravnatelja muzeja g. Marina Ćurkovića, bila je ovo posebna prilika za prošetati  ulicama liburnskog i rimskog grada, odmoriti se u rimskoj kući, pjevati na rimskom forumu, zaviriti u rimske trgovine i slavodobitno proći ispod Trajanovog slavoluka.

„Kocka je bačena” slavna je rečenica rimskog vojskovođe Cezara nakon njegovog prijelaza preko rijeke Rubikon. Nakon toga nije bilo povratka na staro. „Kocka je bačena „ i nema povratka na staro! „Kocka je bačena” te se svi vesele novom druženju.

 
Nastavi čitati

Grad

Plamen Sportskih igara mladih dolazi u Zadar

Objavljeno

-

By

Sportski tereni Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje u četvrtak, 18. travnja  u 12.30 sati domaćin je Telemach Dana sporta u organizaciji Plazma Sportskih igara mladih. Na sportsko-edukativnom danu djeca će se imati priliku natjecati u graničaru i atletici. Najbolje ekipe i najbrži trkači izborit će plasman na državnu završnicu koja će se održati krajem srpnja u Rijeci. Djeca koja izbore plasman na državnu završnicu tri dana će se besplatno kupati, igrati i družiti s vršnjacima iz cijele Hrvatske.

Plazma Sporske igre mladih potiču na toleranciju, inkluziju, fair play, ali i korektno navijanje, tako da od ove godine posebna nagrada dodijelit će se i najboljoj navijačkoj ekipi.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Otvorene su prijave za sve sportske discipline: Tommy turnir u malom nogometu, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, MIS turnir u odbojci, Fide turnir u šahu, stolnom tenisu, PAKET24 Cup u tenisu. Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su besplatne i otvorene na web stranici igremladih.com.

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportsko amaterska manifestacija u Europi, a ove godine samo u Hrvatskoj okupit će više od 110.000 djece i mladih. 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu